Обвиниха 4-ма лекари от Смолян за смъртта на дете

Според внесеното обвинение медиците не са действали навреме
Обновена: 17 дек 2010 14:25 | 17 дек 2010 14:25,
224
Обвиниха 4-ма лекари от Смолян за смъртта на дете
Снимка: БГНЕС

Окръжна прокуратура Смолян е внесла обвинителен акт срещу 4-ма лекари. Обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост на 4-годишната Никол Сурчева.

Dnes.bg припомня, че момиченцето издъхна в смолянската болница МБАЛ “Братан Шукеров” през септември тази година.

Личният лекар на детето установил след преглед варицела, а детето било настанено в здравното заведение.

Трагедията е станала на 20 септември, като Никол била приета за лечение същата нощ около 3 часа.

Малката не е била прегледана от лекар въпреки силните болки. В отделението липсвало такъв.

Педиатър отишъл час преди да стане трагедията. Съдебните лекари установиха, че от шарката се е получило възпаление на белия дроб и лимфните възли от корема до шията и малкия мозък.

Според медицинската диагноза момиченцето е получило бързоразвиващ се сепсис.

След подаден от родителите сигнал в полицията, в центъра по здравеопазване и в прокуратурата започна разследване.

В резултат на него след прецизиран през септември обвинителен акт сега е внесен нов такъв, съобщи говорителят на магистратите Иван Спиров. В акта са посочени действията и бездействията на лекарите, които според обвинението са причинили смъртта на детето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още по темата: Смолян
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
0
 
5
 
! Отговори
българка преди 13 години
хора, не забравяйте че монетат има две страни.има лекари "продавачи на здраве" и лекари които влагат душа и сърце в професията си,както има и хора които ходят редовно да се преглеждат както и хора които отиват само в краен случай.Спрете да виждате всичко в черно и бяло защото НИКОГА няма да се оправим. аз предлагам всеки който не е здравно осигурен и получи мед.помощ(обикновенно такива са в спешното) да дава общществено полезен труд ако не коже да заплати а парите които дължи ще се изплащат от
178
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Детският живот струва на родителите ежедневно ходене на работа, по 8, по 10, по 16 часа на ден, редовно плащане на данъци и здравни осигуровки. Бонбоните "Таралежки" и джезвето са подарък, който много от тях не получават, въпреки че също така съвестно си изпълняват трудовите задължения. Жалки сте! А вчера един от вас се окайваше, че и едно "Благодаря" му било достатъчно, но неблагодарния "булгаристанец" го не можел това. Хиени такива.
177
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С новата наредба за 11 стотинки на спешно болен, ще се молите изобщо да има нощно време лекар на работа вече. Апропо - отидете да се преглеждате и лекувате в касата и МЗ!
176
1
 
6
 
! Отговори
лекар преди 13 години
Не знам каква ви е специалността, но предполагам коя сте. Закълнете се в децата си ,че при всичките ви починали пациенти е направено всичко необходимо и е направено своевременно и точно. Ако все пак се усъмните (за което съм сигурен)кажете ще понесете ли помията която се лее в момента директно върху вас и ще стегнете ли сакчето за затвора. Госпожо с лицензите, или не практикувате истинска медицина,или гордостта ви изтича от носа ,или сте много ,ама много проста!!!!
175
9
 
9
 
! Отговори
лекар преди 13 години
Преди да съдите,убивате и кълнете лекарите, платете им достойно труда! Платете им достойно хилядите спасени детски животи ежедневно в болниците в България и като сгрешат тогава ги съдете,защото добрината остава невидяна и в повечето случаи детския живот струва за родителите кутия шоколадови бонбони"Таралежки" и "Нова бразилия-Джезве". По-спокойно ,нещата не са черно и бяло.
174
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Например лекарите съдови хирурзи в България са около 45 човека, лекарите-токсиколози са около 40 човека, алерголозите още по-малко, за патоанатоми и анестезиолози да не говорим - тях вече ги няма. Затова лечението е на това ниво, защото няма специалисти! За 450 лв основна заплата няма кой да пътува от София до Смолян и обратно, при наем на жилище минимум 150 лв!
173
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А журналистите знаят ли защо няма лекари в болницата и защо с мъка се намират такива вече? Просто защото напуснаха, избягаха и не останаха работещи. В някои болници най-младият лекар е на 70 години!!! Това какво ви говори? Откъде да дойде детски инфекционист като в България се броят на пръстите на ръката такива лекари? И тук е виновна касата и другите организации, които въведоха изискването да има за дадена пътека 15 специалиста от дадена специалност.
172
8
 
6
 
! Отговори
до180 и 181 преди 13 години
Вярно е.20 год какво правиха боговете в бели престилки никой не знаеше,ЗАБРАВИХА СЕ.Лекарите със своята алчност,грубост и некомпетентност сами настроиха обшеството към себе си.Жалко за свестните защото колкото и да не ви се вярва има и такива,най-брутални са тези между 30 -40 год,като обиждат и пренебрегват по-старите от тях,сестрите които им вършат 90% от работата и хората които не могат да им платят кеш.Не правителството и журналистите са виновни ,лекарите сами си го направиха.
171
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Изпълнителният директор на Българска фондова борса (БФБ)-София Иван Такев е получил 95 321 лв. възнаграждение през 2009 г., показва проспектът на дружеството, одобрен от Комисията за финансов надзор."
170
0
 
1
 
! Отговори
BG doctor преди 13 години
Благодаря ти, наистина!
169
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нищо конкретно не е казано. Журналистически догадки за подгряване на аудиторията. По-скоро бавенето на експертизата или на нейното оповестяване навежда на подобно заключение.
168
1
 
0
 
! Отговори
дядо мраз преди 13 години
Веднага ! А после добрият дядо Мраз идва и за теб ! Шегичка бе ...
167
3
 
3
 
! Отговори
belafonte преди 13 години
Просто ги застреляйте....
166
2
 
2
 
! Отговори
D-r Haus преди 13 години
Dano ne go razbiram,koi e toja ANONIMNIK,che ako mi doide v kabineta i Hipokrat njama da mu pomogne.A za psuvnjata po adres na maika mi shte kaja ,che tozi *** ima IQ po- malko ot na novorodena katerivhka.
165
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Според добре запознати източници по случая, резултатите от съдебно-медицинската експертиза са благоприятни за лекарите. "
164
1
 
2
 
! Отговори
знаещ преди 13 години
Виж в сайта на Дарик. Сбито е в "регионални новини". Има и изказване на ЦЦ.
163
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Къде е публикувана екзпертизата за ГО?
162
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аре бе, Дариткова, пак ги защитавай! Това да не е като да уреждаш имоти на пияният си мъж!
161
1
 
9
 
! Отговори
знаещ преди 13 години
Не ми е ясно, защо се произнасяте като съдии и раздавате присъди. Излезе експертизата за Горна Оряховица и излиза, че "бебето" е мъртвородено. И какво правим сега? Лекарите съдят държавата и за изцепките на ЦЦ плащаме всички. Истината е, че лекарите са "ЕТ" не по свое желание, болниците нямат лекари, лекарства, консумативи - не по тяхно желание. И в края на крайщата, ако всичко се лекуваше в гробищата нямаше да има лекари.
160
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Лекарите ще взимат по 11 стотинки на пациент за неотложна помощ"Noment!