Учителката, която обра банка: Сега съжалявам

Жената е без работа и с още по-големи дългове
Обновена: 26 дек 2010 19:33 | 26 дек 2010 19:33,
256
Учителката, която обра банка: Сега съжалявам
Снимка: Булфото

Плевенската учителка, която обра банка, за да си върне дълговете, съжалява, че не е потърсила друго решение. 

„Аз не споделих проблемите с родителите си, не споделих какво се случва с близки хора. Може би не трябваше да действам така на своя глава”, разказа пред bTV Поля Даскалова.

Учителката получи условна присъда от година и половина за това, че нахлу маскирана и „въоръжена” с детски пистолет в банков клон в Плевен.

Заради чистото съдебно минало и пълните самопризнания съдът не я вкара в затвора.

Даскалова преподавала в село Славяново и работела допълнително в читалището. Мъжът й дълго бил безработен.

"Стигаш до един момент, в който виждаш, че не можеш да се справиш", разказва учителката. Кредитори я заплашвали, когато се разчуло, че семейството й може да замине за САЩ и те се притеснили, че няма да си получат обратно парите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
0
 
0
 
! Отговори
Красимир преди 12 години
В евангелието пише: Не съди,за да не бъдеш съден!...,за това и нашата съдебна система не съди,а раздава условни присъди.На мен всички обирджии на банки са ми симпатични и филмите с такива сценарии/но,без убийства на служтелите-разбира се/...Според мен не е добро,това което е направила,но не е добро и това,което прави нашта гражданска позиция - никаква реакция срещу "официалната,законова кражба "на банките от нас-така наречените статистически или електорални единици/"рая" на турски ез./
245
3
 
2
 
! Отговори
ангел преди 13 години
престъпник като всяка учителка
244
0
 
7
 
! Отговори
Бай Петко преди 13 години
Всеки изпечен престъпник в началото е бил неизпечен - суров ! Ако в това му качествено състояние се вземат адекватни мерки , ще имаме по-малко изпечени айдуци !
243
1
 
10
 
! Отговори
Дядка преди 13 години
А дали някой си е помислил , какъв стрес са преживели служителите от банката при извършване на грабежа ? Как се е отразило това на психиката и здравето им ? Нима никой не знае и не е чувал , че диабета , част от злокачествените образувания са в следствие на стрес ? Да и пикая на съжаленията , оправданията и всичките и образования ! Да ходи в Сливенския за назидание на всички !
242
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мисля, че много добре е обмислила последствията и планирането. Имала е билет и самолет за САЩ за тогавашния следващ месец. Единствено бързата работа на полицията по случая проваля плана и. Днес отново има подобен обир, за значително по-малка сума. Съдът трябва да си помисли какъв пример дава на обществото, и дано не се водят от лични симпатии. Мястото за покаяние определено не е коледния банкет или телевизията.
241
1
 
11
 
! Отговори
Дядка преди 13 години
Няма смисъл да я съжаляваме тая ! Още повече , че е учителка и парадира с това , че има три висши образования ! Не била помислила , какви могат да бъдат последствията ! Айде де ! Ами за какво са и тогава тези образования ? ! Имали бизнес , ама бил закъсал ! Голямо извинение ! Има една приказка за маймунката , която преди да лапне ореха си го мери на *** ! Всички искат да имат бизнес , но не би! А ако имаше истинско оръжие и някоя съвестна служителка с малки деца и се беше опънала , тогава ?
240
0
 
6
 
! Отговори
заради любовта преди 13 години
В основата на постъпката на тази жена стои оня дембелин - мъжа й, както казаха "избрала да се ожени за лошото момче от компанията" - отличничката от английската гимназия, учила, а той се шляе - къде работи, къде - не, ходил и до Испания , хайде холан - до къде е докарал жена си !Такъв и в затвора ще я вкара - да го оставя и да си урежда живота без този *** !И срама пак за нея, а той - "ми да я изгоня ли?" - не мъж, а .....Аут !
239
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каква "импулсивност"? Не била помислила за последствията - че тя да не е ***, с тези 3 висши образования? Просто е решила, че може да мине и да й се размине. Та тя се държи като ученик, който се оправдава и говори точно това, което се очаква от него - взела си урок и т.н. Сякаш става дума за нещо маловажно... "Всички" били крадели, да бе. Аре юруш по банките, да пробваме, да научим урок, че е кофти краденето... Ако имаше 5 висши, дали щеше да се сети по-бързо, че е ***, или по-бавно?
238
2
 
12
 
! Отговори
стига ве! преди 13 години
Първо, като нямала работа сега, КАКЪВ ГО ДИРИ ПОЛЯ ДАСКАЛОВА НА ПРЕДКОЛЕДНИЯ БАНКЕТ на читалищния съюз в Плевен!? Точно така - добре прочетохте - тя има дебелоочието да отиде на банкет на читалищните дейци в Плевенско, и то след цялата тази история.Нали вече не работи в читалището? Или да?Направо се чудя с какви очи е отишла там и се е веселила заедно с колегите си.За това трябва бая голямо дебелоочие!
237
3
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
абе тука някои "псевдодемократи" бъркат понятията (агент на държавна сигурност) и *** (доносници) ама нищо общо нямат по между си тия две определения...и тия болни сини мозаци така оплескаха нещата че нямам думи...
236
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Потап е прав.Познавам доста висшисти,които нямат сателитни антени (това,че мургавелите имат, говори достатъчно ясно за етнопсихиката им - ще открадне,ама ще си достави нещо,което му създава кеф).Много са висшистите, чиито кухни са с обзавеждане и бяла техника още от времето на соца.Не всеки има лек автомобил.Ясно ми става защо ромите буквално полудяха от възторг,докато коментираха тази статия - по законите на техния начин на мислене, тази жена е права, щом краде,за да се ползва с всякакви блага.
235
1
 
3
 
! Отговори
Потап преди 13 години
Абе знаеш ли, че и на мен ми направи впечатление пост No.229. Аз преброих 9 правописни грешки в него, като думата "щот" не я броя за грешка, а за разрешен авторски похват.Ти колко грешки преброи?
234
1
 
2
 
! Отговори
Учител преди 13 години
До ССС - Мой човек, *** отново в началното училище. Нужно ти е..
233
7
 
4
 
! Отговори
Mirko преди 13 години
Нека министър председателя да отдели малко време между две *** на ленти, да вземе един бял лист и най отгоре да запише една учителска заплата. После надолу в колона със знак минус да пише разходи: храна, транспорт, ел. енергия, дрехи и всички други месечни плащания. Накрая като тегли чертата ще види че е голям минус. Какво може да направи една учителка или друг в това положение? Взима заем. Защото никой няма да си остави децата гладни и голи. Това решение чакаме от управляващите да излезе +.
232
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много ясно - за да не ходи пеша и с градския транспорт. Пък и дават само условна...
231
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кухнята е видимо нова, как му разрешава да пуши в новата кухня? Дано не пушат и в мерцедеса!
230
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти да не искаш да си спре сателитната телевизия, да си продаде колата с лети джанти, да си продаде нокиата, да спрат цигарите? Или да се лиши от дрешки, помади и гримове? Банките за какво са?!
229
0
 
10
 
! Отговори
Моя страна, моя Бъла преди 13 години
И сега какво ? Тази "учителка" дето тр да учи децата е обрала банка ? Ама имала дългове , е и ? Ама било и за пръв път , еи ? Ама била с пистолет играчка ... и за тва присъдата и е условна! Няма такава страна !
228
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колко от Вас имат мерцедес? Колко от Вас изнемогват, но плащат задълженията си към банките? Много са тези, които нямат пари за храна, мнозина работят на 2-3 места за да оцелее семейството им, но нямат мерцедеси и скъпи телефони. Да, въпросната учителка е имала проблем, но повечето българи имаме по-тежки проблеми. Друг е въпроса, че лихвите са убийствени, но всеки разумен човек, би помислил преди да вземе заем, с огромна лихва, за да купи скъпа кола. Защо не е продала колата, вместо да краде???
227
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На Mercedes 190 само името му е Mercedes, пък ако ще и с инкрустирани джанти да е!Цветен!!! NOKIA слайдер (може би 5610 - обикновено дърво) - черно бял ли да е?Сателитна чиния - във всяко *** гето има по 2-3 на колиба!Ммикровълнова фурна, мъжът пуши... - ми явно жената не му дава да пуши другаде освен в кухнята!