Година и половина условно за кмета на Ямбол

Признат е за виновен за неспазване на служебните си задължения
Обновена: 10 май 2011 14:06 | 10 май 2011 14:06,
34
Година и половина условно за кмета на Ямбол
Кметът Георги Славов. Снимка: Булфото

Окръжният съд в Ямбол осъди на година и половина условно кмета на града Георги Славов. Той бе признат за виновен за нарушение и неспазване на служебните си задължения.

Още по темата
Градоначалникът бе обвинен, че е нарушил разпоредбите на Закона за обществените поръчки при обявяване на процедура за списване, предпечат, печат и разпространение на общински информационен бюлетин.

Кметът не е обявил пределна стойност на поръчката и не е прекратил процедурата, след като се е установило, че няма участник, който отговаря на посочените критерии. С тези си действия Георги Славов е ощетил бюджета на общината със сумата от 21 306 лв. и е облагодетелствал фирма КТС ЕООД, собственост на Таня Димитрова, която сега е областен управител.

Ямболският окръжен съд постанови година и половина лишаване от свобода за Георги Славов с 3 години изпитателен срок. Кметът трябва да заплати разноските по делото и 1000 лева гаранция.

Прокурорът по делото изрази удовлетвореност от осъдителната присъда, въпреки по-ниския от поискания размер и няма да протестира наложеното наказание.

Самият кмет категорично заяви, че не е очаквал осъдителна присъда. Той се закани, че ще търси правото си на следваща инстанция.

Присъдата на окръжен съд Ямбол може да бъде обжалвана и протестирана в Апелативен съд – Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: ЯмболГеорги Славов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
възмутена преди 12 години
Тоя въобще що не си вземе публичния дом и бардака и да си ходи барабар с Танчето и Галинцето неуспялата депутатка.Егати плюнчото. Нагъл,крадлив,лъжлив.Такъв *** кмет не бях виждала.Голям сексапил е и има харем.Като знам как се сваля наред,сложи и кражбите.Няма да се оправи никога хубавата ни държавица.Борисов,вземи си тая *** у вас да ти съсипе дома.Те и теб ще окрадат :)
28
0
 
0
 
! Отговори
kubnfsy преди 12 години
agZGs6 , [url=mdfqcnziizgu/]mdfqcnziizgu[/url], [link=mhtwwujmxtsh/]mhtwwujmxtsh[/link], ttohenjtgrls/
27
0
 
1
 
! Отговори
eclipse преди 12 години
bravo be,biva li takava parodiq da e bulgarskoto pravosudie,ne samo 4e ne si izpulnqva zaduljeniqta,ami i krade naroda,te sa go hvanali 4e e kral 20 000,toi e otkradnal do sega pove4e ot 100 000,ama zashto 6te go tormozqt chovecheca,1000 lv globa mu stigat i godina i polovina uslovna,auuuuuuuu gorkiq,parodiq golqma.Ako sega otida do blizakiq magazin i otkradna 1000 lv,na men samo 10 lv globa li shte ima a???cirkadjii
26
1
 
1
 
! Отговори
Ямболлия преди 12 години
И къде е сега Тиквата, дето обещаваше да изгони всеки алчен гербер , дори и при съмнение в злоупотреби? Няма го. А това че областната на Ямбол е представила фалшива диплома за журналист, за да лапне едни общински пари, дори не се коментира. *** !
25
0
 
1
 
! Отговори
tscigani na преди 12 години
Tova e Balgarina (Kulturen Kradetsc).hahahahahahahahaaa,nqmate nikakva razlika ot Romite ,to zaradi tova ES ne vi iska ,za6to to vi znae kolko ste golemi kradtsci.
24
1
 
1
 
! Отговори
михлюза преди 12 години
Таман ех се притеснил че ще лежи
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хех и сеа ко големите изхвърляния 5 години пандиз еди какво си *** и профаните кога ще осъдят някой чакай
22
1
 
5
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Ако го осъждат условно, задето е ощетил общината с петцифрена сума, то бойко и дянков трябва направо да ги разстрелят !!!
21
2
 
6
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Чудеха се за какво да осъдят единственият кмет който се осмели да подпука мръсните и престъпни *** !!!Долу промангалската ГРОБ !!!
20
1
 
2
 
! Отговори
Ангел преди 12 години
Малко му е на тоя, за всичките поразии дето ги сътвори трябва от затвора да не излезе
19
1
 
11
 
! Отговори
порно преди 12 години
Много се радвам, когато независимият и справедлив български съд намери някого за виновен и го осъди условно. Мед ми капе на сърцето.Да ви *** мамата на всички магистрати в тая "държава". После ме съдете условно :)
18
2
 
8
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 12 години
АКО УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ СЕ ВЗЕМАТ В РЪЦЕ С ТЕЗИ УСЛОВНИ ПРИСЪДИ, МАЙ ЩЕ СИ ПОМИСЛИМ ЗА ИЗБОРИТЕ ,ВСИЧКИ СТАНАХА С УСЛОВНИ ПРИСЪДИ --НЕ ВИЖДАМЕ НИТО ЕДИН ЕФЕКТИВНО ОСЪДЕН
17
1
 
23
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Дотук единствения осъден, е този който разкара *** коптори и направи нещо за изтормозения и поробен български народ...
16
8
 
5
 
! Отговори
ГЕРБАВИ преди 12 години
ЦЯЛАТА ПАРТИЯ ГЕРБ Е ЗА ЗАТВОРА , НАЧЕЛО СЪС БОЙКО , ЦВЕТАН И СИМЕОН !!!
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Леле най смешният от всички кметове до сега,корупция ужас,далавери с областни и необластни,досега не е имало такова нещо,Пътно ,пазари общински фирми,ужас,като си отидат дупе да им е яко.
14
3
 
9
 
! Отговори
Акциза преди 12 години
Цирк голям е в Ямбол. Кметчето го осъдиха на 5 години затвор за кражба от главен водопровод ( 2 милиона !!! кражба ) и апелативния съд го върна за преразглеждане с друг състав.Да не говорим, че има още 4-5 дела. Нали ББ казваше, че такива нямало да ги търпи ?!
13
6
 
23
 
! Отговори
Марк преди 12 години
Това е един достоен човек, на който определени кръгове , чиито интереси не е удовлетворил, са вдигнали муерника!Впрочем това е единственият човек, който взе по-радикални мерки срещу цигените!Събори блок 20!
12
5
 
4
 
! Отговори
БМ-13 преди 12 години
А остава ли си кмет до края на мандата? Може ли с условна присъда да продължаваш да работиш като кмет на областен град?
11
3
 
11
 
! Отговори
user преди 12 години
Г.Славов и Таня Димитрова са любовници (поне бяха до тази присъда) и това го знае всеки в града. Много интересно е как ще се изкаже ББ след като двама от ГЕРБ са се възползвали от ситуацията да направят пари от бедните хора на града. След като е толкова принципен да им каже да се оттеглят. Има и друго дело, в което Т.Димитрова е проверявана за легитимност на дипломи. Дали няма да е новата Калинка?! ГЕРБ се издънват всеки един ден. Какво ще стане до изборите?! Аз искам да гласувам за можещи!
10
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахаха! Кметът от ГЕРБ - ЧИСТИЯТ И НЕПОРОЧЕН като Дева Мария!:)))