Няма свобода за Алексей Петров

Има ли "Октопод" или не – това е големият въпрос след заседанието на СГС
Обновена: 18 окт 2010 11:40 | 8 сеп 2010 19:10,
86
Няма свобода за Алексей Петров
Снимка: БГНЕС

Алексей Петров остава в ареста, реши Софийският градски съд (СГС).

Според СГС събраните до момента доказателства са достатъчни, за да се направи обоснованото предположение, че Петров е извършил престъпленията, в които е обвинен. Освен това има опасност Петров да извърши нови престъпления, ако излезе на свобода.

След решението на съда Алексей Петров заяви: "Свидетелите нямат страхове от мен, политиците имат. Силно съм притеснен, че целта е една единствена – да бъда отстранен, елиминиран, без значение за какво ще бъда обвинен".

Петров ще претърпи операция

Докато четеше мотивите си, за да остави Алексей Петров в ареста, съдия Костадинка Костадинова на няколко пъти подчерта, че са събрани много и убедителни доказателства,  които потвърждават тезата на държавното обвинение, свидетелските показания са последователни и логични и по делото е свършена „впечатляваща“ работа.

Съдът отхвърли искане на защитата за назначаване на медицинска експертиза за здравословното състояние на Алексей Петров.

На днешното заседание стана ясно, че се налага той да претърпи операция.

Според съдията, няма никаква пречка медицинската намеса да бъде извършена, а дали лечението на Петров след това може да протича, докато е в ареста, може да бъде обсъдено на по-късен етап.

Октопод има?

Днешното заседание, продължило 8 часа, е по новото обвинение срещу Петров за организиране на престъпна група за рекет.

След като цял ден журналистите питаха има ли престъпна група около "Октопода" или тя се е разпаднала, прокурорът по делото Светлозар Костов хвърли малко светлина по въпроса.

Преди СГС да обяви решението си, Светлозар Костов коментира пред журналисти, че първоначално предявeните обвинения срещу Петров по т.нар дело Октопод не са прекратени.

„Няма постановление за прекратяване – частично или изцяло, а това е единственият механизъм те (обвиненията – б.а) да отпаднат. Обвиненията по основното дело за пране на пари, данъчни и финансови престъпления и рекет остават“, категоричен е прокурор Костов.

Още по темата

Той обясни, че това, което е направено на 27 юли, е защото прокуратурата е установила, че „има подструктура, подгрупа“ в голямата престъпна група.

Новата подгрупа била отделена в самостоятелно дело, което ще се движи ускорено, а целта била по-бързо да влезе в съда.

„Това е въпрос на тактически ход на прокуратурата, който ние намираме за разумен“, обоснова се прокурор Костов.

По думите му има ли „Октопод“ или няма ще стане ясно в съдебната зала, когато бъде внесено делото.

Прокурор Костов бе категоричен, че никъде не е написано, че прокуратурата не поддържа другите обвинения.

Или Октопод няма?

Според Васил Василев, адвокатът на Алексей Петров, на днешното заседание на съда не са били обсъдени всички доводи на защитата, а част от тях не са били интерпретирани правилно.

„По такъв начин се третират факти и обстоятелства, че има презумпция за виновност“, заяви Василев.

Той обоснова тезата си, че престъпна група „Октопод“ няма с факта, че частичното прекратяване е тълкувателно решение на ВКС.

„Ще видите, че то се пише и се прави, след като приключи разследването и е по факти и обстоятелства, които не са в последното конкретизирано от прокуратурата обвинение“, добави защитникът на Петров.

По думите на Василев, в този случай, така както е изменено обвинението, е ясно, че срещу Алексей Петров няма други дела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: октоподАлексей Петров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
31
 
! Отговори
НЕКА МРЕ ТАМ... преди 13 години
ТОВА ТЪПО И ГАДНО ЧЕНГЕ НА ДС/БКП!!!ДА МУ СПУКАТ ЦВАЙТЕРЧЕТО НА МРЪСНОТО ***!!!!ДА ИЗГНИЕ В ДРАНГОЛНИКА ТОЯ,ЧЕРВЕЙ ЧЕРВЕН!***,ГАД ***!
75
0
 
31
 
! Отговори
asi преди 13 години
spokoino aleks,skoro i boiko wte ti pravi kompania i toi e za tam .prost pojarnikar.
74
0
 
31
 
! Отговори
иЛФ преди 13 години
тАЗИ ЦЯЛАТА ИНСИНУАЦИЯ С ДЕЛОТО СРЕЩУ АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ МИ ПРИЛИЧА НА ФРЕНСКАТА "КОМЕДИЯ" В НАЧАЛОТО НА МИНАЛИЯ ВЕК "АФЕРАТА ДРАЙФУС", НО В СЪВРЕМЕНЕН ВАРИАНТ И С НАЧАЛО НАСТОЯЩИЯ ВЕК.СРАМНО Е ЗА ПРАВНИТЕ ОРГАНИ, ЧЕ НЕ СА ОТДЕЛНО ОТ ДЪРЖАВАТА, А ПРИКАЧЕНИ КЪМ "ВИСШИТЕ" МУТРИ.
73
0
 
32
 
! Отговори
barcelona преди 13 години
spokoino alex rano ili kasno gospodin premiera she qde pra4kata zaedno s gospodin cvetanov
72
1
 
31
 
! Отговори
anonimen geizo преди 13 години
plni gluposti ohtopod e italianski film ot predi dosa godini cengetata koito sa v dnoto na taya operacia mai dosta sa se obrkali
71
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ами да бяха снимали брус уилис! колко си смешен само!
70
1
 
33
 
! Отговори
Кочо преди 13 години
А Атака и НДСВ къде ги забрави!?
69
1
 
38
 
! Отговори
ddd преди 13 години
Абе как всички като ги заловят се "разболяват" и тогава предприемат нещо за "крехкото" си здраве,извършват им медицинското обслужване и ги пускат на домашно "лечение". Всичко е един цирк,нямаме закони... До кога???
68
4
 
32
 
! Отговори
ХАСАН преди 13 години
Днеска е байрям.В Тетевен хората празнуват и се веселят.
67
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СТРАХХХХХХХХХХХХХХ
66
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чух че управляващата партия в Папуа нова гвинея и те празнували 9 септември , и те били подставени лица на бкп/бсп ...
65
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не ме занимавайте с този бандит , днес е байрям
64
3
 
45
 
! Отговори
БРСДП-комунисти преди 13 години
Честит празник на другарите от БСП, СДС, ДСБ и ГЕРБ. Да живее 9-ти септември!Да живее 10-ти ноември ! Да са живи и здрави другарите от горните партии !
63
3
 
37
 
! Отговори
ИВАН преди 13 години
Този *** до вчера с *** на крака с трактора ореше нивите в селата около Тетевенско.Най-добре да го пуснат за да продължи старата си работа с трактора.
62
4
 
42
 
! Отговори
Цветелинка-любимка преди 13 години
Има свобода, ама няма да има "Лев инс" за Цветелинка-любимка...... Целта оправдава средствата, казва народа....
61
9
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
" Турско - червена мафия" ??????Може би имаш предвид ГЕРБ и Бойко Лъжеца? Министъра на земеделието не е ли бил член и човек на ДПС ??! Да нали??! За каква и за чия мафия тогава става дума? Бойко е *** на БСП и на Доган. Това е истината. Евтината им улична ***. Само грим, но без съдържание.
60
28
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
САМО БОЙКО !!!За пръв път от 100 години имаме политик на място ... и се чудите в какво да го обвините ... форумни мишки ... плъхове ! Заслужавате турско-червената мафия да ви мачка
59
18
 
43
 
! Отговори
SAMO BOIKO !!! преди 13 години
SAMO BOIKO !!!komunisti - duhaite !!!
58
3
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дано не съм прав, но смятам, че целта с ареста на тоя господин бе елиминация на конкуренцията на бившата СИК, както и опит да се сложи ръка върху застрахователната компания Лев Инс, като Цветелина Бориславова и банката и се опитат да я вземат за без пари. В случая обаче забравят следното - Петров не е сам има еврейски съдружници. Тоест ако действат грубо ще се скарат с еврейското лоби в САЩ и Израел. Тоест Цветелина и тези които стоят над нея действаха доста необмислено и наивно очаквайки чудо, вместо трезво да предвидят ситуацията. В бизнеса е като в шаха, трябва да се мисли няколко хода напред и ако си съборил с лакът фигурите въобще не значи, че си победил.
57
5
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Целта на целия цирк е Цветелина Бориславова да прилапа и Лев Инс