Окончателно: 20 г. затвор Джок Полфрийман

ВКС потвърди присъдата за убийството на студента Андрей Монов
Обновена: 27 юли 2011 20:36 | 27 юли 2011 20:00,
68
Окончателно: 20 г. затвор Джок Полфрийман
Джок Полфрийман. Снимка: Булфото

Върховният касационен съд (ВКС) потвърди присъдата от 20 години затвор за Джок Полфрийман за убийството на студента Андрей Монов.

Австралиецът е признат за виновен и за опит за убийство на приятеля на Монов – Антоан Захариев.

Той трябва да изплати и 400 000 лева обезщетение за родителите на Монов и 50 000 лева за пострадалия Антоан Захариев.

Полфрийман ще изтърпи присъдата при първоначален строг режим.

Андрей Монов почина през декември 2007 г. Тогава Джок Полфрийман наръга с нож 20-годишния студент при сбиване в центъра на София. Ранен бе и приятеля на убития – Антоан Захариев.

Предишните две инстанции – Софийският градски и Апелативния съд, също постановиха 20-годишни присъди на Полфриймън.

Днешното решение на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
10
 
37
 
! Отговори
Й преди 12 години
"Демократична присъда"... В Америка ако те нападнат можеш да се защитиш, тук ти дават 20 години. В Америка ако убиеш трима си на електически стол, тук си пиеш кафето в центъра на София! *** пародията!
43
16
 
44
 
! Отговори
Реалист БГ преди 12 години
Сигурен съм, че ако Монов беше намушкал австралиеца нямаше да му дадат и 2 месеца затвор, понеже баща му е "заслужил другар", но понеже австралиецът се е защитил, присъда 20 години :-)) Не казвам, че не трябва да лежи, но 20 години е смешно като се има предвид какви прстъпници не получават и 1/10 от това наказание!
42
9
 
41
 
! Отговори
АС23 преди 12 години
Дали са му 20 години, защото е затрил перспективен младеж - член на "София Запад"...Както знаем там са от наркодилър нагоре!
41
6
 
12
 
! Отговори
бивш българин преди 12 години
а бе 38ти си типичен представител на голяма част от българите. Ако не бяха го осъдили, щеше да пишеш, че чужденците имат повече права от българите, осъдиха го - виж кой му таткото. Това е робско мислене, а не на свободен човек. Щом са го осъдили всичко е наред. То винаги се започва с малко и става повече. Мисли как може тази акция да се мултиплицира и за другите.
40
23
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя *** изобщо не съжалява съжаление за времето, което ще лежи в затвора. Той е анархист, извършил хладнокръвно умишлено убийство на българин с нож. Плюс това при него има регистрирани и други нападения с нож извън неговата страна.
39
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да беше наръгал и убил в Норвегия някой бе..щеше да получи 3-4 месеца пандиз. Един Юнак затри над 70 човека и ще му лепнат 21 години! На човешки живот някъде по 3 месеца му се падат грубо сметнато.
38
6
 
33
 
! Отговори
ха преди 12 години
Оня ден гледах точно за този случай в Ютюб. Някакъв документален филм - как бащата на австралиеца ходи да търси доказателства, че синът му е невинен и как е попаднал в супер мизерната държава и всичко тук смърди. Колкото и да сме зле наистина, цялото филмче разглеждаше гледната точка на австралиеца и въобще не попитаха за другата гледна точка.
37
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Правосъдие в България има само за децата на олигарсите, останалото население може да бъде мачкано, ебано, насилвано. измъчено, убито...никакъв проблем!
36
6
 
30
 
! Отговори
Жалка история преди 12 години
Не го Оправдавам но... след някой "Селски" мач.. пример Левски - ЦСКА... и на мен ми се иска да извърша нещо подобно... Стадото *** "Фенове" друго не заслужават... много са силни когато са на Групички (Смешници)... Жалка История с Жалък КРАЙ...
35
16
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 32! Извадил е ножа при самозащита, лумпелите са го нападнали. И не казвам, че не трябва да лежи, а че 20 години е мнооооого време за убийство при самозащита. Вземи се информирай кой е баща му на тоя манов! И кой си ти, че да казваш кой е патриот и кой не? С тоя капс лок си още по-смешен, сладур
34
3
 
15
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
Осъдили са го щото наще са ги натиснали и са се спекли здраво и са решили да го вкарат. 4 години лашкане по съдилищата е смешно, за нещо което има доказателства и сигурно 20 очевидци. Наще тумбаци са си бъркали в пъпа 4 години и сигурно скоро на някой му е писнало и е вдигнал телефона.
33
10
 
41
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
Чужденците ги удря цялата строгост на закона... а някои българи и за по-брутални престъпления още си веят гащите на свобода...
32
2
 
27
 
! Отговори
spider4o преди 12 години
Почивай в мир, Анди.
31
15
 
31
 
! Отговори
КРЪВ И Ч преди 12 години
Е ТИЯ ДЕТО ГО ЗАЩИТАВАТЕ СТЕ *** И АНТИПАТРИОТИ.АКО ВСЕКИ МЛАДЕЖ ПРИ ЕДНО ОБИКНОВЕНО СБИВАНЕ ВАДИ НОЖ И КОЛИ ХЛАПЕТАТА НАРЕД,А ПОСЛЕ ГО ИЗКАРАТ НЕВИНЕН,ТО ЖАЛНА НИ МАЙКА.ДА НЕ ГОВОРИМ ПЪК Е ТИЯ *** ЩО БЕДНИ ХОРИЦА ПО СЕЛАТА НАЙ ВЕЧЕ ИЗТОРМОЗИХА
30
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да видим каква присъда ще издадат на пернишкото ***, което уби двама и рани трети, намушквайки ги в гръб.Лека им пръст на Кирил Въжаров и Васил Александров и дано близките им получат възмездие.
29
3
 
7
 
! Отговори
Кольо преди 12 години
Мирише ми на съглашение между наказателния и гражданския (финансов) иск...
28
30
 
17
 
! Отговори
аз преди 12 години
Притичваш се на помощ на някого, убиваш някакво си там ***, което нищо положитено не е направило, а само е рушило и след това трябва на всичкото отгоре и да го лежиш. Защото тук не говорим за сбиване, а говорим за човек, който е защитил някого от гнусните скинарчета. По скоро Антоан и другите му аверчета трябва да лежат!Много ни е *** държавата и законодателството ни е от по-миналия век!!!
27
23
 
24
 
! Отговори
как може бе преди 12 години
Тия западняци не се ли информират преди посещението на дивашки държави като ***, за особеностите на местната фауна - ксенофобия, боища, кражби и т.н. ? Все едно да идеш в Амазония и да си изненадан и неподготвен за комарите.
26
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалко за убитите, жалко и за това момче, 20 години не е малко време. И за какво? Дали някой от *** помни и му е благодарен? Не вярвам. Чудя се, дали това момче някога ще разбере, че не напраязно китайците имат поговорка: "Не прави непоискано добро"
25
6
 
28
 
! Отговори
БГ Съдия преди 12 години
Поне хората без връзки ги осъждат по времето на ГЕРБ, на времето и тия ги пускахме