Янева обявила имотите си, пропуснала ипотека за ?50 000

Това сочи проверка на Сметната палата на шефката на СГС
Обновена: 20 юни 2011 15:16 | 20 юни 2011 12:38,
181
Янева обявила имотите си, пропуснала ипотека за ?50 000
Владимира Янева. Снимка: БТА

Председателят на Софийския градски съд Владимира Янева не е декларирала през 2008 г. ипотека на апартамент от 107 кв.м в София за обезпечаване на кредит в размер на 50 000 евро.

Това е заключение от проверката на Сметната палата, поискана от етичната комисия към Висшия съдебен съвет, която бе огласена от пресцентъра на ВСС.

Проверката на имотните декларации на Янева за 2007, 2009 и 2010 г. не е констатирала несъответствия между декларираните и действително придобитите имущества.

Проверката бе поискана от етичната комисия към ВСС след информациите, че новоизбраната шефка на СГС не е декларирала в срок имотите си.

Междувременно днес на свое заседание подкомисията за конфликт на интереси във ВСС образува проверка за конфликт на интереси при Янева.

Очаква се на следващото заседание на 27 юни комисията да изслуша шефката на градския съд.

Причината за проверката е, че като съдия Янева е забавила близо шест месеца дело от аферата „Софийски имоти“, а преди години като пълномощник на баща си е купила два имота от скандалното общинско дружество – факт, който стана известен чак след като тя бе избрана за председател на СГС.

Освен това, тя е прекратила делото, но впоследствие Апелативният съд е отменил разпореждането й.

Още по темата

Самата Янева заяви миналата седмица, че не смята, че е в конфликт на интереси и няма да си направи отвод по въпросното дело.

Не е ясно и докъде ще стигне проверката на подкомисията, след като още миналата седмица оттам обявиха, че те няма как да се самосезират, а и трябва да прехвърлят въпроса към новосъздадената извънпарламентарна комисия, която се занимава с конфликта на интереси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
1
 
0
 
! Отговори
ХиХи до мами преди 12 години
Да имаш и едно време можеше да вземеш някой лев. Всеки Инвестиционен посредник може да ти каже за какво става дума. Банките също, ама трябва да случиш на служител който си има престава от това. На лесния начин за тебе е ако имаш депозитарна разписка да потърсиш с кода
136
3
 
17
 
! Отговори
Зелената барета преди 12 години
Докато съдиите в България се назначават, а не се избират от народа, ще бъдем свидетели на нескончаеми по времетраене дела и на решения, които нямат нищо общо с морал и справедливост.
135
18
 
7
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААА... преди 12 години
ПРОБЛЕМА НЕ Е ВЪВ В. ЯНЕВА ИЛИ ....НЕЙНИТЕ КИРЛИВИ МАГАЗИНЧЕТА, НА БАЩА Й...?!!!!ПРОБЛЕМА Е ...ЧЕ СЕ НАРУШАВА "МОНОЛИТНОТО ЕДИНСТВО" НА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ , В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ИДВАТ "НОВИ ХОРА" ....И ТО , "ОТ ГЕРБ", ЗА УЖАС НА ДЪЛБОКО ОКОПАЛАТА СЕЧЕРВЕНА ПАРТИЙНА ВЪРХУШКА-- В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА!МАЙ , АДЪТ ЗА "ЧЕРВЕНИТЕ ВЕЛМОЖИ".....ТЕПЪРВА ,ПРЕДСТОИ????!!!ХА,ХА,ААА.."КРУША--КРИЙ-те"......ПАРИТЕ И ИМОТИТЕ , ДРУГАРИ....ХА,УХА,ХАААА.."СОФ-бандитски ИМОТИ"-ЩЕ Е САМО НАЧАЛО!
134
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
133 - Не е от старата банда:) Тя е от новата банда.....ГЕРБ:) За обикновените хора си е все банда:)))
133
10
 
3
 
! Отговори
ЕЕЕЕ, преди 12 години
ГОТИНА Е !
132
0
 
14
 
! Отговори
ЛУПИ преди 12 години
"АЗ не лъжа ,а забравям ",....Ал. Томов ----ЛУПИ !
131
14
 
5
 
! Отговори
cowboy преди 12 години
Явно тази жена не е в схемата на досегашната банда, управлявала съдебната власт вече 20 години. Затова е този кански рев. Дано Янева издържи на натиска, а после ще видите какви страхотии ще почнат да излизат ...
130
2
 
13
 
! Отговори
Балабана преди 12 години
Нямя ли най-после тази метреса на др.Цветан Цветанов да се оттегли?!Няма - защото като почнеш да ядеш на аванта винаги се окъкваш! Българи, надигнете се и изгонете всичката тази *** от държавните ясли. Гърците по-добри ли са от нас та могат да отстояват интересите си? Изгонете ги сега, защото ако стане по-късно ще ни обвинят в тероризъм, анархизъм, хулиганство и Бог знае още какво. И то само, защото искаме да сме сити и живеем нормално...
129
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Палавница! Да забрави да декларира джобните си! сега дали ще и се кара Боцко!?
128
2
 
5
 
! Отговори
мами преди 12 години
Имам бонова книжка от преватизацията на Сл.бряг нищо не съм получила нито имам обаждане остана ли нещо да съществува от пладнежката кражба. Пишете ако знаете нещо по въпроса.
127
1
 
12
 
! Отговори
ХиХи преди 12 години
Ех че забравана !!!
126
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
125 - *** верно ли при заем мога да направя и ипотека за да го гарантирам:) Чудех се точно какво е ипотека и се питах как съм взел моето жилище и съм го ипотекирал:)) Исках да мина само с гаранти като Цецо и Янева, ама не стана:)))) Не били надеждни:) Не им стигали доходи, защото и те имали много ипотеки за недвижими имоти:))))
125
1
 
7
 
! Отговори
Чингиз хан преди 12 години
Етична комисия и ВСС- това е оксиморон.
124
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички дебели и грозни са на власт!!!
123
10
 
3
 
! Отговори
за 120 преди 12 години
Заем срещу собственост - та къде ви е проблема, другарчета :)) Или просто сте събрали сл'нка и трябва да я изразходите...
122
2
 
6
 
! Отговори
Крадеца на праскови преди 12 години
Алчните и ненаситните играят на едро.
121
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗАЩО ЗАНИМАВАТЕ ХОРАТА С ТАЗИ ЖЕНА , КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДАСЕ МАХА
120
1
 
13
 
! Отговори
Полковник от ДС преди 12 години
Народа е мнозинство и не може да се спарави с шепа хора, които крадат и грабят до пръсване. Срамота е няколко милиона човека не могат да се справят със 120 000 - 150 000 човека.
119
1
 
12
 
! Отговори
Пенген генерале преди 12 години
''..Проверката бе поискана от етичната комисия към ВСС..''===============================================А кога ще проверв имотите на '' етичната'' комисия ?
118
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
117 - Май бъркаш ипотеката с продажбата на жилището на банка,а:))))))) Ми и аз имам ипотека, ама се интересуваха от доходите ми, защото ипотеката беше във връзка с получаване на пари от мен от една институция наречена "банка":))))) Що! При вас герберите ипотеката се прави при дарение ли:))