Шефът на ГДБОП: Няма лошо полицаи да се щракат

Тече проверка, ако има виновни, ще наказваме, увери Станимир Флоров
Обновена: 4 май 2011 15:44 | 4 май 2011 15:44,
174
Шефът на ГДБОП: Няма лошо полицаи да се щракат
Снимка: БТА

Няма нищо лошо полицаите да са се снимали за спомен по време на ареста на бившия секретар на финансовото министерство Тенчо Попов. Това стана ясно от думите на шефа на ГДБОП Станимир Флоров. Той не вижда никакви нередни действия от страна на служителите при задържането.

Кадрите с антимафиоти, които позират пред обектива насред спецакцията, бяха излъчени в съдебна зала преди седмица.

Записът беше пуснат по време на заседание по делото, по което освен Попов подсъдими са и бившият военен министър Николай Цонев, и съдията от СГС Петър Сантиров за предлагане на подкуп на следовател от националното следствие.

Още по темата

"Да се снимат, но тече проверка", коментира Флоров на въпрос дали действията на подчинените му са редни.

Той допълни, че не вижда причина да се променя документът, в който се указва  начинът, по който се извършват арестите.

„Вие сте преценили, че са му ударили главата, но дали главата на Тенчо Попов е ударена, е друг въпрос. В момента се извършва проверка от независима служба и ако има нарушения, служителите ще бъдат наказани", допълни Станимир Флоров.

"Виждам едни нормални действия, когато един човек не изпълнява нареждания", изтъкна още началникът на ГДБОП.

Станимир Флоров увери, че всички от екипа, изпратен да арестува Тенчо Попов, са били с надписи на службата по дрехите си.

Той призна, че след показания запис в съдебната зала не е говорил с колегите си.

"Всеки, който работи, допуска грешки. Всички упреци към ГДБОП са, защото тя е най-работещата и върши доста голяма работа", смята Флоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
0
 
! Отговори
до 125 преди 13 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Да бре, успокой се - Цветанов няма неплатени 2000000 данъци. Цветанов има имати за 2000000 дето не е ясно от къде ги спечелил! И тъй като е декларирал сделките много под реалните пазарни цени, много ясно че си е платил данъците, които най-вероятно са смешни - за сравнение, само единият от апартаментите му в баровски софийски квартал е деклариран че е купен за 30 000 лева, т.е. 15 000 евро. Ей пустиняк, и аз искам три такива имота - плащам веднага и в брой!
127
0
 
0
 
! Отговори
/me преди 13 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Трябва да признаем, че доста интелигентно се държат. Сигурно това е елитът на ГДБОП. Едни истински възпитаници на ЦвЦв щяха да изтърбушат кожата на дивана, да вземат металният обков за вторични суровини, а дървената каса - директно в каручката за огрев. Няма как подчинените да са по-умни от баш шефа.
126
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

"Всеки, който работи, допуска грешки"Ами що не опростите грешките на "работещите" които издавиха хората на Охридското езеро,а???*** наглостта!!!
125
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Да не дава господ тези да ти дойдат в къщата за да се "щракат"...!
124
0
 
0
 
! Отговори
Пред трупове ще преди 13 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Ами те утре и пред трупове ще започнат да се "щракат " ! Невероятен цинизъм !
123
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

125 - Цветанов има 5 млн неплатени:) Занните са взети оттам откъде и за Трактора:)
122
0
 
8
 
Отговори
до 119 преди 13 години
Ха сега кажи и какво точно е било разпореждането и ще те призная. Като гледам и аз кадрите, явно въпросното "разпореждане" е било Попов да ляга на пода, щото през цялото време идеята и действията на маскирания негодник беше да свали Попов на пода. Явно той не е искал да ляга на мръсния под, пък и що да ляга? Арести само с лягане ли могат да правят тия?
121
9
 
2
 
Отговори
ДО122 преди 13 години
ЦВЕТАНОВ НЯМА 2000000 НЕПЛАТЕНИ ДАНЪЦИ КАТО ТРАКТОРА ДЕТО ТИ ПЛАЩА ДАРЕВЕШ ТУКА.ТЕЗИ КОИТО ТИ ПЛАЩАТ ЗА ТИЯ МРЪСОТИИ В СРАВНЕНИЕ С БОЙКО СА ЖАЛКИ ПЛЮНКИ.
120
0
 
13
 
Отговори
Гоце преди 13 години
Абе маскираните прекалават и винаги са прекалявали.Освен това и крадат докато са на акция. Съжалявам ако обиждам някой, но тия маскираните гледат много филми. Трябва със закон да им се забрани да гледат Маями Вайс повече от 3 пъти на ден!Пожелавам на всички които ги защитават да им дойдат нагости погрешка. Да им теглят 2-3-4 шута за добро утро. После да им се извинят и да ги оставят да си оправят входната врата.
119
0
 
8
 
Отговори
е преди 13 години
че стават грешки, то ясно, човека-глас го проснаха и него така, ама не им беше интересен,че да се снемат с него за спомен
118
2
 
11
 
Отговори
/me преди 13 години
ЦвЦв казал, че някой бил престъпник, значи е. Врявата за имотите на ЦвЦв с неясен произход е политически компромат. Аз разлика не виждам ???
117
0
 
3
 
Отговори
до 112 преди 13 години
ти па да не си им светил?
116
0
 
10
 
Отговори
пак до 100 преди 13 години
Забравих да ти кажа,че това са комунистически методи от времето но ген.Григор Шопов,чиито шофьор беше бащата на Цветанов.
115
11
 
2
 
Отговори
Vesso преди 13 години
Първо,от кадрите се вижда,че при влизане на полицайте"жертвата"се спуска срещу тях.На запад просто щяха да му светят маслото.Второ,през цялото време се вижда,че главата му няма контакт с пода.Разбирам адвокатите и хората около него да правят PR и да вият,но "матреала",при наличието на видеозаписи,не го разбирам.Какво значи закона в България?Имаш полицейско разпореждане.Ама бил си футболен запалянко.Ама бил 40 килограма с мокри дрехи.Бил адвокат и т.н.Ти имаш разпореждане и трябва да го спазваш.
114
1
 
12
 
Отговори
Анонимен преди 13 години
Има лошо, Флоров, има лошо за съжаление. Арест като арест, не е сватба, ама все пак те са 5-6 човека и ритат един възрастен човек, вече съборен на земята, който едва ли оказва чак такава ожесточена съпротива. С такива действия полицаите не вдъхват уважение, а страх, че така ще бъде постъпено и с невинни хора по повод и без повод изобщо.
113
1
 
14
 
Отговори
мен преди 13 години
Е, не ви ли писна да ни правите на маймуни? Хора с коефициент на интелигентност под средния се гаврят дружно с колкото българи останаха в ***.
112
0
 
7
 
Отговори
ми преди 13 години
ще изчакаме да изтече проверката, но не очаквайте новина ...
111
9
 
3
 
Отговори
ТОЧНО ТАКА... преди 13 години
....ДРУГИЯ ПЪТ ,КАТО ОТИВАТ ДА АРЕСТУВАТ НЕГОДНИЦИ И РУШВЕТЧИЙ ,ЗА МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ ....ОТ ГДБОП , ДА ВЗЕМАТ МАЛКО РАКИЯ И ШОПСКА САЛАТА ЗА ДА ГИ КАНДАРДИСВАТ ДА БЪДАТ ..."АРЕСТУВАНИ ЗА КОРУПЦИЯ".....!НА ТРИ РАКИИ.....АРЕСТИТЕ ВИНАГИ МИНАВАТ ГЛАДКО....И С КЕФ!ХА,ХА,ХАААА...."КОМУНИСТИЧЕСКИ МЕРАЦИ"......ОТ ЧЕРВЕНАТА ПРЕСА И МЕДИИ...!ДЪЪЪЪРВООО.....АМА МНОООГО ЯКО ЗА ВАС ,.....ДРУГАРИ.......!!!!
110
4
 
4
 
Отговори
истината преди 13 години
ТЕЗИ КОИТО УНИЩОЖИХА ГРОБА НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ(ДС-БСП-БКП)СЕГА ИСКАТ ВЛАСТТА....НАГЛОСТ НА НАГЛОСТТА;Синът на Хайтов: ДС унищожи гроба на Левски 4 май 2011, 14:21Гробът на Васил Левски е унищожен по заповед на Тодор Павлов, сивият кардинал на БКП и Държавна сигурност, твърди пред в. 168 часа Александър Хайтов, син на писателя Николай Хайтов. Тодор Павлов става председател на Българската академия на науките след 9 септември 1944 година. Член е на Централния комитет на БКП.Ползва се с изключително влияние както в държавата, така и в структурите на ДС. Именно по негово време се извършват проучванията в църквата Света Петка Самарджийска в София. Още тогава се знае, че е възможно там да е погребан Апостола. Под давлението на Павлов са изхвърлени тленните останки на Левски, това е криминален случай в археологията!, категоричен е Александър Хайтов.Той продължава делото на баща си и от години прави проучвания по темата къде е погребан българският Апостол на свободата. Костите на Левски са намерени по време на разкопките в църквата Света Петка Самарджийска през пролетта на 1956 година. Датата е 30 май. Открити са точно на мястото, описано от Мария поп Павлова. Тя е съпруга на Ботевия четник Илия Джагаров, който й завещава тайната, сочат изследванията на Хайтов. Историята започва да се разплита на 6 март 1937 година. Тогава във вестник Мир излиза статия под заглавия Де са костите на Левски. Репортерът Никола Станчев разказва историята на Мария поп Павлова. Изрових трупа на Левски заедно с още един човек. Името му е Христо Хамбарков, епитроп на църквата Света Петка Самарджийска. Апостола беше заровен на плитко. Близо до бесилката му. Погребахме го в Света Петка Самарджийска. Вляво от олтара. Помнете, за да знаете. Може един ден да потрябва на историята къде и как е погребан Васил Левски!, казва на близките си Ботевият четник, преди да издъхне.Материалът във вестник Мир не предизвиква археологически проучвания в църквата. Там започват разкопки цели 19 години по-късно. По този повод на 17 май 1956 година на първа страница на вестник Труд е публикувана уводна статия за гроба на Левски. Поводът е ясен ще се окаже ли истина историята на Мария поп Павлова?Разкопките в църквата са правени набързо. Ръководят ги Стамен Михайлов и Георги Джингов. Има данни, че археологическите дневници на двамата са били фалшифицирани след това. Археолозите просто е трябвало да заметат следите след себе си. Проучванията се правят, защото над църквата е трябвало да се извиси гигантският паметник на Владимир Илич Ленин. Това е причината да се изследва какво има в църквата. Знаело се е, че там може да се окаже гробът на Левски и цяла България е чакала новини. Разказаното от Ботевия четник се оказва истина. На 30 и 31 май 1956 година археолозите откриват два скелета и един череп точно на описаното място. Единият от скелетите е на Левски, намерен на 80 сантиметра дълбочина под пода на църквата. Тленните останки са описани в дневника на археолога Георги Джингов под инвентарен номер 95. Но така и не се прави нужното костите да бъдат внимателно изследвани. Комунистите не желаят гробът на Апостола да бъде открит. Всичките ми проучвания сочат, че това се правело умишлено и идеологът на всичко е именно Павлов. Той е известен с това, че пише трудове за приноса на Сталин и Ленин в установяването на един по-справедлив строй. По това време политиката на партията е била целенасочена пълна съветизация на България. Унищожаването на гроба на Левски било репетирано с унищожаването на гроба на Борис III. Комунистите премахват символите на нацията, за да изтрият историческата памет на народа. След това не е трудно да се манипулира тази бездушна, лутаща се маса, загубила идеалите си. Другата причина е страхът от влиянието на църквата. Ако гробът на Левски е в църква, това със сигурност ще накара хиляди хора да ходят там, за да му се поклонят. Затова археолозите, открили скелет номер 95, така и не правят нищо, за да установят чии са. Костите са натъпкани в чували и изхвърлени на сметището като най-обикновен ***. Преди това един от тези, които са копали в църквата, с кирката продънва черепа на Левски. По същия начин трудовакът, който трябваше да изкопае стъкленицата със сърцето на цар Борис III, я разби и прободе сърцето на царя. Ирония. По подобен начин черепът на Апостола става на парчета. Всичко това се случва, въпреки че е имало данни къде точно да се търси скелетът на Левски. Националното предателство е факт", казва Александър Хайтов. Неговата голяма мечта е на църквата поне да бъде поставен скромен надпис: "Тук, в олтара на тази църква според народната памет и редица научни данни, родолюбиви българи са погребали през 1873 г. Апостола на свободата Васил Левски, йеродякон Игнатий". Идеята за такава паметна плоча вече е предложена от Александър Хайтов на министъра на културата Вежди Рашидов и на партиарх Максим. Хайтов се надява един ден и кичурът коса на Апостола, който сега се пази в музей, да бъде погребан в църквата. Като символ на мястото, където е бил препогребан Левски. "Българите сме длъжни да направим това за Левски. Единственото нещо, което той е поискал за себе си, е да има гроб в България. И всеки да го знае", казва Хайтов.
109
0
 
2
 
Отговори
м преди 13 години
100 каза най новата старина