Прокуратурата протестира срещу решението за Доган

ВАС вече реши, че Сокола не е бил в конфликт на интереси
Обновена: 28 окт 2010 21:43 | 28 окт 2010 21:43,
84
Прокуратурата протестира срещу решението за Доган
Снимка: БГНЕС

Има протест на Главната прокуратура срещу решението на тричленния състав на ВАС, който оправда Ахмед Доган. Това съобщи председателят на Комисията за борба с корупцията, конфликта на интереси и парламентарна етика Валентин Николов.

Оказва се, че отговорът за решението на съда все още не е пристигнал до комисията. Въпреки това от комисията ще обжалват решението на съда още утре, независимо че не са получили още решението.

"Много ми е интересен фактът – как така десет дни пътува това решение от ВАС до парламента", коментира Николов.

На 18 октомври т.г. тричленен състав на ВАС реши, че лидерът на ДПС не е бил в конфликт на интереси, когато е получил хонорар в размер 1,5 милиона лева.

Двама от съдиите в тричленния състав са били убедени, че тъй като Доган е сключил консултантските договори по четирите хидроенергийни проекта, сред които и "Цанков камък", преди влизането на специализирания закон, той не е бил длъжен да декларира конфликт на интереси.

Ден след решението на ВАС предишният ротационен председател на ПК за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика Димо Гяуров, депутат от Синята коалиция, заяви:

"Никога не съм си позволявал да коментирам съд и няма да го направя и сега, защото смятам, че институциите трябва да се уважават. Институцията е свещена крава. Не е възможно един лидер на партия, мандатоносител, председател на парламентарна група да бъде възприеман в тясното му качество само на депутат и неговото занимание да е само да натиска копчето за гласуване, а това е възприел съдът".

Така Димо Гяуров коментира решението на ВАС, че лидерът на ДПС Ахмед Доган не е бил в конфликт на интереси, когато е получил хонорар в размер 1,5 милиона лева. На въпрос как се е стигнало до това фирма "Минстрой" да потърси точно господин Доган, Гяуров тогава отговори:
"Законът не изисква да бъде разследвана тази страна на нещата".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма по-измислена дата в българската история от 10.11.1989 г.Всичко продължава да се ръководи от структурите на ДС.В това число и ДПС и Д., и цялото ръкодство на тази измислена партия.В тази държава всякакъв антикомунизъм е невъзможен.Всичко е нагласено предварително.Българските турци (а и официалните власти в Турция) се оказаха за съжаление едни безпринципни *** дето въобще не ги е грижа за истината.Гласуват и подкрепят агенти на ДС.Гласуват за същите дето сменяха имената.
28
0
 
8
 
! Отговори
gtf преди 13 години
Тва показва колко болна е нашата държава ...
27
2
 
15
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 13 години
Ехоооо, в България ли смеее???????????????
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
в сайт който се казва днес.БГ се пише на ***(турски)-ПОМЯРСКА работа
25
3
 
7
 
! Отговори
АХМАК - 007 преди 13 години
ВСИЧКИ СА МАСКАРИ. Така е, но други няма в България. Такъв е материала. Затова ще си останем вечно МИЗЕРНИЦИТЕ на Европа.
24
0
 
2
 
! Отговори
КОЧО преди 13 години
а съда кво казва за чиляка ,а
23
0
 
4
 
! Отговори
гъбар преди 13 години
ние се правиме, че сме за гъби, а те се правят, че само ни подпират изотзаде...трагикомедийка.....
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Обикновено ако човек не си върши работата го уволняват. Да видят кой дреме и да го махат.
21
1
 
4
 
! Отговори
xx преди 13 години
апа този gqurov колко ли му кихна АДоган,е па оти нема.щом и Президента му дължи,направетему сметка,те трябва даму вземат всичките пари които има Доганчо а не само това милионче.Немога да разбера как управляващите немогат да си върнат парите заграбени от мафията,еми те трябва дане спят но трябва да измислят някои начин.
20
1
 
2
 
! Отговори
Стефан преди 13 години
и? в момента се сцепи супер тъпо !!! научисе или поне се опитай да пишеш на български
19
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ако имаше нещо не редно по консултантските пари на Доганчо щяха да му пукнат канчето, но тия маламундери от ГЕРБ вдигат само прахоляк и харчат пари на поразия с тия разследвания
18
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
самият ЦЦ трябва да се притеснява, той трябва да дава обяснение за неговите консултантски прояви и имущественото състояие, стига е отклонявал общественото внимание, нали се прявят на мъже като видят камере, а сега да излезе и да даде обяснение
17
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на Доган никой нищо не може да у направи и това ако не сте го разбра ли ....!!! че самият той води парада той дърпа конците, ЦЦ и ББ са децка играчка за него
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А, бе МАА МЮ ДЕЙБИШ, ако ще я караме така, то по-добре да хванеме калашниците и да караме наред. Жалкото е, че съм пацифист и дори и да имам само ще го гледам, като произведение на изкуството. Дано поне един честен съдия се намери!
15
0
 
9
 
! Отговори
Ту Пийпъл преди 13 години
Институцията е свещена крава... Те и кравите спират да дават мляко...Одъртяват и им режат главите... Свещена била...Добре , че не е божествена, та трябва да палим по 4 свещи за всяка цицка по една...
14
0
 
1
 
! Отговори
uladislau преди 13 години
а дано, ама надали...
13
0
 
7
 
! Отговори
консултант преди 13 години
В днешно време туй е май на мода, консултант да си!
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не да протестират а да му сложат белезниците .......
11
3
 
10
 
! Отговори
ДО МЕГА-ГЛУПАКА 15 преди 13 години
КАДРОВИК В МВР Е МНОГО ПО-БЛИЗО ДО КРИМИНОЛОГИЯТА, ЕДНА СФЕРА, ЕДИН ПРОФИЛ, ТА КОЙ ОСВЕН МВР МОЖЕ ДА СЕ ЗАНИМАВА С КРИМИНОЛОГИЯ. ОТ ДРУГАТА СТРАНА, ***, ЗАВЪРШИЛ ФИЛОСОФИЯ В АОНСУ С ПРЕТЕНЦИИ ЗА ХИДРОЛОГ. "НЕРДЕ ЯМБОЛ, НЕРДЕ СТАМБУЛ". НО ТИ ПРОЩАВАМ МАЛОУМИЕТО ЩОМ СИ РЕШИЛ, ЧЕ ФИЛОСОФИЯТА Е ПО-БЛИЗО ДО ХИДРОЛОГИЯТА, ОТКОЛКОТО РАБОТАТА В МВР ДО КРИМИНАЛИСТИКАТА. ВСЕ ПАК СИ КОМУНИСТ И ТИ Е ПРОСТЕНО ДА СИ *** :)))
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Крадливата фирма дпс....