Няма свобода за Алексей Петров

Има ли "Октопод" или не – това е големият въпрос след заседанието на СГС
Обновена: 18 окт 2010 11:40 | 8 сеп 2010 19:10,
86
Няма свобода за Алексей Петров
Снимка: БГНЕС

Алексей Петров остава в ареста, реши Софийският градски съд (СГС).

Според СГС събраните до момента доказателства са достатъчни, за да се направи обоснованото предположение, че Петров е извършил престъпленията, в които е обвинен. Освен това има опасност Петров да извърши нови престъпления, ако излезе на свобода.

След решението на съда Алексей Петров заяви: "Свидетелите нямат страхове от мен, политиците имат. Силно съм притеснен, че целта е една единствена – да бъда отстранен, елиминиран, без значение за какво ще бъда обвинен".

Петров ще претърпи операция

Докато четеше мотивите си, за да остави Алексей Петров в ареста, съдия Костадинка Костадинова на няколко пъти подчерта, че са събрани много и убедителни доказателства,  които потвърждават тезата на държавното обвинение, свидетелските показания са последователни и логични и по делото е свършена „впечатляваща“ работа.

Съдът отхвърли искане на защитата за назначаване на медицинска експертиза за здравословното състояние на Алексей Петров.

На днешното заседание стана ясно, че се налага той да претърпи операция.

Според съдията, няма никаква пречка медицинската намеса да бъде извършена, а дали лечението на Петров след това може да протича, докато е в ареста, може да бъде обсъдено на по-късен етап.

Октопод има?

Днешното заседание, продължило 8 часа, е по новото обвинение срещу Петров за организиране на престъпна група за рекет.

След като цял ден журналистите питаха има ли престъпна група около "Октопода" или тя се е разпаднала, прокурорът по делото Светлозар Костов хвърли малко светлина по въпроса.

Преди СГС да обяви решението си, Светлозар Костов коментира пред журналисти, че първоначално предявeните обвинения срещу Петров по т.нар дело Октопод не са прекратени.

„Няма постановление за прекратяване – частично или изцяло, а това е единственият механизъм те (обвиненията – б.а) да отпаднат. Обвиненията по основното дело за пране на пари, данъчни и финансови престъпления и рекет остават“, категоричен е прокурор Костов.

Още по темата

Той обясни, че това, което е направено на 27 юли, е защото прокуратурата е установила, че „има подструктура, подгрупа“ в голямата престъпна група.

Новата подгрупа била отделена в самостоятелно дело, което ще се движи ускорено, а целта била по-бързо да влезе в съда.

„Това е въпрос на тактически ход на прокуратурата, който ние намираме за разумен“, обоснова се прокурор Костов.

По думите му има ли „Октопод“ или няма ще стане ясно в съдебната зала, когато бъде внесено делото.

Прокурор Костов бе категоричен, че никъде не е написано, че прокуратурата не поддържа другите обвинения.

Или Октопод няма?

Според Васил Василев, адвокатът на Алексей Петров, на днешното заседание на съда не са били обсъдени всички доводи на защитата, а част от тях не са били интерпретирани правилно.

„По такъв начин се третират факти и обстоятелства, че има презумпция за виновност“, заяви Василев.

Той обоснова тезата си, че престъпна група „Октопод“ няма с факта, че частичното прекратяване е тълкувателно решение на ВКС.

„Ще видите, че то се пише и се прави, след като приключи разследването и е по факти и обстоятелства, които не са в последното конкретизирано от прокуратурата обвинение“, добави защитникът на Петров.

По думите на Василев, в този случай, така както е изменено обвинението, е ясно, че срещу Алексей Петров няма други дела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: октоподалексей петров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоз човек ще да е стиснат.*** много време го държат.Ми да са разпусне малко и другите деца хранят.
15
11
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не на другарския съд на Боко и Цуци.
14
9
 
39
 
! Отговори
faian преди 13 години
Днес?-вие какво? Хвърляте ни в размисъл ли или ? Как може да изписвате на адвоката му последните пледоария. Естествено че е невинен,той само е организаторът с власт.*** само е затривало хора+пране на пари
13
6
 
48
 
! Отговори
kk преди 13 години
По нареждане на Цецо Вътрешния се чака "Новия съд",който ще съди и без доказателства.Само по показания на "кошаревски свидетели"!И за това,Алексей ако "оцелее" до тогава,ще седи затворен!
12
5
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Практиката показа, че съдът пуска на свобода само престъпниците.Тоя юначага, щом го държат затворен, значи не е престъпник.Ясно е, че много народ трепери от него, компромати ли държи, що ли, или просто гледат да му вземат бизнеса.Интересно е, че лица като Сидеров, Р. Петков, Костов, които иначе се ненавиждат, всички те бяха щастливи от задържането на Алексей.Защо ли ?
11
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е този наистина е нагъл..и каво си мисли че като досажда непрекъснато и ще го пуснат...пък знае ли се ,при нашата съдебна система...системата като е гледам е такава,ще остане само едно обвинение по което има абсолютно алиби и след време като се забрави за другите ще го пуснат...
10
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ние ли?Ние си хвърляме *** през балкона, а като се приберем в 2 през нощта - надуваме чалгата на мах, за да знаят хората, че сме си вкъщи. Пракираме трактора напреки на поне 3 паркоместа и пикаем в асансьора. Да, за ремонта - естествено с къртача се работи след 22:00 ч., преди това има мач и бира! А чувалите с тухлите и изкъртените плочки ги хвърляме между колите на съседите. Те ще ги изнесат.Кво, не ставам ли за софиянец?!!Оки, тогава - нито почистването е по-добро, нито хаосът с транспорта по трасето на метрото. Да не говорим, как за един ремонт безсмислен ремонт на пътища се похарчиха 7 млн. лева към декември 2009 г. Сега част от ремонтираното метростроителите го изкопават и прекопават поне за 3-ти път от февруари. Изхвърлянето на *** консцесионерите пак взеха да го забавят и в някои западни квартали кофите си седят по ден-два препълнени...Повече от ясно е, че г-жа Кметицата няма как да е виновна директно, нито пък може да огрее навсякъде. Но, ако екипът и в планирането и контрола на строителството не е добър, както и в координацията с навременната и подходяща улична сигнализация. И в Лозенец, и в Надежда има отлежаващи стари пътни знаци. Прехвърлянето на трафика по неремонтираните паралелни тесни и пълни с дупки квартални улички може и да изглежда добре, но само на карта. Ядовете почват когато влезеш с колата... Да не говорим за организацията на всеки строеж - от сигнализацята и измиването на камионите на изхода до контрола на трафика при доставка.
9
10
 
74
 
! Отговори
а ти си умен бе 8 преди 13 години
АМИ БОРИСОВ И ЦВЕТИЛИНА БОРИСЛАВОВА ДАЛИ МОГАТ ДА ДОКАЖАТ ПРОИЗХОДА НА МИЛИАРДИТЕ СИ ???Я КАЖИ БЕ УМНИК НА МАМА И НА ТАТИ ?
8
7
 
42
 
! Отговори
живко сталев преди 13 години
има нещо сгрешено: Ако няма доказателства и немогат цялата тая работа да се СТЪКМИ и да го осъдят,просто му измислят доказателства и накрая ще го пуснат!!!
7
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Dali moje da dokaje proizhoda na milionite si ? Ne, naviarno..........a e vpandelata za prane na pari ot otvli4aniata
6
14
 
66
 
! Отговори
aas преди 13 години
ВСИЧКИ СТЕ ГОЛЕМИ ТАРИКАТИ САМО НЕ НЕЗНАМ КОГА ЩЕ АРЕСТУВАТ БОРИСОВ ЗА ЯПОН И СИБАНК И ОБЩА ФИРМА С АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ РУМЕН НИКОЛОВ ПАШАТА ЗАЩО ЕДИНЯ Е ВЪТРЕ А ДРУГИТЕ НЕ ГИ ТЪРСИ НИКОЙ ЩО ЗА ПРОКУРОРИ ЩО ЗА ПОЛИЦИЯ ЩО ЗА СЪДИИ,НЕЩО МИРИШЕ МНОГО НА КАЦА ГНИЛО СЕМЕ МНОГО МИРИШЕ ДА ЗНАЕТЕ И ВИЕ МИРИШЕТЕ ЗАЩОТО СТЕ *** И ГОВОРИТЕ САМО ЗА КОМУНИЗЪМ И ОКТОПОД А НИКОЙ НЕ ВИЖДА РЕАЛНИТЕ ФАКТИ КОЙ Е МАФИОТА?
5
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
NQMA OKTOPOD BE !!! MOMCHETO E SUBIRALO SHISHARKI V PARKOVETE PREZ POSLEDNITE 15-20 GODINI. I E MILIARDER OT PRODAJBA NA KARTOFI OT GRADINATA NA BABA MU.
4
6
 
43
 
! Отговори
свободна медия преди 13 години
и нека голямото сране да настане.... СЕГА!
3
6
 
55
 
! Отговори
az преди 13 години
старото куче Алексейчо ще празнува последен... и ще се смее разбира се
2
18
 
52
 
! Отговори
! преди 13 години
Пуснете го бе, дебилни гербери! Невинен е ! Без вина виновен!
1
15
 
43
 
! Отговори
joro преди 13 години
Vreme e taq gadna Mutra izpita silata na pravosudieto, kolko hora e tormozil, reketiral i dori li4no ubilal....V zatvora mu e mqstoto!!