Гинекологът с криминалните аборти ще чака присъдата в ареста

Деянието е с висока степен на обществена опасност, отчете съдът
Обновена: 11 ное 2010 22:15 | 11 ное 2010 22:14,
65
Гинекологът с криминалните аборти ще чака присъдата в ареста
Снимка: БГНЕС

70-годишният гинеколог от Пловдив д-р Вътю Вълчев остава в следствения арест с постоянна мярка “задържане под стража”, реши Пловдивският окръжен съд.

Срещу лекаря е повдигнатото обвинение, че в периода между 4 март 2009 години и 10 септември 2010 година в Пловдив е умъртвил плода на 5 бременни жени извън акредитирано лечебно заведение и в нарушение на установените медицински стандарти и правила.

“Доказателствата по делото, събрани на този етап обосновават  в достатъчна степен, че д-р Вълчев е извършил деянието, в което е обвинен.”, заяви за Dnes.bg говорителят на Окръжния съд в Пловдив Марияна Кирезиева.

Съдията по делото подчерта, че според Закона за здравето,  аборт по желание може да се извършва само в болници или медицински центрове, в които има разкрити легла за краткосрочно наблюдение и лечение.

Самите лечебни заведения следва и да са акредитирани за тази дейност.

“В случая Вълчев е осъществявал дейността си не само извън акредитирано лечебно заведение, но и в тотално нарушение на медицинските стандарти и правила.”, се твърди в решението на магистратите.

“Докторът не се признава за виновен по делото, защото тезата му е, че методът му за прекъсване на бременност е американски и носи името на автора му - "Карман", заяви адвокатът на гинеколога Красимир Елдъров.

Още по темата

Съдът обаче прецени, че няма особено значение дали така наречения  метод „ Карман ”, който води до умъртвяване на плода е разрешен, при положение, че се практикува в лечебно заведение за извънболнична помощ, което не отговаря на изискванията на закона.

“Деянието е извършвано продължително време и се отличава с изключително висока степен на обществена опасност и има опасност Вълчев да извърши престъпление, по тази причина го оставяме за постоянно в ареста”, обясниха решението си от Окръжния съд.

Гинекологът отказа да коментира решението на съда, но заяви, че се чувства добре в ареста.

За престъплението, в което Вътю Вълчев е обвинен, законът предвижда наказание лишаване от свобода до 8 години.

Мярката му за неотклонение не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** смотаната държава не могат един бандит да вкарат в затвора сега с е опитват да се натегнат на европа ама вкарайте един наркотрафикант не можете защото ви плащат и съдиите са най богатите като този пенгезов дето го пишат по вестниците хората виждат кое е правилно и кое не е не се мислете че по този начин ще се гласува после за вас
64
0
 
4
 
! Отговори
Пуснете човека да си преди 13 години
До: селянин и U2Съдебната система залива хората с пропаганда и работещите там или си мислят, че хората им вярват, или изобщо не им пука дали им вярват или не. Да не реши някой да помогне на другите в тази държава - ако не помагаш на правилните хора по правилния начин, ще се окажеш осъден като този човечец.В тази връзка, поне мога да пожелая на всички съдии и магистрати всеки ден да им правят продължителни и обстойни "гинекологични" прегледи в затвора!
63
2
 
1
 
! Отговори
Брояч преди 13 години
62,когато видеозапис, аудиозапис/без обработка/ се признават за доказателство без да ти трябва разрешение, когато склоняването към подкуп не се наказва, може да бъде началото на смяна на чипа на Абсурдистан.Или Е по-добре Пиночет да дойде,а?
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КОГА някой в тази държава ще потърси отговорност на предаването "Господари на ефира" за престъпленията, които вършат?!Това да снимаш, филмираш, излъчваш и т.н. някого е углавно престъпление по законите на Р.Бэлгария, освен в случаите, когат това се прави с разрешение на службите на реда, според чл.32 от конституцията на РБългария. Този човек, виновен или не има право на справедлив процес. "Господари на ефира" си правят пиар на негов гръб и на гърба на много хора безнаказано??? КОГА ПРОКУРОРЧЕТА?
61
0
 
6
 
! Отговори
Справедлив преди 13 години
Гинекологът отказа да коментира решението на съда, но заяви, че се чувства добре в ареста.--------------------------------------------Вижте го какъв мъжкар.За разлика от прокапалите ни престъпници.А съда реши пред един гинеколог да си свали памперсите които ги препълват при вида на мутрите.Срам , не заслужавате да носите тоги .Внос на магистрати.Тези в Сомалия при пиратите.
60
6
 
2
 
! Отговори
zhikan преди 13 години
тоя на 70 г. как им уцелва там където трябва???1увал съм че взимал по-скъпо но жените го търсят щото като ги пипа му треперят ръцете и така съчетавали полезното с приятното!!!
59
1
 
9
 
! Отговори
Frank Sinatra преди 13 години
Кога *** и мутрите ще ги съдите така строго бе господа съдии?! Четири пъти ми крадат кокошките,1 два пъти агнета, комшията е на 83 години и го изнасилиха и обраха, а престъпниците....пробация?! Този, дето е помогнал на някой, реално погледнато, ще го смачкате заради медиите. Това ли ви е темидата?! Преравнявате се с престъпниците заради пиара си...
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аправете подписка в Пловдив, в подкрепа на лекаря. Този човек е предотвратил много нещастия и е помогнал на много хора. Що ще го държат в ареста до присъдата ?! Големи ненормалници са тези съдии, постановили мярката за неотклонение..Близките да напишат жалба до Борис Велчев срещу"Господари на ефира" и дда им заведат дело. Не може повече да си правят каквото си искат и да тероризират хората със скрити камери и репортажи, после подправени с монтажи на звука както им е удобно.
57
0
 
7
 
! Отговори
U2 преди 13 години
Чл.339, ал.1 от НК и чл.32 от Конституцията, наиш кога Г-н професор. тези от господари на ефира са невидими за прокуратурата и никой няма да се занимава с тях. Такава ни е държавата. Що Г-н Велчев да не е в дъбри отношения с медиите, а да се занимава с тях? Прокуратурата е най-корумпираното звено в съдебната система и за това не се занимава с медиите. Така е по-удобно.
56
0
 
7
 
! Отговори
Проф.Стоев преди 13 години
Ок Ная, доктора е извършил престъпление, предполага се, че е с чисто съдебно минало, степента на обществена опасност я има, но не е това, което го изкарват медиите и съдиите под техния натиск. Нека го съдят човека със справедлив процес и безпристрастна преценка, а не да се правят на строги и безкомпромисни именно в такива случаи. По твоята логика трябва и екипите на предаването"Господари на ефира" да бъдат съдени за престъпленията си съгласно чл.32 от Конституцията, както и чл.339, ал.1 от НК.
55
0
 
6
 
! Отговори
U2 преди 13 години
Ми нали така осъдиха и онази врачка от Плевен. Жената е бедна и нещастна 96% инвалид и никога не е помирисвала и 6000лв. та камо ли 100000лв както писаха. Съдиите и прокурорите направиха справка на целия и род и видяха, че са бедни като мишки. Онази, дето я обвини е с хиляди кредити за спцентрове и кво ли е и с медицинско образование и твърди, че дала такива пари на врачка да я лекува?! Ама нали да се направят на велики я размазаха и тази жена въпреки, че е невинна и всички го знаят...
54
0
 
8
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Помогнал е човека, какво толкова. Тоя ли е най-големия престъпник , че чак пък такава строгост? Те това са ни правоохранителните органи. Съдят бабички, врачки, доктори, пенсионери и т.н. Мутрите си въртят синджирите и им дай някой такъв *** да го смачкат на съдиите и прокурорите, че да ги дават по киното...В гадна държава живееме...
53
0
 
5
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 13 години
Как ще се сезира прокуратурата? Нали Рачков се прегръща с Бойко Борисов в предаването "Кумиците"?! Тези няма никой да им развали рахата, щото са *** и слуговници...
52
0
 
9
 
! Отговори
ДОЧЕВА преди 13 години
Защо ще държат този възрастен човек в ареста до присъдата бе? Колко престъпници, били, крали, убивали, изнасилвали и т.н. са на свобода, а този човек, дето нито ще се укрие, нито ще извърши друго престъпление се оказва под най-жестоките удари на закона само защото е беззащитен и беден и не е ***. Не е нужно да се огажда на пресата и да се тероризират така такива хора. Не може по този начин да се позволява мачкане на беззащитни само заради нечии пиар.
51
0
 
6
 
! Отговори
данчето преди 13 години
точно така. защо никой не реагира на техните безобразия? така тези пресмехулници влиаят на решенията на съда и оказват натиск, като не позволяват справедлив процес, а настояват за присъди. съдиите реагират пресилено и неадекватно. това не е правилно в случая...
50
0
 
5
 
! Отговори
данчето преди 13 години
дори и да е извършил престъпление, то подлежи на доказвано, но това не е начина. престъплението е и на "Господари на ефира", че са го снимали със специални разузнавателни средства. Защо прокуратурата не се сезира и за техните престъпления? този човек е помогнал на много хора и на никой не е навредил. Спорно е колко е виновен и само съда ще реши това, но не с излишни драми и престараване на службите щото ги дават по телевизията.
49
0
 
6
 
! Отговори
Сократ преди 13 години
Добре де, кога някой в тази държава ще потърси отговорност на предаването "Господари на ефира" за престъпленията, които вършат?!Това да снимаш, филмираш, излъчваш и т.н. някого е углавно престъпление по законите на Р.Бэлгария, освен в случаите, когат това се прави с разрешение на службите на реда, според чл.32 от конституцията на РБългария. Този човек, виновен или не има право на справедлив процес. "Господари на ефира" си правят пиар на негов гръб и на гърба на много хора безнаказано..
48
0
 
9
 
! Отговори
лулу преди 13 години
готова съм за минусите :)но аз не изпитвам ярост към този човек, напротив, според мен е разрешил проблема без излишни драми на много 16-17 годишни, имали неблагоразумието или лошия късмет без време да заченат. В края на краищата, щом е законно след 18, какво значение има 1 година и един родителски подпис?
47
0
 
7
 
! Отговори
Сашо преди 13 години
До: НаяПрочети коментар #43. Кой знае още колко хора са му благодарни за това, че ги е спасил или им е помогнал в един или друг момент. А на братя Галеви, Доган, Трактора, Пурата, Ципурата, Капандурата и на останалите мафиоти за какво да сме им благодарни?
46
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не е виноен лекаря ами тези които му плащат. Ама и те не са виновни, виновни са управляващите, че е мизерия и някои майки не могат да си позволят законни аборти. Съда да съди истинските престъпници а не само хората без пари.