Пуснаха Живко, дал ключовете за колата убиец

"Съжалявам за случилото се, загиналите са мои приятели"
Обновена: 28 апр 2011 15:25 | 28 апр 2011 15:20,
114
Пуснаха Живко, дал ключовете за колата убиец
Мястото на трагедията в Симеоновград. Снимка: Булфото

18-годишният Живко Желев, който дал ключовете за автомобила си на шофьора убиец от Симеоновград, беше освободен от ареста в Хасково.

Братовчедът на Живко – Данаил Георгиев, подкара колата пиян и с несъобразена скорост помете 8 души на тротоара в Симеоновград навръх Великден. Само двама от тях оцеляха.

Пред журналисти Живко Желев заяви, че съжалява за случилото се и че го понася много тежко, защото починалите шестима младежи му били приятели, а някои от тях – и съученици.

Той бе категоричен, че не е знаел, че братовчед му е пиян. Живко преценил, че е пил и не бива да шофира, но алкохолната му проба е показала по-ниски стойности от тази на братовчед му.

Той обясни, че оставил ключовете на масата и отказал да шофира. След което братовчед му решил да кара. Адвокатът на Живко Димо Стоянов каза, че момчето не е усетило братовчед му да е пил, не е миришел на алкохол.

Самият факт, че Живко се отказва да шофира, показвал отношението му като шофьор към употребата на алкохол и сядането зад волана.

Още по темата
24 апр 2011 18:18
502

Според прокурор Павел Жеков няма необходимост да се иска постоянен арест за Живко. Няма опасност момчето да се укрие или да извърши друго престъпление, освен това му е взета шофьорската книжка.

Прокурорът смята, че решаваща роля в случая ще изиграят родителският контрол и общественият натиск.

Не само по показанията на Живко ще се съди дали е знаел, че братовчед му е пил.

"Все пак те са били в една компания, на една маса, в една къща, няма как да не е видял, че Данаил е употребил алкохол", разясни обвинителят.

Живко бе откаран в харманлийското районно управление на МВР, където ще подпише новата си мярка за неотклонение, според която няма да може да напуска родния Симеоновград без знанието на полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стефке, възбуждаш ме лудо.
65
0
 
4
 
! Отговори
izidar преди 13 години
Полицаите през колко училища минаха, с колко ученици говореха за безопасно шофиране ?!Къде е превенцията на ТЦВ - ТЦВ ? Очаквал обществената нагласа да се промени ! Дядо Мраз ли чака да дойде да му свърши работата да промени нагласата? Колко пари е отделил Би-Би за превенция ? А журналисти няма ли да поитат тези въпроси или всички са здраво заспали?
64
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво Ася, само така! Сега ще можеш да ходиш на училище директно от чалгаджийницата, без да те е страх, че ще закъснееш.
63
3
 
6
 
! Отговори
Стефка преди 13 години
До 64. Офф я си заври тъпите разсъждения *** комплексиран.Ясно е ,че са му я купили майка му и баща му и не виждам нищо лошо в това.Същото го правят и хора на 30,40,50,60.Въпроса не е кой му е купил колата.Въпроса е в това,че някой е убил дечица.Аман от скапани псевдо-моралисти.
62
4
 
4
 
! Отговори
Ася преди 13 години
Е що пък да не ходим на даскало с кола ? На мен тати ще ми купи кола и ще ходя и аз на даскало с колата !
61
1
 
5
 
! Отговори
до 63 ася преди 13 години
Щом казваш , "права си"! Дано следващият път същите тези дето ги подкрепяш, блъснат теб !
60
1
 
5
 
! Отговори
до 59 преди 13 години
Това може да се случи само в държава с англосаксонски модел, където присъдата се издава от Н броя *** като тебе, подбрани измежду останалите ***. В държавите с континентална правна система, към които се числим и ние, подобен сценарий - за радост! - е немислим!
59
4
 
7
 
! Отговори
Вуте преди 13 години
18-годишен дал ключовете от автомобила си!!!Интересно след като е само на 18,кога е заработил парите за това МПС.Може би още от детската градина е спестявал от закуски.Докога родителите ще демонстрират стандарт пред съседите си,като купуват коли на все още незрелите си психически дечица.Тази мода да се ходи на училище с кола дали ще секне скоро,защото аз си мислех,че бензина ни е скъпичък или само така ми се е струвало....?
58
20
 
3
 
! Отговори
Ася преди 13 години
Абе ква вина имат момчетата ,че да ги съдят ? Катастрофи се случват по случайност ! Ас съм в 9ти клас и сички мои приятелки поткрепяме двете момчета Живко и и братовчет му !
57
5
 
6
 
! Отговори
Cassano преди 13 години
За мен, без да съм бил там, няма вина момчето. Щом е дал на друг човек да кара неговата кола поне е опитал да прояви отговорност. Все пак е само на 18 момчето. Цял живот ще изпитва вина.
56
0
 
7
 
! Отговори
До 44 преди 13 години
Ясно е, че той ще твърди, че не е знаел, че братовчед му е пиян. Ако обаче се докаже, че са пили заедно, на една маса, тогава е виновен.
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
za6to se pyskat razli4ni versii ty my dal kly4ovete ty ne my gi dal kva e istinat ili v bg vsi4ko e laja
54
4
 
6
 
! Отговори
До Коко 48 преди 13 години
Ако дадеш химикал на пиян човек, може и да те обвинят, че си постъпил непредпазливо, вместо да се обадиш на близките му да дойдат да го приберат. Един опитен адвокат може и да ти издейства присъда - най-малкото, солидарно с извършителя да плащаш обезщетение на пострадалия. Точно това може да се случи в някоя от по-развитите страни, в които много се държи на отговорността на индивида.
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
jivko na kolko godini e edin pat e na 18 dryg pat na 19
52
0
 
24
 
! Отговори
0 преди 13 години
Уважаеми съфорумци,няма смисъл да се джавкаме.Виновни сме всички,но най-вече полицията,това значи държавата!Полицаите само гледат да си оправдаят заплатите,глоби и наказания за леки провинения-колани,зимата за фаровете,говорене по телефон....и т.н.,знаете.Всички униформени са на пътя като катаджии.Кварталнити-също.Къде е бил кварталният когато това момче е карало три години без книжка?Изтървахме няколко поколения.Никой не му пука от нищо,знае,че има начин да се заобиколи закона.А сега?Лошоооо
51
4
 
8
 
! Отговори
info преди 13 години
трагедията ще е най-голямото наказание и възпитание на това момче. Има право на втори шанс!
50
1
 
5
 
! Отговори
revlio преди 13 години
абсолютно противозаконно задържане по никои член го няма и до всички пишещи глупости когато почнат да ви задържат за да не си изказвате мнението сетете се за този арест
49
2
 
14
 
! Отговори
И тримата са виновни преди 13 години
И Данаил, и Живко са еднакво виновни глезени ***. Като ще вървят някъде с автомобил, защо пият? Виновен е и третият, защото много добре е знаел, че пиян човек ще кара колата, но не се е възпротивил на това безумие.Ако имахме правосъдие на място, и тримата би трябвало да бъдат съдени за ПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО И СЪУЧАСТИЕ, защото са достатъчно големи, за да знаят какво може да се случи, когато някой кара, след като е пил. Знаели са в какво състояние е пътят, кефили са се на високата скорост!
48
0
 
9
 
! Отговори
Mary Jane преди 13 години
Добре, че пътищата в БГ са в такова състояние, че ако бяха по-хубави, сигурно и с 200 км/час щеше да се кара...
47
2
 
12
 
! Отговори
Ей преди 13 години
Според мен не трябва да си отговорен, ако не си бил в колата. Като е бил в колата сливи ли е имал в устата да каже на шофьора да не кара с 100 км/ч по тия дупки в населено място. Недай Боже да се случи на някой Ваш познат, да видим тогава какво ще Ви е мнението.

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe