Демби натопил Баретата. Разказът на свидетел по делото

Марио Божков познавал и двамата, в час бил и с далаверите им
Обновена: 18 окт 2010 11:50 | 19 юли 2010 14:09,
23
Демби натопил Баретата. Разказът на свидетел по делото
Делото срещу Барета продължава с разпит на свидетели. Снимка: БГНЕС

Димитър Вучев – Демби, стои в основата на обвиненията срещу Златомир Иванов – Баретата. Това каза пред съда Марио Божков, който бе призован като свидетел срещу 21-членната група, подсъдима за разпространение на наркотици.

В началото на днешното заседание Марио Божков се отказа от показанията си, дадени в досъдебното производство. За третия ден от началото на процеса това е втори свидетел, който се отрича от думите си.

Божков, който в момента излежава присъда в затворническото общежитие в Казичене, обясни, че прокуратурата не може да му осигури защита. Той е депозирал жалба до градския прокурор, в която обяснява, че на 14 юли, докато е бил в двора на Съдебната палата, непознат мъж се е приближил към него и го е заплашил, че ще бъде убит.

Още по темата

Пред съда днес той каза, че в Казичене има хора, подсъдими заедно със Златомир Иванов.

Обясни, че не е ял шест дни, защото го е страх да не бъде отровен. Въпреки че се отказа от старите си показания, днес Марио Божков се съгласи да отговаря на въпроси.

От думите му стана ясно, че е бил приятел с Баретата – запознали се през 1993 г. на басейна Спартак, покрай охранителния бизнес, който имал. Божков определи Баретата като много добър професионалист. "Може би е по-добър от Алексей Петров", каза той.

Марио Божков разказа, че през февруари 2009 г. изтърпяването на наказанието му е било прекъснато заради здравословен проблем. Тогава се срещнал с Димитър Вучев – Демби.

Демби му казал, че имал спречкване със Златомир Иванов, демонстрирал омраза към него. При една от срещите им заявил, че ще му вземе бизнеса и дори, че ще го убие.

Бил поискал 100 000 лева от Баретата, а Божков трябвало да бъде посредник между двамата. Обясни, че се опитал да се свърже със съпругата на Златко Баретата, но не успял.

„Ако тя ми беше вдигнала, нямаше да има дело сега. Щяха да си уредят нещата.”, каза Божков.

„Демби някой го подпря”, заяви той и обясни, че зад Вучев стояли „определени служби”, които му пазели гърба. По думите му в България нещата стояли така – една служба работела срещу някого, а друга го пазела.

В периода преди Златомир Иванов да бъде арестуван, Димитър Вучев описвал какви действия ще предприемат срещу него и това се случвало. Божков разказа още, че се е срещал с Демби в къща в Симеоново, която била оградена с охрана, а в един момент била пазена от полицейски джипове. Вътре охраната свободно се движела с оръжие, а Демби се разхождал с автомат.

Обясни, че при една от срещите му с Вучков на масата имало хероин и кокаин, но не е виждал Демби да употребява наркотици. Не е бил свидетел и на среща между него и Златко Баретата.

Според Марио Божков Демби е бил зле финансово, дори знаел от свои познати, че е искал 30 хил. лв. от медия, за да даде интервю за Баретата.

Самият Демби пък му казал, че ще иска 1 млн. лв. от Маргините, защото иначе ги чакало същото като Златко Баретата.

Днес Марио Божков каза, че никога не е виждал Тихомир Георгиев – Боксьора – основния свидетел срещу групата на Баретата, който на предишното заседание обясни, че е бил част от престъпната структура и разказа подробности за функционирането й.

Божков разказа още, че е виждал Мартин Станков – Рашо, който според Тихомир Георгиев е бил един от най-приближените до Баретата. По думите на Божков обаче той никога не е бил толкова близко до Баретата, „никога не се е качвал горе”.

За Антон Савов – Тони Мамата, Божков каза, че е бил най-довереният човек на Баретата. Не знаел да е бил замесен с дрога.

За друг от посочените от Тихомир Георгиев като приближени на Баретата – Валентин Христов – Вальо Шапката, Марио Божков разказа, че го е виждал и са в тежки отношения. По думите му Вальо Шапката бил дясната ръка на Демби.

Самият Димитър Вучев – Демби, беше призован като свидетел днес, но не се яви, тъй като не е бил открит на адреса, на който е пратена призовката.

Делото продължава с разпит на свидетели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Престъпниците вмвсто да фанат да се изтрепят едни други и да се отървем се плюнчат в съда..............оправдано е само, ако ги скарат достатъчно и след това ги пуснат да се изтрепят - хем по-малко ***, хем по-малко грижи
19
0
 
2
 
! Отговори
boren преди 13 години
ама защо се заблуждавата - тука оттърване няма!!! Ако не са тези, ще са други... Винаги в БГ ще има мурши, които да тровят другите, това е се пак част от плана ... да се умори населението до вече близката граница от 5мил. Щото в БГ няма реално повече от 6 - 6.5 .... Сега се имитира някакъв вид работа ли, дейност ли за пред ЕЕЕУУУУто. Да има осъден политик? Мургина, Масларкова и мн. др. но за тия се сещам сега... Лек ден, но не и лек живот ни чака.
18
0
 
3
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
абе явно някои го е страх да ги затрие тия...ама пак и смях за държавата да ги затриеш докато са задържани... :) ако бяха навънка до сега да са дроп...те за това се смеят като ги снимат...смеят се на правителството че 5 *** правят цялата държава смешна...дайте ми власт ще ги избия всичките за 1 седмица :) то не да прибираш едни и да правиш чадър на други-политика на всяко ново правителсвто от комунисти,всеки си слага негови хора да може да прибира пари после от наркотици,контрабанда и т.н.
17
0
 
5
 
! Отговори
фреш преди 13 години
Колко *** си живуркат в България. Кога ще се оттървем от тях, ще ни стигне ли времето?
16
0
 
2
 
! Отговори
BG преди 13 години
До колкото ми е известно в българския език съществуват различни родове, а и има разни други правила, които визират подтекста....Не планирам аз да съм човекът, който да запълва пропуските в граматиката.А и както казах - тук се коментира темата, не се разискват личностни комплекси.
15
1
 
2
 
! Отговори
главен експерт преди 13 години
четвъртокласниците вече вият от ужас - замяната на каквото и да е било може да бъде единствено МЕХАНИЧНА и в никакъв случай МЕХАНИЧНО.
14
1
 
6
 
! Отговори
kk преди 13 години
Айде Бойко!Аверчетата ти пак ще се отърват!
13
0
 
5
 
! Отговори
BG преди 13 години
до главен експерт:Грамотността не винаги е единствено допускане на правописни грешки. Предполага се, че Ви е известно, че замяната на Ъ с А е чисто механично, дължащо се на пустите sms-и. Претендирайки за грамотен човек би трябвало да отчитате и факта, че е доста неграмотно да ме наричате "човече" без да знаете кой стои зад коментара. Investor предоставя възможност за коментар - коментирай темата, а не коментиращите!
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хайдуците си вършат работата и си носят риска ... аз питам политиците ни какво вършат ? Злоупотребяват с доверието на хората и вършат по-големи престъпления от тези на снимката взети заедно.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами ,ако някой се е приближил в двора до съдията и му е казал нещо ?
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко и Цецо ... не беше ли време за промяна ? Защо не предпазихте свидетелите по делото ?
9
2
 
6
 
! Отговори
главен експерт преди 13 години
човече, ти си супер неграмотен (неграмотна). грешките ти правят от доста елементарното ти мнение кошмар за четвъртокласници, на които им предстои контролно по правопис и синтактичен разбор.а по темата - солидарност с 10 (8777)Tра-ла-ла...нашата полиция ме пази... Tра-ла-ла...нашата полиция ме пази...
8
0
 
25
 
! Отговори
BG преди 13 години
Не мога да разбера защо смешната ни правосъдна система не може да си сварши работата поне един пат, всички са за кауша, колко майки са били разплакани от тяхната наглост и безстрашие от органите на реда. Живеем в една коромпирана до болка държавица. УЖАС!
7
2
 
6
 
! Отговори
^ преди 13 години
Така е, но вече имам съмнения дали тези СРС няма да бъдат манипулирани...Относно оставката на министъра, още тогава припомних случая с Любомир Начев и неговата оставка, явно на Цветанов не му пука особено. Имам подозрения, че арестуваха някакъв *** по онзи случай, само за да замажат очите на обществото. Дано не съм прав...
6
1
 
13
 
! Отговори
до №4 преди 13 години
От части мога да се съглася с вас.Ако на СРС се чуе,че наркопласьор има среща с някой и бъде хванат в момент,когато продава наркотици,това е добре,значи срс-то е свършило работа.Лошо няма да се използва,защото благодарение на това срс този е хванат.А за полицаите,които са гледали как убиват момчето,това,ако е вярно,първия,който трябва да си подаде оставката е министъра.Това не би трябвало да е допустимо и е недопустимо-орган на реда да гледа и да не реагира.
5
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ето точно за това България е една от двете европейски държави,в които е инкриминирано притежанието на наркотици, а не е легализирано, но в другата такава държава наскоро започнаха да произвеждат лекарство от марихуана(говоря за консервативна Великобритания) и е въпрос на време България да остане ЕДИНСТВЕНАТА държава в ЕС, в която това е незаконно! Сега виждате ли защо? Виждате ли кой покровителства дилърите и печели пари?
4
4
 
21
 
! Отговори
^ преди 13 години
За това значи не намалиха бюджета на МВР! За това има по над 10 000 СРС годишно! С какво се различава мвр от другите организирани групировки? Съдебната система ли е виновна отново? Какво се случи с полицаите, който гледаха как *** буват българин, докато шефа им танцуваше на мелодичните ритми на В.Маринов?
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
След някои последи събития и аз започнах да се съмнявам за създаването на съд Антимафия.Утре някой криминално проявен с няколко всисящи дела,ще реши,че трябва да си отмъсти на някой,защото видиш ли му е обещано нещо и какво ще стане?Прокуратурата да гледа на кой разчита и как си събира доказателствата за да няма пострадали невинни хора.Не визирам конкретния случай,но това не означава,че няма фрапиращи такива.
2
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По думите му в България нещата стояли така една служба работела срещу някого, а друга го пазела.НИКОГА, АМА НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ ТАЯ КЛОАКА
1
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На Цветанов сега пак ли ВСС ще му е виновен? Лично аз смятам, че ако правителството прокара идеята за съд "Антимафия", това няма да е добре за абсолютно никой от нас. Забележете, че искат да вкарват в затвора уж заподозряни само срещу СРС и показания от анонимен свидетел. Нищо хубаво не ни чака...