Обвиниха 4-ма лекари от Смолян за смъртта на дете

Според внесеното обвинение медиците не са действали навреме
Обновена: 17 дек 2010 14:25 | 17 дек 2010 14:25,
224
Обвиниха 4-ма лекари от Смолян за смъртта на дете
Снимка: БГНЕС

Окръжна прокуратура Смолян е внесла обвинителен акт срещу 4-ма лекари. Обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост на 4-годишната Никол Сурчева.

Dnes.bg припомня, че момиченцето издъхна в смолянската болница МБАЛ “Братан Шукеров” през септември тази година.

Личният лекар на детето установил след преглед варицела, а детето било настанено в здравното заведение.

Трагедията е станала на 20 септември, като Никол била приета за лечение същата нощ около 3 часа.

Малката не е била прегледана от лекар въпреки силните болки. В отделението липсвало такъв.

Педиатър отишъл час преди да стане трагедията. Съдебните лекари установиха, че от шарката се е получило възпаление на белия дроб и лимфните възли от корема до шията и малкия мозък.

Според медицинската диагноза момиченцето е получило бързоразвиващ се сепсис.

След подаден от родителите сигнал в полицията, в центъра по здравеопазване и в прокуратурата започна разследване.

В резултат на него след прецизиран през септември обвинителен акт сега е внесен нов такъв, съобщи говорителят на магистратите Иван Спиров. В акта са посочени действията и бездействията на лекарите, които според обвинението са причинили смъртта на детето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още по темата: Смолян
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какъв Шенген бре! Те и сега взимат лекари без значение на Шенгена, ама явно още си недорасъл да ги знаеш тези неща:) Само, че там за такова нещо доста ще ходиш по съдилища! Май мислиш, че там само пари дават!
38
3
 
3
 
! Отговори
Kruzifix преди 13 години
V Bulgaria zachestiha tolkova mnogo sluchaite na pochinali deca poradi nemurlivost na lekari, che chak stava strashno.Tova lekari li sa kakvo sa?! Nikakuv moral, nikakuv...
37
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 44Те щото в Шенгенската зона са присрали за детеубийци в бели престилки. ТъпакВсе пак, добра идея. Ае къш и имате късмет, че си отивате цели и живи.
36
3
 
9
 
! Отговори
Бг лекар преди 13 години
Виж какво пише:Личният лекар на детето установил след преглед варицела, а детето било настанено в здравното заведение.Трагедията е станала на 20 септември, като Никол била приета за лечение същата нощ около 3 часа.Стотици отделения в България са без дежурен лекар.Има един дежурен за цяла болница.Това са възможностите на болниците.Няма лекари.Който завърши бяга в чужбина.Ние от години нямаме млад лекар,който да е започнал работа.И ще става по-зле.
35
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на човешки говори, човешки език....помниш ли го ? Явно лекарския е далеч от простата човещинка, съпричастност и съпреживяване. Ако (не ти го пожелавам) пукне детето, дали ще ти хареса някой да ти обяснява, че смъртта е неизбежна ! Бах та в урода замотан!
34
1
 
8
 
! Отговори
кака Пенка преди 13 години
господи ,това ако е истина е направо чудовищно!жалкото е ,че във всички малки градчета здравеопазването е такова,за това и при най малките съмнения,ние палим колата и с *** газ към най-близкия областен център
33
3
 
12
 
! Отговори
yashinaki преди 13 години
"Докторе", много просташко изказване направи, което показва, че май ти си "овчар/говедар", но както и да е. Хората тук се възмущават от това, че НИКОЙ не се е погрижил за детето! Нека си свършат работата, да се борят за живота му, както са се заклели, пък ако Господ е решил, нека си го прибере! Или ти искаш да кажеш, че е нормално хората да умират, докато чакат някой да им обърне внимание!***!
32
10
 
8
 
! Отговори
Бг доктор преди 13 години
Винаги са умирали деца и ще продължат да умират.Ще умират и млади и стари и новородени и неродени още.В какъв свят живеете вие?Излезте от фантазиите си.За медицината все още има много нерешени въпроси.И една от тях е смъртта.Смъртта е естествено продължение на живота.На какъв език да ви говоря?
31
0
 
12
 
! Отговори
ВАЛ преди 13 години
Жалко за детето.Съболезнования за родителите и да ене дава Господ на никой да е на тяхното място
30
0
 
3
 
! Отговори
Kapka преди 13 години
ne se u4udvam, prez mesec mart se ubedih li4no v lipsata na higiena i profesionalisam v tasi bolnica.dokato 4akah za pregled, se naloji da posetq i WC - bqh potresena ot ujasnata gledka na toaletnata v AG, a posle i pri pregleda ot d-r A.Hadjiiski, koito ne izostavi gledaneto na tv *** po vreme na pregleda na svoq laptop. Ne moga da zabravq i skasanata mrasna prestilka na d-r Dobrikov i pu6eneto na cigari v kabineta po vreme na pregled.Lipsa na higiena, moral,etika -sorry-tova vidqh
29
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разбирам... децата да си умират, а вие лекарите, няма да си мръднете пръстта, щото няма смисъл да се морите? Чудя се, на децата си как гледаш - като парче месо или ?
28
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И ти ли си от верисиите на Господ! Явно те е забравил! *** смотан! Трепане му е майката! Вървете на майната си! И с вас и без вас хората вече си умират дори непрегледани! Излезте поне в стачка! Така поне смъртността намалява! В Русе човека го прегледаха и го отпратиха по живо, по здраво, а той почина след два часа! *** иначе пари искаме! То скоро и тояги ще игпраят! То затова вече болници и Бърза помощ искат полиция! Скоро, много скоро! Карайте я все така!
27
8
 
6
 
! Отговори
Бг лекар преди 13 години
Момче,няма как да се предотврати сепсис предизвикан от вируси.Няма лекарства.Ти от дума разбираш ли?
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Докторе, моралът е важен, моралът!
25
4
 
21
 
! Отговори
Алекс преди 13 години
Ами след като позицията на лекарите е "ми за съжаление ние не можем да лекуваме и си умирайте", значи си взимайте дипломите и ставайте цветарки. До сепсиса при детето е нямало въобще да се стигне, ако някой "лекар" го беше погледнал за една секунда. Съболезнованията ти няма да върнат детето от оня свят.Крайно време е в тая държава да има осъден лекар за небрежност! За доборото на всички ни и най-вече на децата ни! Научете се да си носите отговорностите.
24
12
 
5
 
! Отговори
Бг доктор преди 13 години
Изследванията са без значение в случая.Пуснали са ги за успокоение.Спокойно можеше и да не ги пуснат.Диагнозата е видима.Ако не си наясно с медицината,моля ти се не коментирай.
23
5
 
17
 
! Отговори
Герова преди 13 години
В последно време нещата се разбутаха. Наруши се затвореното общество на лекарската гилдия. Най-сетне може и да видим осъден лекар. То в българия лекари няма - само знахари. Тук таме някой по-кадърен знахар и толкова. Като гледам в болниците що за некадърници работят!!! Прословутите лични лекари - всички без опит, знания и способностити станаха лични лекари - те даже и за знахари не стават. Предлагам да си внасяме медици отвън. То апаратура и пари за лечение няма - поне СПОСОБНИ лекари да има.
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
активизираха се псевдодокторите....отново
21
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво ще кажеш да ускориш преходното си състояние и да пукнеш на секундата ? Понеже варицелата не се лекува, затова изследванията на детето са се бавили 4+ дена ? чудя се, за твоето дете, дали щяха да се бавят пак толкоз време ?
20
20
 
13
 
! Отговори
Бг доктор преди 13 години
Моите съболезнования към близките.Моля овчарите и говедарите да не коментират здравни теми,и вместо да вкарват докторите в затвора да си гледат животните.Варицелата е вирусно заболяване и няма лекарства,които да я лекуват.За съжаление всяка година от сепсис след варицела в България умират няколко деца и не само в България.За съжаление животът е преходно състояние и задължително завършва със смърт,което може да се случи във всяка една възраст.Разберете го веднъж завинаги.