Обвинение за 4-ма лекари след смъртта на 4-годишната Гери

Детето почина на 23 декември м.г. след операция на сливици
Обновена: 12 авг 2011 07:40 | 12 авг 2011 06:27,
129
Обвинение за 4-ма лекари след смъртта на 4-годишната Гери
4-годишната Гергана Илиева. Снимка: Личен архив

4-ма лекари ще отговарят за смъртта на 4-годишната Гергана Илиева, която почина след операция на сливиците на 23 декември 2010. Прокуратурата е повдигнала обвинения срещу отстранения от работа д-р Михаил Маджунов и трима негови колеги от ИСУЛ, съобщава 24 часа.

Делото първоначално се водеше срещу неизвестен извършител, но след разпити на всички доктори и 3 експертизи следователите стигнали до извода, че има грешки и пропуски.

Резултатите от проверката по случая на Изпълнителна агенция Медицински одит показаха, че основната причина за фаталния изход на детето е подценяването на състоянието му при повторния преглед от лекуващия му лекар на 15 декември 2010 г.

На 8 декември миналата година детето е оперирано за отстраняване на сливиците от д-р Михаил Маджунов в МБАЛ „Царица Йоанна” в София.

На следващия ден момиченцето е изписано от болницата. На 14 декември личната лекарка на детето го насочва за консултация към „Царица Йоанна”, тъй като от болка не може да отвори устата си.

Още по темата
На 15 декември то постъпва в болницата по спешност, тъй като започва да повръща кръв.

Ден по-късно детето е изписано от д-р Маджунов в добро състояние по неговото мнение. На 23 декември детето отново повръща кръв, прието е отново в болницата. Бързо се предприема операция, но усилията да се спаси животът му завършват безуспешно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
2
 
! Отговори
Mesershmith преди 12 години
Qt me e za prekrasnoto dete....A za lekuva6tite go lekari tova si e predumi6leno ubiistvo za men....dojivoten zatvor!!! Ili 6te si lekar i 6te preglejda6 kato horata ili prosto ne stavai takuv.... Mnogo tujna iztoriq....Moite suboleznovaniq na roditelite na tova krasivo suzdanie i dano ima vuzmezdie!!!!!!!!!
124
2
 
3
 
! Отговори
. преди 12 години
Погледнете детето, чак се насълзих.Тоя *** десет пъти я е разкарвал нагоре надолу.И другите *** и те не знаят, *** лекарите *** ***. Незнам простода го подложат него на операция аз да доида да го оперирам, мамицата им...
123
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
towa 4udesno dete e otneto ot roditelite mu ot lekari ***. da gi sydiat, da gi ebat dorde im haresa i da gi pusnat w shooto na Azis perkogyzis.samo4e nema da e taka. lekarite ste dokajat 4e detenceto samo si e poriazali v gyrloto i samo si e slojilo tam liutata infekcia.tia 4ramta ako do dva dena ne sedna publi4no da si izgoriat diplomite i da se podpisat pred notarius 4e niamat pravo da zaemat kakvito i da e dlznosti v medicinata u nas, i navyn, da bydat osydeni na po 30 godini
122
2
 
19
 
! Отговори
баща преди 12 години
Доктори, имате късмет че това дете не е моето!!!! Иначе отдавна да търсеха неизвестен извършител свързан с изчезването на 4 доктори.....И всъщност като познавам хората около мен, май наистина сте късметлии...За разлика от бащата на това дете....
121
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
този лекар заслужава да го набучат на кол и да го оставят пред медицинския за година две
120
2
 
7
 
! Отговори
МИТКО-КЪМ 122 преди 12 години
НЕ САМО СА ПО-ЛОШИ ОТ Д-Р МЕНГЕЛЕ,А НЕСРАВНИМО ПО-НЕКАДЪРНИ! И ПО БАЙ-ГАНЬОВСКИ БЕЗОТГОВОРНИ,КОРУМПИРАНИ И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ!... И НЕКА НЕ ЗАБРАВЯМЕ,ЧЕ НАСЛЕДНИЦИТЕ НА Д-Р МЕНГЕЛЕ, В ГЕРМАНИЯ, СЪЗДАДОХА МОЖЕ БИ НАЙ-ДОБРАТА ЗДРАВНО-ОСИГУРИТЕЛНА СИСТЕМА В СВЕТА ДНЕС....
119
2
 
7
 
! Отговори
Samodiva преди 12 години
Защо винаги когато стане късно ? ЗАЩО ???По лоши са от д-р Менгеле ...
118
1
 
20
 
! Отговори
избирател преди 12 години
Дано съдът реши,че трябва да лежат в затвора и им отнеме ЗАВИНАГИ лекарските права!Смятам,че това ще е най-справедливо,въпреки,че нява да стопли зачернените за цял живот родители!
117
3
 
15
 
! Отговори
до 118 преди 12 години
Ти да нямаш температура ?! Какво значи взимам малко ? Ами продавачката в магазина и готвача в ресторанта да не би да взимат много ? Обаче очакваш като влезеш в магазина да ти дадат хляб и да ти сервират вкусна храна в ресторанта нали ? Аз очаквам като отида на лекар да ми помогнат , защото това им е работата и освен това и малките им заплати ги плащат с нашите данъци . Ето това очаквам !
116
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само дето като ходите навън, никой не ви пита щеш ли нещеш ли, а си плащаш нали? Забележи! Плащаш точно на тези коитито изгонихте и си супердоволен! Абе кво ти обяснявам... Като ви дойде ъкъла ще са останали само *** и мутри! Плюйте се, мразете се, ония мутри горе това очакват от вас, ама вие им се връзвате на *** ТИКВИ! Те имат кухи тикви, а вие какви имате?
115
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми мри тогава! Кво се оплакваш? Лично мен не ме интересува, а просто ти обяснявам скапания проблем! Останаха само мърльовците в България, тия дето на вън не вървят. Кво очакваш помощ ли? По добре ходи на ветеринар, със сигурност ще получиш по добро обслужване!
114
1
 
25
 
! Отговори
до 116 преди 12 години
Всеки сам си избира професията ! Никой не Ви е насилвал да ставате лекари ! В случая хората са си платили всички операции и детето доказано е починало вследствие на лекарска грешка . Никой няма да Ви каже браво , а виновника ще си лежи наказанието. Да, действително труда Ви не се заплаща достатъчно , но в България в момента това важи за всички и от всеки се търси отговорност , когато не си изпълнява задълженията . Детенцето какво е виновно ?! Ами , ако беше Вашето ?!
113
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Истината е че някой друг си играе с живота ви! Само дето не го разбирате! Лекаря трябва да е светец и да работи за мръсните ви гурелясали очи сигурно? Много удобно! Вместо да дадеш парите на лекаря, къде по приятно е да ги дадеш, за сервиз на колата или плочкаджията примерно, ми те са специалисти и за 2 часа ви прибират 2 месечни заплати. Лекарите кво са роби на хипократовата клетва и крепосници на министерството на здравеопазването, те нямат човешки нужди и не са хора! Ми кво искате тогава?
112
1
 
22
 
! Отговори
майка преди 12 години
Никога няма да го забравя това слънчице !!!!!!!!!!!!Милото детенце - почивай в мир, мънинка душице !!!!!
111
4
 
17
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 12 години
Лекаря не трябва да си позволява да греши, защото държи в ръцете си човешки живот!!!!!Да длъжен е да даде всичко от себе си, за да спаси живота на нуждаещия се, а не да се чуди как да го обере и накрая като резултат даже да го убие......Ако това не Ви е харесва, защо тогава работите тази професия !!!!След като всичко е пари!!!!Работете нещо друго!!!Не си играйте с живота на бедните хора !!!!!!
110
1
 
16
 
! Отговори
до 108 преди 12 години
Всички грешат и после си носят последствията от грешките . В случая става въпрос за смърт на дете , да не очаквате да го потупат по рамото и да му кажат стават грешки , при това елементарни ? Като сбърка архитекта , срути се сграда и убие хора отива на съд , същото и с лекарите .
109
7
 
4
 
! Отговори
До25 преди 12 години
Напротив ти си жалко човечеКинтите не са ми в главата щото ги имам, работя като бял човек и получавам това което ми се полага бе ***. Ей такива индивиди като теб сами си правят мизерията, щото смятат че всички са им длъжни!
108
4
 
2
 
! Отговори
До 14 преди 12 години
Къде бях ли? Много далече бе *** нещастен! !
107
1
 
5
 
! Отговори
bolka преди 12 години
до 107 - съгласна съм. Но спасяването на човешкия живот от лекаря не е съимеримо с водената политика, то преди всичко е МОРАЛ и човещина. Но, хайде, останете си със здраве, приключвам, че много грозни думи имам в главата си, по-добре е да замълча. Лошото е, че не успях да спася живота на сина си...
106
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалко, че поводът е толкова лош. Имам впечатлението от този форум, че лекарите не могат да грешат, а всички останали професии - могат. Така ли е?