Рестарт на делото срещу ямболския кмет за водопровода

Според обвинението нанесената щета е за над 2 млн. лева
Обновена: 26 апр 2011 15:06 | 26 апр 2011 15:05,
11
Рестарт на делото срещу ямболския кмет за водопровода
Кметът на Ямбол Георги Славов. Снимка: Булфото

Кметът на Ямбол Георги Славов за пореден път застана на подсъдимата скамейка.

Процесът срещу него е за нарушаване на служебните задължения, превишаване на властта и правата при възлагане на обществена поръчка за изграждане на водопровод и канализация по две ямболски улици, набавяне на облага за местна строителна фирма и ощетяване на бюджета на общината в размер на 2 090 385,41 лв с ДДС.

По делото са призовани 36 свидетели, които ще бъдат изслушани от днес в рамките на 2 дни.

Три вещи лица ще защитават направената през 2010 година технико- икономическа експертиза.

Делото тръгна отново, въпреки че през миналата година състав на Ямболски окръжен съд осъди Славов на 5 години затвор и 6 години лишаване от правото да заема поста кмет.

След обжалване Бургаския апелативен съд отмени присъдата и върна отново на първа инстанция делото заради допуснати значителни процесуални нарушения и предубеденост на председателя на съдийския състав.

В обвинителният акт срещу кмета на Ямбол няма направени корекции. Георги Славов е обвинен в нарушаване разпоредбите на Закона за обществените поръчки, Закона за общинските бюджети и Закона за устройство на територията.

Още по темата

Според държавното обвинение при стартиране изграждането на водопровода и канализацията не е имало проект, обектът не е бил включен в капиталовата програма за 2008  г. когато са извършени реално дейностите, не е имало издадено разрешително за строеж и не е поискано и становище от ямболското ВиК дружество.

Общата платена сума по проекта за водопровода и канализацията по двете ямболски улици е в размер на 4 256 457, 21 лв с ДДС, което според прокуратурата значително надвишава средните за страната стойности на аналогични строително  монтажни работи.

Пред новия съдебен състав с председател Георги Карабаджаков кмета на Ямбол не се призна за виновен и запази правото си да дава обяснения на по- късен етап от процеса, който продължава и през следващите дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: ЯмболГеорги Славов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
kqjqekup преди 12 години
gm9hbO , [url=yrjswzpgylwp/]yrjswzpgylwp[/url], [link=ubwixorgoqpx/]ubwixorgoqpx[/link], byfshqdpjnvk/
7
0
 
0
 
! Отговори
Проклетник преди 13 години
Ако аз бях на мястото на Стоян Проданов,щеше да ми е много неудобно заради бездарно поправената,но много ловко изкярена главна артерия на целия Ямбол,от "Граф Игнатиев",та през "Димитър Благоев" та чак до реката.
6
0
 
1
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
koi shte go osadi toia kato ima vrazki v pravitelstvoto ,tova znashi i v sadebnata sistema kagonskia carvyl pros kradlio ,za takiva se kazva ,,bazi boje sliapo da progleda ,,toi e jivial v edna kirpichena kashta v kv.kargon jambol.sega gerbadjia,
5
0
 
4
 
! Отговори
Проклетник преди 13 години
Не знам дали сумата 4 256 457, 21 лв с ДДС е малко или много за свършената работа и дали кмета е крал и колко е крал,но качеството на ремонта е толкова некадърно,че Стоян Проданов който е най-нагушен от цялата работа трябва бъде съден и да върне парите
4
0
 
2
 
! Отговори
КК преди 13 години
абе,Ямбол не е това,което беше-дори и коли има покрай дупките,а катаджиите вече ги няма по пътищата-няма пари за бензин.стари са ти мислите за Ямбол,питанке-хаха.за по-големи дупки-пробвай в Сливен-там Лечков си търси дипломата по центъра
3
2
 
4
 
! Отговори
Ямболлия преди 13 години
Този от снимката е най-алчния и нагъл тип, влизал някога в община Ямбол. Въпреки че има общо 6/шест/ наказателни дела, наглецът още е кмет и едновременно лидер на ГЕРБ, която в момента се състои от 20тина бивши комунисти-милиционери и няколко бивши комсомолски активисти. Ако не е чадъра на ББ, отдавна щеше да е в затвора, но...
2
4
 
3
 
! Отговори
??????? преди 13 години
Този ли е кмет на Ямбол?-ужасни пътища има там.Възмутително е когато до Ямбол-града голяма те спират за проверка,редовните катаджии и ти оглеждат автомобила за винетка.Наглост е това по разбитата им настилка,която е само дупка,до дупка и кръпка,до кръпка да те спират и проверяват и то точно за винетка.Кой носи отговорност за лошите им пътища,които май от години са в това състояние и не се правят изобщо?
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
pak goce ste pokaze muskuli v sada