Не куршуми, а куки убили делфина край Корал

Бозайникът се оплел в рибарски мрежи и се удавил
2 сеп 2011 20:00,
45
Не куршуми, а куки убили делфина край Корал
Снимка: архив Булфото

Откритият мъртъв делфин край село Лозенец (къмпинг Корал) е починал от удавяне, след като се е оплел в рибарска мрежа, обяви прокурор Кънчо Крумов от Районната прокуратура в Царево.

Мъртвият бозайник бе открит преди ден на плажа и първоначалните съмнения бяха за убийство с автоматично оръжие.

Още по темата

Експертите са установили, че прободните рани по кожата на делфина са от рибарски куки, които най-вероятно са използвани за изваждането на бозайника от мрежите и изхвърлянето му в морето.

Преди часове, именно заради съмненията за стрелба по бозайника, земеделският министър Мирослав Найденов разпореди проверка и засилени беседи с рибари.

"Днес разбрах, че е изхвърлено ново делфинче и мотивът ми да разпоредя проверката е свръхпопулацията на делфини в Черно море. Те унищожават част от мрежите на рибарите, затова е възможно някой от тях да се е саморазправил и стрелял", каза Мирослав Найденов.

Сега обаче се оказа, че делфинът е починал, оплетен в рибарските мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
0
 
! Отговори
Глухарче преди 12 години
Атансчо Русев, хайде по-кротко с истериите. Направи си реклама, друго? Институциите в държавата не работели. Това кой/коя българка не го знае?! Това си е обществена тайна! Кажи дали същите тези институции работеха, когато ти дадоха концесия за плажа? Или, когато е за "наш'те" далавери институциите работят правилно, налииии:) Ето, затова институциите у нас не работят, защото посточнно някой ги "купува" , за да пререди другарчето, съседа, колегата!
43
0
 
1
 
! Отговори
ivenco преди 12 години
че нали всички ловци стрелят за удоволствие
42
15
 
19
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Стига с този делфин,бе!!Трети ден вече!ДЕЦА УМИРАТ и загиват по пътищата!Делфин умрял-голяма работа и голямото разследване-като тъпите ви статии за избягалата крава!Взехте ни за ***!
41
0
 
14
 
! Отговори
cavdo преди 12 години
Не е проблемът че един делфин е намерен умрял. Всеки ден в Черно море умират стотици делфини. Проблемът е че поне 3 държавни и общински организации в рамките на 2 дни не могат да вземат адекватно решение и да си изпълнят вменените по закон задължение. Редното е ръководителите на тези организации да бъдат уволнени дисциплинарно и да се назначат хора можещи. Защото не дай боже да стане някое природно бедствие, същите тези хора ще трябва да вземат адекватни решения и тогава майка плаче.
40
4
 
12
 
! Отговори
Атанас Русев преди 12 години
Всеки ще ви каже че това са огнестрелни рани. Експертизата беше направена отзад на къра зад плажа за 10 минути - тамън отидохме да ги снимаме и се изнесоха с *** газ.Защото ако не е удавен делфина - една банда *** трябва веднага да си подадат оставките.Какво очаквахте? Да намерят 10 куршума от автомата на някой полицай ли ???
39
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не мога да разбера това убийство за "удоволствие". Що за сбъркан *** трябва да си, ако това го смяташ за "удоволствие"?
38
0
 
10
 
! Отговори
dada преди 12 години
и се е намушкал с нож няколко пъти в гърба преди филма с куките
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** 35,Научи правописа бе,***,а след това седни на компа да пишеш,че като ти гледам правописа,повече от *** не можеш да бъдеш!
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде е на камиларя онази работа, къде е на камилата другата работа?Къмпинг Корал е на няколко километра от Царево,а не до Созопол-30-35 км.Какво общо може да има между куки и мрежа?Аман от *** заглавия!
35
1
 
4
 
! Отговори
Ананас преди 12 години
Японците затварят хиляди делфини в заливи, бадяъ ги на брега с куки,докато са живи оисле ги колят с нож. Заливът става червен...
34
11
 
6
 
! Отговори
shop-er преди 12 години
абе тия варна,бургас и околията са егаси селяните,и по манталитет,и по начин на говорене и мислене........ужас.добре че има още шматки да им ходят по курортите 3 месеца в годината,та през останалото време да не умрат от глад
33
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Помня, че след стрелба в един бар на Ю.Галев, след която бяха намерени над 100 гилзи, експертизата след това установи, че е стреляно с........автомат-играчка. Така че какво очаквате. Ние пък живеем в държава-пародия ...
32
1
 
30
 
! Отговори
White Rabbit преди 12 години
Щом медиите лъжат за подобна новина, замислете се колко много лъжи говорят отностно войните, политическите теми и куп други неща..... Не вярвайте на МЕДИИТЕ, защото те също са корумпирани и ще ви кажат това, което им наредят да кажат ! Ако делфинът беше убит от куки, то е щял да има разкъсвания а той имаше само дупки, и най-глупавия човек знае, че е от куршум ! Дано този, който е стрелял по това интелигентно и застрашено като вид животно ДА НЕ ВИДИ БЯЛ ДЕН ! Дано му се върне върху децата му !
31
2
 
4
 
! Отговори
до 30 преди 12 години
За сега 0:2........За сегаДано не е много голям резила.....
30
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Или ще има разгром за англетата или ще има минимална победа за тях, която ще ни е извинението че сме се държали достойно срещу супер фаворитите Англия.Цирк Баце!
29
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След малко Гледайте Джийзъса и неговата божествена игра на стадион "Васил Левски." Колко пъти ще се кръстя след неговите гениално-божествени отигравания не знам. Просто ще се оттдам на неговата джийзъска магия срещу англичаните.Върховен и Въздесъщ Владо!
28
1
 
28
 
! Отговори
Калин преди 12 години
да им се .. на таковам на експертите ..куките пробиват и раздират ... ясно ли личат дупките от автоматично оръжие :) гнусни същества тва болшевишките .. манипулатори!
27
2
 
7
 
! Отговори
spaceman преди 12 години
Аз пък чух скоро, че рибарите почнали да ядат и хора. Особено предпочитали по закраглени добре охранени екземпляри. Толкова били гладни,че започнали един на друг да си налитат. Преди два дена един рибар изял колегата си докато били за риба с лодката. глад братче...
26
0
 
33
 
! Отговори
Алекс преди 12 години
Обаче разказът на човека, открил делфина, се върти в интернет с всички подробности, включително тази, че животното е вдигнато с багер и заровено неизвестно къде от труженици на някаква общинска структура, много дни и часове, преди "експертите" да се сетят, откъде изгрява слънцето.Така че ако може пишещото братство да употреби малко мозък и да зададе резонния въпрос, как, аджеба, я направихте тая експертиза?
25
0
 
4
 
! Отговори
до 23 преди 12 години
Айде да не излизат от 400 кила делфин- най-големите екземплари в черно море 100 кила чисто месо, а?