Янева обявила имотите си, пропуснала ипотека за ?50 000

Това сочи проверка на Сметната палата на шефката на СГС
Обновена: 20 юни 2011 15:16 | 20 юни 2011 12:38,
181
Янева обявила имотите си, пропуснала ипотека за ?50 000
Владимира Янева. Снимка: БТА

Председателят на Софийския градски съд Владимира Янева не е декларирала през 2008 г. ипотека на апартамент от 107 кв.м в София за обезпечаване на кредит в размер на 50 000 евро.

Това е заключение от проверката на Сметната палата, поискана от етичната комисия към Висшия съдебен съвет, която бе огласена от пресцентъра на ВСС.

Проверката на имотните декларации на Янева за 2007, 2009 и 2010 г. не е констатирала несъответствия между декларираните и действително придобитите имущества.

Проверката бе поискана от етичната комисия към ВСС след информациите, че новоизбраната шефка на СГС не е декларирала в срок имотите си.

Междувременно днес на свое заседание подкомисията за конфликт на интереси във ВСС образува проверка за конфликт на интереси при Янева.

Очаква се на следващото заседание на 27 юни комисията да изслуша шефката на градския съд.

Причината за проверката е, че като съдия Янева е забавила близо шест месеца дело от аферата „Софийски имоти“, а преди години като пълномощник на баща си е купила два имота от скандалното общинско дружество – факт, който стана известен чак след като тя бе избрана за председател на СГС.

Освен това, тя е прекратила делото, но впоследствие Апелативният съд е отменил разпореждането й.

Още по темата

Самата Янева заяви миналата седмица, че не смята, че е в конфликт на интереси и няма да си направи отвод по въпросното дело.

Не е ясно и докъде ще стигне проверката на подкомисията, след като още миналата седмица оттам обявиха, че те няма как да се самосезират, а и трябва да прехвърлят въпроса към новосъздадената извънпарламентарна комисия, която се занимава с конфликта на интереси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
negova ama drug pyt
96
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гледай как се пропускали ?50 000. ХахахахахаххахахахаххахахахахПропуснала викате.
95
1
 
14
 
! Отговори
Карлхайнц преди 12 години
Доколкото знам, в такива случаи трябва от НАП да и запорират цялото имущество и заплатата докато се изясни "недоразумението". Отделно има и санкции. Дали е възможно да се случи???
94
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
93 - На Бойко още сега един голям ч.. ще му подам:) Янева си е негов кадър:)
93
1
 
18
 
! Отговори
Фитилчо преди 12 години
Преди изборите Боко казваше- ще изчистим тази държава от корупция и от престъпност. Боко излъга цял един народ, заедно с Цуци назначават корумпирани и аморални деградирали индивиди на висши постове в съда и държвната администрация. Срамно е, много срамно.
92
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На Бойко кадрите пак ли забравили:) Тю да му се не види! Много късат памет имат герберите! Помнят докато взимат рекета:)
91
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом тая *** си е напазарувала така изгодно, представяте ли си какво е из висшите етажи на съдебната ни система :)) На Бойко краката ще му миете и водата ще му пиете!
90
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато Бойко казваше, че цялата ни съдебна система не струва го плюехте. Сега отваряйте бузи и трайте!!!
89
2
 
11
 
! Отговори
7777777777 преди 12 години
Как така тая пикла е могла да изкара толкова много пари та дори и да скрие 50000..!? Колко е заплата и..? Всички от сметанта палата навън,едни и същи са от 7 години а би трябвало да се менят на 4 години...Боко ги е оставил защото всички партии са Другари а скандалите им са само за пред народа
88
3
 
3
 
! Отговори
ЧРЕЗ ФИРМАТА .. преди 12 години
"СОФ-бандитски ИМОТИ"....Е "ПРИВАТИЗИРАНО"ЦЯЛОТО ИМУШЕСТВО НА "СЛАВИЯ" И ВСИЧКИ АПЕТИТНИ ОБЕКТИ ПО ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ!!ХАЙДЕ ,ВЛАДИ ......ОСКУБИ ЧЕРВЕНАТА ПЕРУШИНА НА "ПРИВАТИЗАТОРИТЕ" ОТ ПОЗИТАНО -20!!!ИСКАМЕ ГИ "ПЕЧЕНИ НА ГРИЛ".....ХА,ХА,ХАААА...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ДОБРЕ ЗАЧЕРВЕНИ И ...ИЗПЕЧЕНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!
87
1
 
18
 
! Отговори
Келешчо преди 12 години
Значи тази гьостерица е взела рушвет на стойност 50 000 евро, после взима кредит на стойността на рушвета и така изпира самия рушвет. Боко и Цуци толерират точно такива хора, защото и те самите не са по- различни от тях.
86
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
50 000!? Че кво толкова!?:) Все пак става въпрос за ГЕРБ! Това са им джобните:) От 3 млрд контрабанда това си е нищо! Да не говорим за закупените имоти и най-вече тяхната цена:))))
85
1
 
2
 
! Отговори
Toprealizator преди 12 години
Eiii, ne se nahraniha, ne se nalapaha tiq! Obezpe4iha se za 5 pokoleniq napred, i oshte iskat...Tova 4oveshkata lakomia nqma krai! Kak ne vi e sram be? Suma narod mizerstva i edvam svyrzva dvata kraq, a vie lapate i lapate! Nqmate li kapa ugrizeniq i syvest?
84
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Май всички от приятелските хора на Ц. Ц. пропускат да декларират я парите си , я доходите си я имотите си. Ей тези от ГЕРБ и около ГЕРБ много " забравят". Повече доктори като наш Лъчо трябва да им там.
83
0
 
11
 
! Отговори
Да преди 12 години
Това е от глупост.По важно е, как се купува къща в София за 18 000лв.Те в този рушвет е проблема.Иначе всичко е законно.
82
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Председателят на Софийския градски съд Владимира Янева не е допуснала несъответствие при декларирането на имотите си, показа проверка на Сметната палата.Резултатът беше обявен от Висшия съдебен съвет, чиято комисия по професионална етика и превенция на корупцията поиска да бъде проверено дали има несъответствие между декларираното и действително придобитото от Янева имущество.При проверката на Сметната палата е установено, че през 2007, 2009 и 2010 г. няма такова несъответствие.
81
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
немога да си обясня как има такива физиономии дето само като ги видиш и искаш да им плеснеш 2 шамара ей така профилактично... дали е от наглите свинските очички или от вкиснатите джуки незнам :D
80
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много забравят тези от ГЕРБ да си декларират каквото и да е:) Дори Лъчо Мозъка забрави, та какво да се иска от Янева:) Сега ще съди тези, които и продали за жълти стотинки имоти:))) Герберска справедливост! Като бутането на барака от 27 квадрата, а на палатите - ръкопляскане:) Всички били незаконни, ама едните са по-незаконни:)
79
0
 
17
 
! Отговори
Поп преди 12 години
Какво стана със съдииката,с хотела край морето?Бил незанонен,и какво ?НИЩО! Само прах в очите.Писане на активи.
78
1
 
17
 
! Отговори
Държавен служител преди 12 години
Доста перверзна ми се вижда тая кака :)Сигурно си пада по нестандартните неща :)