Алексей Петров поръчал убийството на Гриша Ганчев

?170 000 било възнаграждението, твърди свидетел по делото
Обновена: 30 сеп 2011 19:50 | 30 сеп 2011 19:41,
172
Алексей Петров поръчал убийството на Гриша Ганчев
Пламен Устинов , бивш служител на НСО, е обвиняван от Алексей Петров, че го е нападал в Тетевен и че е подписал декларация да свидетелства срещу него по делото "Октопод". Снимка: БТА

Свидетел по делото срещу Алексей Петров твърди, че му е поръчано да убие бизнесмена Гриша Ганчев срещу 170 000 евро.

За поръчката на покушението Пламен Устинов разказа пред журналисти в Националния пресклуб на БТА.

Устинов заяви още, че Алексей Петров го повикал на басейна "Спартак" през февруари 2008 година и му дал задача да ликвидира Ганчев.

Но Устинов отишъл и сам казал на ловешкия бизнесмен за
подготвеното убийство.

Така според Пламен Устинов се стигнало до среща при президента, на която били повикани Петров и Ганчев.

Устинов поясни, че вече е свидетелствал пред прокуратурата за поръчаното покушение, но го направил три години по-късно, защото се страхувал за живота на семейството си.

Алексей Петров не беше открит за коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На този Устинов му е наредено от някой (досещате се кой) да ги приказва тези неща. Факт е обаче, че той много се оплете в разказа си, и ако в някой все още е останало съмнението, че Алексей Петров има нещо общо с тези престъпления, то нека изгледа пресконференцията на Устинов и веднага ще ги разсее. С обърканите си изказвания той само потвърди това, което всички знаят, но не смят да признаят на глас - Алексей Петров е жертва на политическа репресия. Жертва е на болните амбиции на управляващите и в частност - на Бойко Борисов.
163
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Алексей Петров: Аз нито съм продал БГА "Балкан", нито БТК, а още по-малко Булгартабак. Нито съм източвал банките през 97 год., нито съм участвал в зърнената криза. Ако партийните клики смятат, че те са на светло, а Алексей Петров е на тъмно, повярвайте ми, че това разсъждение е валидно само ако се смятат за осветени за криминализираният преход
162
6
 
4
 
! Отговори
Асан преди 12 години
Приятелчетата на Альошката - Асанчо са много прости - провокирахме ги и те се хванаха на въдицата. Дванадесет човека от цяла БГ - сигурно това са каратистите на помака - са се събрали във форума и с тъпите си, *** на кромид лук глави овоняха всичко. Асане, ти с тези ли кратуни ще превземаш България?! Що си не ходиш в УНСС при проф.Борисов да четеш лекции? Ясно е,че и за президент не ставаш! За доцент в Икономическия: определено си подходщ, там такива като теб ги ценят.
161
6
 
1
 
! Отговори
djoni преди 12 години
tova ubistvo e pora4ano ot kirel ra6kov da mu zapalim i drugata ka6ta stavaite bratq balgari
160
2
 
8
 
! Отговори
Ами ако е лъжа? преди 12 години
Кой създаде милионерите в БГ и защо България е на-бедната страна в света на фона на Ганчев, Бориславова, Славова, Гергов, Събев, Божков и пр. ? Само в БГ 20 годишни купуват за по 300 МИЛИОНА заводи и предприятия. Ама защо ли не ме учудва?! Това с 20 годишните милионери се случи не по времето на Костов, Станишев или тройната коалиция, а в мандата на ГЕРБ. И никой не се самосезира как стават тези фокуси. България е свикнала, когато я осъдят в Страсбург да ПЛАЩА, защото сме "богати" и "умни".
159
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И на пепелника до мен му е ясно ,че Алексейчо е поредният мафиот на държавна хранилка каквито в "***" има колкото искаш .После *** ми разправяй ,че живеем в държава...да ама 20 години разни мутри и циганизирани типове управляват .Нивото ни като в Косово или Босна без атентатите , но скоро и те ще дойдат.
158
6
 
6
 
! Отговори
Габи преди 12 години
Пичове, хванали сте се в "бой последен" и непрекъснато защитавате Асанчо, но не разбирате ли, че това е кауза пердута? Този *** ще разбере,че хората няма да гласуват за него - та той от цяла България ще събере 10-15 хил. гласа, включително тези на неговите приятели от федерацията по карате, студентите от УНСС, които имат нещастието той да им преподава и някои жители на Бабинци! Не виждате ли, че той няма дар слово, говори едни и същи неща, мисълта му не е стройна, подредена, а е накъсана, не звучи убедително , а е като но някой даскал в начално училище! Той дори не може да изложи в разговор или интервю собстеното си мнение, а непрекъснато говори по адрес на Боко! Това отдавна го чухме! Отворете си зъркелите и престанете да блъскате по клавиатурите в негова подкрепа! Та той е типично камикадзе!
157
7
 
2
 
! Отговори
з преди 12 години
пак лъжи
156
8
 
4
 
! Отговори
съгласна съм с Дечев преди 12 години
Алексей Петров е човек с много остра мярка за собствената си компетентност и надали би се ангажирал да коментира въпроси с психиатричен характер, заяви Дечев.
155
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Алексей Петров не беше открит за коментар." - Какво да му коментира на това?! Някакъв, на който са му платили, за да говори измислици и то напълно неуспешно... Петров е доста над тези неща и той много пъти предупреди, че изборите тази година ще са дивашки. ББ е готов на всичко, само и само да постигне целите си. Очаквайте!
154
9
 
11
 
! Отговори
Читател преди 12 години
Имам чувството,че каратистите и цялата криминална *** са се втурнали в защита на Асан. Толкова ли не могат да разберат, че при подкрепа 0,3%, Трактора не може да разчита на помощта на електорат, а на бившите си авери. Ега ти упоритите дебелокори хора от подземния свят!
153
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва да се потърси отговорност от Устинов и от всеки който клевети Алексей Петров! Писна ми навсякъде да го изкарват най-големият престъпник. Всички знаем, че не е! Всички знаем кой е истинският Октопод! Петров беше просто жертва в тези мръсни игри
152
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
goliama rabota ,edin beter po malko v balgaria.
151
6
 
8
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Каква безпомощност на Цвъки и компания.... Ако дадат тази "пресконференция" с тея организатори и изпълнители по националната телевизия, то Алексей ще е бъдещият Президент.... зорлем.Залудо са хвърлени парите за тоя неграмотен клеветник и компания...
150
5
 
10
 
! Отговори
Манго преди 12 години
За толкова много кинти, аз щях да лъжа много по-убедително. А *** вече налапват кукума.
149
5
 
9
 
! Отговори
Позор! преди 12 години
Докато няма бърз съд за клеветниците, компроматаджиите и болните мозъци всеки може да си говори безнаказано каквото си иска. Така и този жалък екземпляр може да си ги говори какви ли не. Нито президента , нито Гриша Ганчев ще потвърдят казаното от този психически болен човек , който ченгето Стафанов използва за да навреди на А. Петров.Гледах интервюто на Пламен и сега съм убедена , че ако и другите поръчкови свидетели са толкова глупави, Петров ще бъде оправдан. Той иска психолог , но един добър психолог и от видяното от днес ще разбере , че това е един елементарен човек който лъже. Ясно , че Цв. ЦВ го е инструктирал какво да говори.
148
8
 
5
 
! Отговори
Габи преди 12 години
Струва ми се,че Асан Омеров разиграва заключителните кадри от филма "Тя танцува само едно лято". Вълк единак като него не може да изкара така дълго време. Съдебната власт му помогна с каквото можа : САС го пусна от ареста, Магдалинчева го уреди с наказанието "под подписка", но след 1 месец президент Гоце го няма, сетне и някои любимци и маши на президента в съдебната система ще си отидат, а Трактора да разчита само на себе си, е кауза пердута. Би трябвало да разбере, че наближава денят, в който ще го последав участта на цар Киро. Просто връщане назад няма.
147
5
 
6
 
! Отговори
Преписано преди 12 години
От Еми....Изчетох всичко, което сте писали до тук. Вчера гледах "сензацията", защото ме насочиха мои познати. Бях шокирана!Но не от "свидетелствата" за Алексей Петров, а от факта, че виждам и чувам ПОДОБНО НЕЩО по телевизията - един човечец, уплашен до смърт, обкръжен от двама инквизитори, които го затискат да не мърда! Започва да говори ужасни неща за един кандидат-президент, а всички гледат и се чудят какво се случва. . . . Българи, отиде си България! Сашо Диков, зрителите ти казаха, че си направил голяма ИЗДЪНКА! Изложи се, Саше! Свидетею Устинов, жал ми е за семейството ти, защото ти, явно си продал душата си на дявола вече!Имам още какво да ви кажа, не съм свършила! Това, което се случи вчера е недопустимо в една държава, ако има ДЪРЖАВНОСТ! Това, което се случи вчера ни показа няколко неща:1. Преследващите Алексей Петров са на ниво "ловци на глави", започнаха да изпдат в крайна истерия и слабост, намирайки подобни свидетели, а това говори, че са ГУБЕЩИ!2. Журналистиката ни е ПОД НУЛАТА - селкси простаци със даръм калпаци - за едно пиене ще спретнат всякаква пресконференция, дори и с лудите от Карлуково. . . не че съм против болните хора, но те не могат да ПРОИЗВЕЖДАТ НОВИНИ просто. . . . . . . .3. До скоро бях доста критична към споменатата "тройка"-Дачков, Беновска, Патрашкова, но започвам да променям мнението си. Ако вчера тях ги нямаше, съвсем щяхме да покажем, че сме едни пълни ***, поемащи и преглъщаши всяко извращение на човешката мислъл и коварство! Те отсрамиха не само журналистическата гилдия, ами и нас-овцете-зрители! И последно - ако до сега мислещите хова в Овчеландия имаха съмнения в правотата на Петров, то от вчерашния ден той може да бъде сигурен, че вече нямаме грам съмнения КОЙ КРИВ и КОЙ ПРАВ! Достатъчно е да видим поведението на Алексей Петров и да чуем думите му, а също така да проследим действията му и да се съгласим с Борисов, че Алексей е "Силен, много силен!" И не само силен - той е и ПРАВ! А тези срещу него - знаете ги кои са - са СЛАБИ, много СЛАБИ и СМЕШНИ. . . . бих казала, но не е смешно, а положението в България става много СТРАШНО и ЗЛОВЕЩО - заприличва на едно друго време. . . . . Внимавайте, българи, утре вие ще бъдете на СТЪЛБА на ИНКВИЗИЦИЯТА, . . . . . . . . а Сашо Диков ще ви излъчва наживо как се гърчите, докато ГЕРБ приготвя кладата, а "журналистчетата" поднасят съчки за огъня!
146
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на Устинов! Помогна на още повече хора да разберат, че Алексей Петров е мишена на Бойко и Цецко! Предизборната им кампания започна, сега за Петров ще се чуе какво ли не, но вече никой не ви вярва г-н премиер
145
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя Устинов трябва да бъде съден за лъжесвидетелстване. ТОй не е с всичкия си