Обвиниха 4-ма лекари от Смолян за смъртта на дете

Според внесеното обвинение медиците не са действали навреме
Обновена: 17 дек 2010 14:25 | 17 дек 2010 14:25,
224
Обвиниха 4-ма лекари от Смолян за смъртта на дете
Снимка: БГНЕС

Окръжна прокуратура Смолян е внесла обвинителен акт срещу 4-ма лекари. Обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост на 4-годишната Никол Сурчева.

Dnes.bg припомня, че момиченцето издъхна в смолянската болница МБАЛ “Братан Шукеров” през септември тази година.

Личният лекар на детето установил след преглед варицела, а детето било настанено в здравното заведение.

Трагедията е станала на 20 септември, като Никол била приета за лечение същата нощ около 3 часа.

Малката не е била прегледана от лекар въпреки силните болки. В отделението липсвало такъв.

Педиатър отишъл час преди да стане трагедията. Съдебните лекари установиха, че от шарката се е получило възпаление на белия дроб и лимфните възли от корема до шията и малкия мозък.

Според медицинската диагноза момиченцето е получило бързоразвиващ се сепсис.

След подаден от родителите сигнал в полицията, в центъра по здравеопазване и в прокуратурата започна разследване.

В резултат на него след прецизиран през септември обвинителен акт сега е внесен нов такъв, съобщи говорителят на магистратите Иван Спиров. В акта са посочени действията и бездействията на лекарите, които според обвинението са причинили смъртта на детето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още по темата: Смолян
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
7
 
24
 
! Отговори
до 19 преди 13 години
Това е някакъв кошмар, от който не можем да се събудим! НЕ ИСКАМ ПОВЕЧЕ ДА ЧЕТА НОВИНИ ЗА ПОЧИНАЛИ ДЕЦА! УЖАС !!! НЕДОПУСТИМО ПОВЕДЕНИЕ НА МЕДИЦИНСКИТЕ КАДРИ! СЪД ! СЪД ! СЪД!!!
18
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
22Това е някой с бяла манта:) Само те могат да бъдат такива ***:) Тези в Горна дори си признаха,че извършват убийство, но техните колеги веднага ги оправдаха, че е мъртвороден плод! Абе ***!
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хайде бялата мафия да се активизира по-бързо! Требе защита:) Аз лично писах в защита на лекарите от Благоевград, защото смятам, че станаха жертва на полицейска простотия, но сега.....! Гледам вече защитници-*** са се появили! 11 дори не дочел какво пише "аби" и говори, че не става въпрос за лекарска грешка, а изречението е "..за да не умират деца от лекарски грешки, нечовешко отношение и бездушие." Евала "аби"! Твърдо те подкрепям!
16
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На 19 цъкате минуси, ли ве *** ! Детенцето си е счупило зъбчетата от болки, вие цъкате минуси ?! *** !
15
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 20така ли ? А може би, лекарите са били същите *** и преди ГЕРБ. Може би най накрая, управляващите почнаха да им търсят сметка, а ?
14
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цитирам : Окръжната прокуратура в Смолян разследва смъртта на 4-годишната Никол, починала в неделя сутринта в болницата в града. Това каза вчера прокурорката Даниела Ангелова.Момиченцето издъхнало в детското отделение около 6,40 ч в неделя. Детето се разболяло в четвъртък и личният лекар установил варицела. Изписано било лечение и изследвания, но резултатите се чакали след празниците.В събота състоянието на детето се влоши и сутринта го заведохме в спешното отделение. Оттам казаха да продължаваме лечението от личния лекар, разказа бащата Николай Сурчев. В неделя към 3 ч през нощта той и майката Мая Илиева завеждат Никол отново в болницата. Много я болеше. Сестрата в спешното ни каза, че няма детски лекар и трябва да чакаме до 7 ч. Детето не издържа и почина. Викаше ми: Татко, помогни ми, разказва през сълзи покрусеният баща. Заради силните болки Никол си е счупила две зъбчета от стискане, а като починала, от устата й потекла кръв.
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
1. "тук не става въпрос за лекарска грешка " - тогава защо са обвинени?2. Ако не са обвинени ще пишете че Зощо не сте обвинени?3. Како може на коментар номер 7 да цъкате минуси
12
2
 
13
 
! Отговори
Мимоза до № 8 преди 13 години
Абсолютно сте прав/а за непредсказуемостта на инфекциозните болести, но съгласете се, че не е нормално в болнично заведение през ноща да НЯМА дежурен педиатър!!! Говорим все пак за МБАЛ в 21 век.
11
7
 
19
 
! Отговори
yashinaki преди 13 години
Който не е ходил в болница, той не се е сблъсквал с безразличието и алчността на повечето лекари! Пореден пример - отиваш в Пирогов за рана, там искат да правят веднага операция (защото най-много пари ще вземат от касата!). Отиваш на преглед при друг лекар, и той назначава нормално лечение. Смешна, алчна *** са половината лекари!А който мисли че не е така - да поразпита каква комбина са с представителите на фармацефтични компании! Тежко им на пациентите!
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
когато има виновни лекари
9
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така де .. това е заговор срещу лекарите, нали ? Все пак, кое нормално дете преди ГЕРБ се разболява през нощта ?! не ги срам управляващите! Всички знаят, че лекарите в България са безгрешни! Пфу!Ех... вашта мама мизерна. да ви хване човек и бой, докато си изплюете бъбреците.
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тук не става въпрос за лекарска грешка
7
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не са магьосници все пак
6
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абсолютно съгласен с номер 1 - имайки предвид популизма на правителството, съмненията, че случаят е нагласен са напълно основателни. Още повече в статията само мимоходом се споменава, че действието се развива в ТРИ ЧАСА през нощта, а никъде не се споменава дали в наряда на болницата е предвидено да има денонощно дежурен педиатър.
5
13
 
14
 
! Отговори
www преди 13 години
При такава форма на варицела падиатър няма да я спаси дори да е бил там. За съжаление има състояния при които медицината е безсилна. Съболезнования на родителите и близките, но инфекциозните заболявания са с висок процент на смъртност и дори в 21 век на всеки 15 минути умира едно дете от пневмония в света.
4
16
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Минимално 10 години затвора за всеки един. Ако искат да се правят на газари и богове ще си сносят последиците
3
9
 
24
 
! Отговори
!!!!!! преди 13 години
Крайно време беше!!!Очаквам обвинение и по скандала с подсушваните акушери.
2
13
 
28
 
! Отговори
аби преди 13 години
Милото ангелче..., дано най- после има осъдени лекари заради небрежност и непредпазливост.Като не им се работи и само ни плашат , че ще бягат в чужбина , да се изнасят.Нека останат само добросъвестни доктори, за които тази професия е и призвание , а не само бизнес,за да не умират деца от лекарски грешки, нечовешко отношение и бездушие.
1
12
 
29
 
! Отговори
Кери преди 13 години
Кога най-сетне ще има наказани лекари, че да спре това безобразно тяхно поведение?