Финално: Учителката, обрала банка, е с условна присъда

ВКС потвърди решенията на предишните инстанции
14 юни 2011 13:03,
94
Финално: Учителката, обрала банка, е с условна присъда
Снимка: Булфото

Върховният касационен съд потвърди условната присъда от година и половина за учителката, която обра банка в Плевен през март мината година.

На 15 март 2010 г., маскирана с перука и шал, 39-годишната учителка от Славяново нахлула маскирана в офис на Прокредит банк в Плевен и след като заплашила касиерката с пистолет играчка, взела 21 600 лв.

Пред Плевенския окръжен съд Даскалова се призна за виновна. Тя се решила на обира заради тежкото финансово състояние на семейството й и заплахите от кредитори.

Още по темата

Още на първа инстанция тя получи условна присъда от година и половина, а мотивът е чистото й криминално минало, доброто й име и тежкото материално положение. Тази присъда беше потвърдена и от следващите две инстанции.

Учителката ще трябва да върне откраднатите пари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: Поля Даскалова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
1
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 12 години
Поля Даскалова --- ПРЕЗИДЕНТ!
87
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе, трябваше да е в златна рамка. каква е тая синя рамка. да не е седесарка.
86
1
 
0
 
! Отговори
лудия преди 12 години
бравоооо,трябва българите да се подкрепяме
85
2
 
11
 
! Отговори
Крис преди 12 години
TЯ Е НАРОДЕН ГЕРОЙ КАТО РОБЕН ХУТ.ДА ПОСЛЕДВАМЕ ПРИМЕРА Й .
84
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва да гние в затвора гнидата ! Заради нея се получават такива изцепки като в Сливен! ПАНДЕЛА!
83
1
 
2
 
! Отговори
До 78 преди 12 години
Не съм съгласен с това, че не трябва да има условна присъда. Ако я няма, знаете ли колко хора набедени за чужди престъпления ще влязат в затвора, дори с добри адвокати няма да могат да останат навън с условната. С такова подкупно правосъдие, колкото и тежки санкции да се измислят, все ще се намери някой друг да поеме вината. Подменят се доказателства и показания, подхвърлят се улики още в самото начало. Не Ви ли е ясно, че така се действа? Навсякъде е така, но в развитите страни е с мярка.
82
0
 
7
 
! Отговори
рокамбол преди 12 години
малееее братя роми хай де по-банките
81
0
 
12
 
! Отговори
Митко преди 12 години
Обрала банка, голямо чудо. То това не се брои за престъпление. Я да се опита да не си плати на Топлофикация, Мтел , Глобул, Вивател....Там няма да се отърве с условна присъда.
80
1
 
5
 
! Отговори
ръП преди 12 години
По тази логига всеки *** може да влезе в банката, да я обере и ако го гепят да се оправдава с тежко материално положение. Още малко и на престъпниците само ще им дърпаме ушите щот правят въоражени обири. Да ви го туря у десетките подли съдебни ***.
79
0
 
11
 
! Отговори
браво бе преди 12 години
Не съм съгласна! А ако беше успяла? Ами то и аз имам заем, неплатено парно...Това ли е начина?! Що за глупост? Дори и неуспешен опита за обир си е обир! Няма правосъдие и справедливост в тази държава! НЯМА. е то 2/3 от хората имат материални проблеми. Какво като е учителка?! Още по-лошо. Една учителка хванаха проститука, тази опитва въоръжен обир на банка...Ненормалници!
78
1
 
9
 
! Отговори
Ема преди 12 години
Отърва се даскалицата - животът непрекъснато й прави подаръци - условна присъда, зелена карта! Но *** си е пъто - предстои следващия й гаф, ама и тогава ще я оправдаем, щото била нещастна и отчаяна!
77
0
 
0
 
! Отговори
kavala преди 12 години
ima otvori
76
1
 
2
 
! Отговори
stoika boseva преди 12 години
...edin vid pokazno... ako ste s 4isto minalo ,zemaite zaemi i kato ne mojete gi vrashta ,kupete si pistolet igra4ka,mi to ima dalavera be ...
75
4
 
11
 
! Отговори
SDI преди 12 години
Условните присъди според мен трябва да бъдат премахнати. Дори и при незначителни престъпления (а това според мен не е такова) трябва да има минимални ЕФЕКТИВНИ присъди.
74
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То ако не дръпнеш някой лев по някоя ДДС схема държавата ще те смажи бе! В никоя страна по света няма на 100% бяла икономика. Дори сива икономика около 10% е ползотворна за бизнеса. Тук ББ се опита да избели иконимиката на 100 но постигна обратния ефет, за това държавата няма работа с бизнеса
73
7
 
11
 
! Отговори
аси преди 12 години
радвам се за жената,ако някои трябва да влиза в затвора това са *** в народното събрание които докараха народа до там че да вършат такива неща.
72
1
 
1
 
! Отговори
dan4o преди 12 години
poneje pistoleta e igra4ka ,i tq e daskalica ,vzela zaemi i zatva taka sa polu4ilo ina4e si4ko si e ok edin vid brat4ed
71
1
 
9
 
! Отговори
Дид преди 12 години
Не подкрепям това което е направила...Но защо паяжината от ДДС измамниците,в чиито редици със сигурност стоят много високопоставени лица и политици остава недосегаема???Как е възможно да си измамник за 100 милиона и никой да не може да ти хване дирите.Това ДДС нали по сметки е превеждано,някой е ходил в банка,а там има камери,заверявал е документи,правил е трансфери???...къде са и кои са тези лица...и фирми които накрая се оказват на клошари?КЪДЕ?Всичко безумно скъпо направено е с открадато ДДС!
70
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 69 Ако съм влизал по посочения начин в американска банка или съм вадил пищов на ченге - най-вероятно нямаше да съм жив, а в по-лошия случай щях да съм в панделата. Можеше и сам да се сетиш, ава очевидно няма с какво.:) Хубав ден и на теб и се опитвай от време на време да мислиш, защото обидите и ругатните в чата издават комплекси, не са аргумент.:)
69
0
 
1
 
! Отговори
до 70 преди 12 години
Хубавото е, че има "умни" изключения като теб, които да ни светнат колко сме глупави!