Прокуратурата протестира срещу решението за Доган

ВАС вече реши, че Сокола не е бил в конфликт на интереси
Обновена: 28 окт 2010 21:43 | 28 окт 2010 21:43,
84
Прокуратурата протестира срещу решението за Доган
Снимка: БГНЕС

Има протест на Главната прокуратура срещу решението на тричленния състав на ВАС, който оправда Ахмед Доган. Това съобщи председателят на Комисията за борба с корупцията, конфликта на интереси и парламентарна етика Валентин Николов.

Оказва се, че отговорът за решението на съда все още не е пристигнал до комисията. Въпреки това от комисията ще обжалват решението на съда още утре, независимо че не са получили още решението.

"Много ми е интересен фактът – как така десет дни пътува това решение от ВАС до парламента", коментира Николов.

На 18 октомври т.г. тричленен състав на ВАС реши, че лидерът на ДПС не е бил в конфликт на интереси, когато е получил хонорар в размер 1,5 милиона лева.

Двама от съдиите в тричленния състав са били убедени, че тъй като Доган е сключил консултантските договори по четирите хидроенергийни проекта, сред които и "Цанков камък", преди влизането на специализирания закон, той не е бил длъжен да декларира конфликт на интереси.

Ден след решението на ВАС предишният ротационен председател на ПК за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика Димо Гяуров, депутат от Синята коалиция, заяви:

"Никога не съм си позволявал да коментирам съд и няма да го направя и сега, защото смятам, че институциите трябва да се уважават. Институцията е свещена крава. Не е възможно един лидер на партия, мандатоносител, председател на парламентарна група да бъде възприеман в тясното му качество само на депутат и неговото занимание да е само да натиска копчето за гласуване, а това е възприел съдът".

Така Димо Гяуров коментира решението на ВАС, че лидерът на ДПС Ахмед Доган не е бил в конфликт на интереси, когато е получил хонорар в размер 1,5 милиона лева. На въпрос как се е стигнало до това фирма "Минстрой" да потърси точно господин Доган, Гяуров тогава отговори:
"Законът не изисква да бъде разследвана тази страна на нещата".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
5
 
! Отговори
DeDe преди 13 години
И явно няма да влезе в пандиза......................
8
1
 
14
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Аз ако съм на мястото на Доганчето,ще си купя един модерен кемпер,ще сикача депесарският..харем и въдиците и право на Цанков камък за риба и...релакс.Щото то не се издържа..вече;всеки гледа да те...оправи и да те даде напрокурор.Добре поне,че Местан не се...обръсна и му...работи ченето в Парламента,Сергей и той е на..амбразурата,като..Матросов и от мене няматникаква нужда.Не ми дават вече да разпределям финансовите...потоци,коетонай-го мога,защото съм любител-финансист - Дянков ряпа да яде.
7
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***, ако имаше поне малко мозък, щеше и сам да прецениш, че е много по-вероятно Цветанов да има познания по "криминалистика и криминология", както сам казваш, още повече че и това му е едно от образованията, отколкото Аамед Дуган по хидрология. Но вие, огладнялите комунисти сте готови и майка си да продадете, само да можете да крадете и да сте на власт. Затова и е цалата ви бутафория срещу Цветанов.
6
2
 
16
 
! Отговори
мелодия преди 13 години
Има ли някой,който е очаквал решение, различно от това - аз не
5
8
 
15
 
! Отговори
до №1 преди 13 години
Много умни тия твоичките от ГЕРБ, бре! хахахаах. И кво сега , искат да насочат вниманието на раята към татарина-хидролог Амед Доган, е да се задуши общественото внимание към учителя по физическо възпитание, притежаващ свръхестествени познания по криманилистика и криминология. Не разбрахте ли вече , че всичко е едни театър, а вие сте в ролята на ротите войници, които едно време зорлем водеха на съветски филми.*** народ , ей, ***!
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ХАха ГЕРБ да си изпълнят това обещание е просто абсурдно че те всичките са хванати за ръце и си играят с нас, всичко е театър неразбрахтели.ГЕРБ знаят какво иска народа а тое миналото правитество да отиде в затвора но то няма как да стане защото ако не бяха ТЕ сега ГЕРБ нямаше да е тук, и да крадат пак заедно.В БГ всичко си има причина, това че не се вдигат заплатите и това че депутати крадат като нас*рани и т.н .
3
1
 
8
 
! Отговори
Владимир преди 13 години
Почти съм сигурен,че едно адекватно решение на съда би могло да удължи живота на Доган.
2
1
 
8
 
! Отговори
kk преди 13 години
Естествено,нали ГЕРБ си избра Председател на ВАС!!!
1
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сигурен съм, че ГЕРБ ще изпълни ПОНЕ това предизборно обещание!Все пак Доган явно не е хидролог, и явно е взел 1.5млн лева!!!!!