Йоско парализиран, делото за катастрофата не тръгна

1 250 000 лв. искат роднините на загиналите в Бояна
Обновена: 3 ное 2011 14:42 | 3 ное 2011 12:40,
113
Йоско парализиран, делото за катастрофата не тръгна
Джипът на Йоско и помленият от удара лек автомобил. Снимка: Булфото

1 250 000 лева кръвнина поискаха семействата на загиналите и ранените при катастрофата, причинена от Йосиф Йосифов – Йоско.

Йоско днес не се яви в Софийския градски съд, а адвокатът му – Христо Христов, обясни, че той е парализиран от кръста надолу и разполага с документ, че е инвалидизиран, за една година. Двамата обаче са обсъждали възможността Йоско да се признае за виновен и делото да се гледа по съкратената процедура.

Затова магистратите не дадоха ход на делото, а назначиха съдебномедицинска експертиза, която да определи дали Йоско може да участва в процеса. В изготвянето на експертизата ще участват и психиатър и психолог.

Още по темата

Очаква се заключението на вещите лица да е готово до 24 ноември, за когато е насрочено следващото заседание по делото.

На днешното заседание на СГС бяха конституирани като граждански ищци десет души – близки на загиналите в тежката катастрофа. Искът им за причинени неимуществени вреди е за милион и 250 хиляди лева. Не бе допуснат иск за 100 000 лв., предявен от сестрата на загиналия Димитър Керчев – Милка Попова.

Йосиф Йосифов причини тежката катастрофа в столичния квартал „Бояна“ през март тази година.

Тогава той се заби челно в автомобил КИА с бронирания си джип. Колата бе смазана, а намясто загинаха 31-годишният Станислав Михайлов и 53-годишният Димитър Керчев. Други двама мъже пострадаха тежко. Йоско също бе приет в болница с опасност за живота.

Разследваният за убийството на Константин Димитров – Самоковеца Йоско е обвинен, че е шофирал пиян – с 2,6‰ алкохол в кръвта, и с превишена скорост – 95 км/ч, с което е причинил катастрофата.

Той вече е бил глобяван за шофиране след употреба на алкохол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
0
 
! Отговори
Хейтър преди 12 години
Няма дума "намясто", неграмотници от днес.бг.Не се ли научихте? Има "надясно" и "нагоре", но се пише "на място".
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Висшата съдебната власт в БГ е ярко червена, подчинена на бившите ДС, т.е. тя е част от Мафията с главно м!
110
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Щатите управление на автомобил след употреба на алкохол е криминално престъпление. Когато бъдеш заловен, дори да не си причинил катастрофа, те арестуват за няколко дни, докато съдия определи гаранция, отнема ти се шофьорската книжка и започва съдебен процес срещу теб. В много от случаите ти се налага да посещаваш дори часове по "Alcohol Education".В зависимост от случая можеш да получиш дори ефективна присъда!
109
0
 
3
 
! Отговори
Йоско Мангала преди 12 години
Ако си платя на лекарите, могат да ме изкарат с диагноза иналидизиран втори ляв пръст на десния крак за срок от 142 дни, считано от утре" Или болезнена менструация, зависи колко им дам.. Докторите са толкова евтини и продажни ***, че за 5000? могат да напишат на бял лист всякакви диагнози!
108
2
 
5
 
! Отговори
GLUPACI преди 12 години
VIE VSI4KI STE GLUPACI AKO MISLITE 4E 6TE GO OSUDIAT I AKO NAISTINA VIARVATE 4E E NA INVALIDNA KOLI4KA NI6TO MU NIAMA PROSTO BAVIAT NE6TATA I SLEDVA6TOTO DELO NIAMA DA E NOVINA NIKOI NIAMA DA POPITA 6TE ZABRAVIM I GOTOVO IOSETO PAK 6TE SI PORKA I 6TE SI MU DREME NA K..A A VIE STE ZABLUDENI MI6KI
107
0
 
5
 
! Отговори
иванова преди 12 години
Дано наистина да се парализира този ***.Дано да му се стъжни живота.
106
0
 
9
 
! Отговори
бг преди 12 години
Айде да ви видим бе съдебната власт?!?!
105
1
 
13
 
! Отговори
BG преди 12 години
MADE IN BG(SLIVEN)..BEZ KOMENTAR.
104
1
 
23
 
! Отговори
AZ преди 12 години
Yosko,ti kolko ima6 da strada,Ti kolko semeistva si razplakal i za4ernil,sega e tvoq red.Tova ti e na4aloto ,***
103
0
 
16
 
! Отговори
vehtiq преди 12 години
DMS 166 Yosko......Помогнете на един друсан наркомизиран изтрещял *** да избегне доживотният затвор...Онзи отгоре гледа.....
102
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ама те още го разследват за самоковеца????????????
101
0
 
29
 
! Отговори
Генчо Гунчев преди 12 години
Дано наистина се парализира.
100
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Горкият Йоско! Моля, дайте ми адреса на болницата и номера на стаята, в която се мъчи човечеца, искам да му занеса плодове и цветя... Няма да ми отнеме много време, ще бъда наистина бърз!...
99
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
какво ще рече "парализиран за една година". До кога в България престъпници ще се отървават заради корумпирани доктори?
98
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Paraliziran dr pyt, v4era ni6to mu nqma6e i se razhojda6e s edna pateri4ka, ama trq takiva mestni feodali da se tretirat kato 'car' Kiro v kytunica. Da izlqzat vs nqkoi den, 4e politicite da razberat 4e ima hora pod tqh.
97
0
 
21
 
! Отговори
нхг преди 12 години
Нужни са дублиращи експертизи за здравето на подсъдими мафиоти ,които да се издават в ЕС .както и промяна в закона .да важи само тази експертиза от ЕС .Както и да се предвидят законови много тежки санкций за лекари участвали в издаването на експертизата
96
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Иване, може и да имат връзка с Гагаузов, но вземи да си припомниш при кой кмет стана следното: Ако се затрудняваш, ще ти кажа - ЛЕЧКОВ! А ако прочетеш и следното, ще разбереш, че явно добре си плаща на всички, за да не бъде закачан. Нищо ново за Бедната Корумпирана България!
95
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е трудно да си извадите разрешително за оръжие, аз го направих. Около 100 лева трябват + един пистолет е към 800-1200 лева добър. Седи си в сейфа, не иска ни хляб, ни вода. За кво ми е да си тровя нервите с българско правораздаване...
94
15
 
15
 
! Отговори
ердал преди 12 години
защо българите не трънете срещу Йосифови нали и те убиха хора,ами закачате невинни роми който нямат нищо общо с Рашкови!ще отидете,но ще ядете дървото,зад тях стоят любимата ви партия Герб
93
2
 
7
 
! Отговори
az преди 12 години
pishe ghe e karal sas 95km,da nee 195km slughaino