Бургаският апелативен съд отмени присъдата на кмета на Ямбол

Магистратите връщат делото за ново разглеждане
Обновена: 27 яну 2011 18:51 | 27 яну 2011 18:45,
40
Бургаският апелативен съд отмени присъдата на кмета на Ямбол
Снимка: Булфото

Бургаският апелативен съд отмени присъдата на кмета на Ямбол Георги Славов и върна делото за разглеждане от друг състав на Ямболския окръжен съд.

Dnes.bg припомня, че ямболският градоначалник бе осъден от Окръжния съд в Ямбол на 5 години лишаване от свобода и 6 години без правото да заема поста кмет заради обвинения, че с цел да набави облага за строителна фирма е ощетил община Ямбол със сумата от 1 741 987,84 лв., нарушил е служебните си задължения и е превишил властта си.

"Удовлетворен съм от професионализма на Бургаския апелативен съд. От самото начало на процеса пледирах за обективност и безпристрастност, а в замяна получих тенденциозна присъда.

Съжалявам искрено, че сериозни процесуални пропуски не са дали възможност на бургаските магистрати да постановят окончателна присъда“, коментира непосредствено след оповестяването решението кметът на Ямбол Георги Славов.

Той обжалва осъдителната част от присъдата на Ямболския окръжен съд, като поиска тя да бъде отменена като незаконосъобразна, необоснована и заради допуснати съществени нарушения на процесуалните правила.

След запознаване с материалите, доказателствата и становищата на страните съдебният състав на Бургаския апелативен съд прецени, че присъдата на първа инстанция е постановена при съществено нарушение на процесуалните правила.

Още по темата

Съдебният състав на Ямболския съд е незаконен заради участието в него на съдия, който е изразявал негативно отношение към подсъдимия, действал е предубедено и това е основание за съмнения в законосъобразността, обективността и справедливостта на присъдата.

Поради това връща делото за ново разглеждане от друг състав на Ямболския окръжен съд.

Бургаските апелативни магистрати отменят присъдата "лишаване от свобода" и "лишаване от права", както и наложеното наказание Георги Славов да заплати направените разноски в досъдебното производство и в съдебната фаза на делото.

Решението на Апелативния съд подлежи на касационно обжалване и протестиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
dsfa преди 12 години
Ако е извършил наистина това нарушение, трябва да отиде зад решетките. Но и да отиде, той няма алтернатива в Ямбол - всички останали са местни мутри и "анимационни" фигури. Те са 10 пъти по-зле. А в това е най-голямата трагедия - в България стигнахме до това да гласуваме постоянно на принципа на по-малкото зло и да сме доволни, когато видим, че сменят асфалта на де улици и вдигат два магазина. Но и да е виновен, някой вярва ли, че ще отиде в затвора?
35
0
 
5
 
! Отговори
Rampage преди 13 години
Мога само да кажа в случея,че Ямбол от 20 г.не е имал такъв кмет,които като каже нещо после си го изпълнява!
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е наистина много смел кмет.Браво и дава пример на много други кметове за смелостта си да се справя с тази *** - ***.Само това гледаме по телевизията - как ги жалят и държавата да ги поема за издръжка.Раждат безотговорно.Аман от тях.Само напред кмете - ти си силен. Ямбол е с теб!!!
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Толкова много хубави неща се казват за този човек тук от коментаторите! Казвате ли му ги на него тези неща, хора! Такива люде като този кмет трябва постоянно да усещат подкрепа от обществото, за да ги има, да продължават и да се множат и в другите градове хората като тях! Да ги подкрепяме открито!
32
0
 
6
 
! Отговори
? преди 13 години
И сега? Ще има ли наказание за тези съдии от Ямбол или не? Могат ли да продължат да бъдат съдници на някой? Къде е Вишият съдебен съве и ще се произнесе ли по казуса за тяхната компетентност и непристрасност? ... НЕ, нищо не се е случило и те са "отсъдили по собствена убеденост"!МИЗЕРИЯ и упадък!
31
1
 
1
 
! Отговори
kkk преди 13 години
Костов е виновен! Само той и никой друг
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гадовете искат да го съдят защото разкара *** !
29
0
 
11
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Само защото събори бл.20, трябва да му се направи паметник. Ама ако ди беше поръсил с ДДТ - мавзолей!
28
0
 
10
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВКА преди 13 години
БРАВО СЛАВОВ, НА ТАКИВА КАТО НИКОЛАЙ ГАНЕВ ,БАНКОВ И ДР.ПЛУЖИЦИКОИТО НИЩО НЕ НАПРАВИХА ЗА ЯМБОЛ ДЪЛГИ ГОДИНИ НЯМА ДА ОТСТЪВАШ
27
0
 
11
 
! Отговори
Местен преди 13 години
Да добавя към 30:През неговия мандат оправиха водния тласкател , който няколко кмета преди това прехвърляха като горещ кестен. Сега аварии с питейната вода в Ямбол няма.......
26
2
 
12
 
! Отговори
Благодарен преди 13 години
Благодарение на този Кмет има малко ред в Ямбол.Но той е неудобен за някой и Ямболий знаят за кой става въпрос.Този някой е една мутра с нечисто минало и какво ли не.Г-н кмета си върши съвестно работата и най-важното е че Ямболий са доволни от този кмет.Каргона беше в окаено полужение ,без канализация,но този кмет намири средства и гражданти са доволни.Блок 20 сущо -свърталище на *** и мрасотия до шия и целия комплекс се оплакваше от този блок но никой нямаше смелост да го затрие.БРАВО...
25
0
 
2
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
до 27Така е,но правят още повече когато се харчат за справедливи каузи.
24
4
 
1
 
! Отговори
degfrr преди 13 години
o6te edin pat se dokazva 4e burgaskia sad e nai kurumpirania v bulgarai,to nebexa o4ite,lechkov ,vseki pat kato osadiat nekoi idva burgaskia apelativen sad i vinagi ya odmenia tova e
23
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Парите правят всичко
22
4
 
1
 
! Отговори
vqra преди 13 години
to po korumpirani ot s1da nqma,a te mogat da os1dqt nqkoi obiknoven grajdanin bez pari i lobi.tova e B1LGARSKIQ S1D.
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
TE DRUGO NE MOGAT NEGODNICI
20
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Долу мръсните ръце от най-смелия кмет в страната.Той трябва да служи за пример на останалите страхливи властници.Показа на практика как се действа срещу беззаконието.Онази грозна картина от нещо като жилищен блок и маймуни в и около него вече го няма.
19
4
 
23
 
! Отговори
ямболия преди 13 години
браво на нашия кмет сабори *** блок да е жив и здрав пак за него ще гласувам есента!!!
18
3
 
26
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
Кметът на Ямбол е много готин пич,и ако е настъпил дългата опашка на закона не го е направил за да *** или да забогатява за държавна сметка, а за да избегне барикадираните строителни фирми на лежалата за кражби мутра Стоян Проданов,който почти копира мутрата Беев от Велинград.
17
4
 
23
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Браво!Не успя /засега/ ямболската мафия и *** босове да се саморазправят с този честен човек!