Повдигнаха ново обвинение срещу кмета на Хасково

То е за злоупотреба със служебно положение
Обновена: 20 юли 2011 12:48 | 20 юли 2011 12:47,
54
Повдигнаха ново обвинение срещу кмета на Хасково
Кметът на Хасково Георги Иванов. Снимка: Булфото

Прокуратурата в Хасково повдигна ново обвинение срещу кмета на града Георги Иванов. То е за злоупотреба със служебно положение.

Според обвинението общината е платила 91 000 лева за разчистване на терен, което по изчисления на прокуратурата струвало 21 000 лева.

Парите са преведени на кметството от търговска верига преди около 10 години. Тя е трябвало да строи хипермаркет, а общината да разчисти терена.

След това сделката обаче пропадна, а градоначалникът има и друго обвинение по този казус. То е за това, че община Хасково не е върнала навреме парите на веригата и така са настъпили щети в размер на 113 000 лева от лихви.

По-рано днес кметът на Хасково пристигна в полицията, за да му бъде повдигнато новото обвинение, но отказа да го подпише без присъствието на адвоката си.

Според Георги Иванов сумата от 91 000 лева за разчистване на терена е дадена по волята на търговската верига. Той вече е бил санкциониран за това, че не е обявена обществена поръчка за случая.

Градоначалникът заяви, че новото му обвинение е част от пиар акция преди изборите, и поиска отвод на прокурора Петър Мидов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: Хасково
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
8
 
2
 
! Отговори
Иван преди 12 години
ПЪЛЕН СМЯХ Дами и Господа !!! Хасково е наистина първия частен град, създаден от ГЕОРГИ ИВАНОВ. Хасковлии са виновни за 3-те мандата. Дано им дойде акъла в главата.
30
3
 
11
 
! Отговори
стига Герберщина преди 12 години
Истината е, че този човек след няколко мандата като НЕЗАВИСИМ направи Хасково може би най-чистия, най спретнат подреден и красив град в България.Всеки който е стъпвал там, е видял това.Истина е също, че не се подчини на Бойко и напъните му да го прикътка. И пак е истина, че хората си го обичат, и колкото пъти се кандидатира-толкова пъти ще успее...въпреки подсечките на пожарникара.
29
3
 
11
 
! Отговори
тт преди 12 години
софиянци могат да си мечтаят само за такъв кмет. само той може да ги оправи.
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Естетвено ,че ще краде нали е кмет на прехода. Но поне като влезеш в града виждам паметника влязал в Гинес на Св. Богородица, караш по оправени пътища и децата играят в новопостроени детски площадки. Влизаш в парк Кенана и всичко е обновено...... може да краде, но очевидно може и да строи ,както направи 2 църкви. А сега е казал ,че ще даде пари за да се направи 100 метров (Огромен) паметник на Васил Левски на границата с Турция до Свиленград.
27
4
 
10
 
! Отговори
Bandit преди 12 години
Ееееееййййй как не спряха с простотиите по този кмет бе. След като хората от града си го избират три поредни мандата, това ясно показва какво е желанието им и съотвтно какъв трън в очите на всички останали партии, които немогат да се домогнат до кметското място. Нещастници
26
0
 
1
 
! Отговори
) преди 12 години
съгласих се - от малък съм така зле с правописа .........))))
25
3
 
2
 
! Отговори
до 25 преди 12 години
Грешиш - от Арманли до Аскуу е хасвалтът. :)
24
3
 
3
 
! Отговори
))) преди 12 години
от харманли до хасково винаги е имало само ХАСВАЛТ
23
1
 
12
 
! Отговори
pissed off преди 12 години
Еми да крал е, и то много е крал!Но ми кажете кой кмет не краде???А поне в Хасково, както и друг каза, е едски чисто и подредено а и пътищата са супер, като за БГ!
22
1
 
21
 
! Отговори
от Хс преди 12 години
Елате да видите града и после пращайте в затвора.В Xасково центъра свети, асфалтирани са кварталните улици,изгради се статуята на Богородица, няма почти никакви дупки, страшно много се направи откакто е кметИ да е краднал това - онова работата , за която е назначен си я върши и ние сме доволни
21
0
 
0
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
до12 Не разбрах.....имаш интерес към шнорхела ми ли? А за кого ще гласувам си е моя работа,но за дуета Стоев-Йорданов няма да е момко......
20
4
 
0
 
! Отговори
ВВ преди 12 години
АКО НЕ КРАДЕ НАЛИ СЕ СЕщАш КАК ИЗГЛЕЖДАТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ГРАДОВЕ. НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ СМЕ СЛЕД ТЯХ ,ЗАРАДИ КРАЖБИЕ. КАКВО ОЗНАчАВА ТОВ МН КРАДЕ И МН ПРАВИ.
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя колкото краде толкова и прави,а повечето само крадът,а това е идиотското на политическата ни система,че гледаме да изберем тоя,който краде най-малко,защото некрадливи,камо ли хора за пример,сред тая папач с име бг политици НЯМА!Ако случайно има честни и достойни хора системата ги изхвърля
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
в интерес на истината много краде и много прави за града,а не е лошо прокуратурата да разбере какъв голям бизнесмен стана синчето му покрай него,не го харесвам,но града е като картинка не може да му се отрече,а и пред алтернативата някой послушно кученце на вожда бойко(пак крадливо),или дпс ***(много крадливи)...предпочитам него като най-малкото зло,ама да се спре малко,че се олива вече с това бъркане в кацата с мед
17
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Иванов е кандидат за 4-ти мандат.Хората го избират 3 мандата -ЗАЩО?Защото няма конкуренция!Хасково е европейски град.
16
5
 
7
 
! Отговори
ВВ преди 12 години
ТОЯ Е МНОГО *** БЕ!
15
8
 
3
 
! Отговори
До 13 преди 12 години
Гашник, ти там сигурно ядеш доматите с колците и кой знае дядо ти от кой катун и от кое село е. Пък ти това за град ли го имаш бе, ***.
14
5
 
2
 
! Отговори
haha преди 12 години
Toia e obriazan na krivo s bela, za t'va krade.
13
2
 
5
 
! Отговори
вв преди 12 години
няма чист кмет.ВСИчКИ СА ЗА ЗАТВОРА!
12
2
 
1
 
! Отговори
до 10 преди 12 години
Гласувай за Гуцанов,шнорхел и всичко ще ти е наред!