Пуснаха Живко, дал ключовете за колата убиец

"Съжалявам за случилото се, загиналите са мои приятели"
Обновена: 28 апр 2011 15:25 | 28 апр 2011 15:20,
114
Пуснаха Живко, дал ключовете за колата убиец
Мястото на трагедията в Симеоновград. Снимка: Булфото

18-годишният Живко Желев, който дал ключовете за автомобила си на шофьора убиец от Симеоновград, беше освободен от ареста в Хасково.

Братовчедът на Живко – Данаил Георгиев, подкара колата пиян и с несъобразена скорост помете 8 души на тротоара в Симеоновград навръх Великден. Само двама от тях оцеляха.

Пред журналисти Живко Желев заяви, че съжалява за случилото се и че го понася много тежко, защото починалите шестима младежи му били приятели, а някои от тях – и съученици.

Той бе категоричен, че не е знаел, че братовчед му е пиян. Живко преценил, че е пил и не бива да шофира, но алкохолната му проба е показала по-ниски стойности от тази на братовчед му.

Той обясни, че оставил ключовете на масата и отказал да шофира. След което братовчед му решил да кара. Адвокатът на Живко Димо Стоянов каза, че момчето не е усетило братовчед му да е пил, не е миришел на алкохол.

Самият факт, че Живко се отказва да шофира, показвал отношението му като шофьор към употребата на алкохол и сядането зад волана.

Още по темата
24 апр 2011 18:18
502

Според прокурор Павел Жеков няма необходимост да се иска постоянен арест за Живко. Няма опасност момчето да се укрие или да извърши друго престъпление, освен това му е взета шофьорската книжка.

Прокурорът смята, че решаваща роля в случая ще изиграят родителският контрол и общественият натиск.

Не само по показанията на Живко ще се съди дали е знаел, че братовчед му е пил.

"Все пак те са били в една компания, на една маса, в една къща, няма как да не е видял, че Данаил е употребил алкохол", разясни обвинителят.

Живко бе откаран в харманлийското районно управление на МВР, където ще подпише новата си мярка за неотклонение, според която няма да може да напуска родния Симеоновград без знанието на полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
5
 
! Отговори
sweden преди 13 години
ey ey zakoni nyamate ako be6e tuka jal mi e za toya tapanar e--na mu e may---ta
5
1
 
40
 
! Отговори
мишонка преди 13 години
боже,тия журналисти ще ме уморят.какво правят от мухата слон кой дал ключовете.Да има вина,ама не е ли по голяма вината на този който е карал,независимо чия е колата?! Той да си носи последствията,а за него нито дума
4
1
 
34
 
! Отговори
БТК преди 13 години
И да го държат ... децата си отидоха!Братовчед му е пълнолетен,карал е,убил е ...
3
9
 
54
 
! Отговори
ПРАВОСЪДИЕ преди 13 години
ПЛЮЯ НА СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА !!!
2
2
 
31
 
! Отговори
мм преди 13 години
Ще скарат сега цялато рода кой прав кой крив,и 2 мата са виновни,оставил ключовете ама ония ги взел,а той какво прави в колата тогава
1
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Жалко, но и Данаил ще пуснат.