Алексей Петров отива на съд за изнудване

Прокуратурата внесе обвинителния акт две години след шумните арести
Обновена: 7 ное 2011 18:36 | 7 ное 2011 18:35,
205
Алексей Петров отива на съд за изнудване
Алексей Петров. Снимка: Булфото

Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Алексей Петров. Той бе задържан преди близо две години при спецоперацията „Октопод“, когато МВР обяви, че е ударило престъпна група за изнудвания, рекет, склоняване към проституция, разпространение на наркотици, източване на средства от "Кремиковци", укриване на ДДС и търговия с влияние.

Засега обаче обвинението срещу бившия съветник на шефа на ДАНС е за рекет и изнудване. Заедно с него обвиняеми са и Антон Петров–Хамстера, Марчело Джотолов и Янко Попов, както и бившият прокурор Цеко Йорданов и Кирил Топалов.

Алексей Петров е обвинен като организатор и ръководител на престъпната група. Освен за рекет и изнудвания той е привлечен към наказателна отговорност и за разгласяване на информация, представляваща държавна тайна, съобщават от държавното обвинение.

Още по темата

Марчело Джотолов е привлечен към наказателна отговорност и за изнудвания, принуди, присвояване, както и за укриване на данъци.

С обвинителният акт е повдигнато обвинение и на Кирил Топалов за принуда, а Цеко Йорданов ще отговаря за осуетяване на наказателно преследване.

Внасянето на обвинителния акт влиза в съда осем месеца, след като започна предявяването на материалите по делото.

Адвокатът на Алексей Петров – Васил Василев, коментира пред Dnes.bg, че ако специализираният наказателен съд започне работа на 1 януари, както е предвидено, делото ще се гледа там.

„При положение, че чак сега се внася обвинителният акт, като се имат предвид техническите срокове за насрочване на съдебно заседание, вече минаваме календарната 2012 година и делото ще иде в Специализирания съд“, заяви Василев.

Това дело е отделено от общото разследване срещу Алексей Петров. Материалите бяха разделени преди година от наблюдаващия прокурор Светлозар Костов, който вече оглави Специализираната прокуратура.

Алексей Петров и още 14 души бяха задържани на 10 февруари 2010 г. при шумната спецоперация „Октопод“. Тогава вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че пипалата на октопода проникват във всички нива на управлението на държавата.

В крайна сметка задържани останаха Алексей Петров, Антон Петров–Хамстера, Марчело Джотолов, Пламен и Йордан Стоянови – Дамбовците, Момчил Кръстев и Николай Велков, но един по един напускаха ареста. Алексей Петров дори се включи в кандидатпрезидентската кампания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
5
 
1
 
! Отговори
Aleksei Petrov преди 12 години
Naroda ne me obicha a pak az sam ebati picha
40
0
 
8
 
! Отговори
гадна преди 12 години
Бял ден да не видите..!!
39
1
 
0
 
! Отговори
CIA преди 12 години
mnogo ne6ta v Balgaria sa ''TOP CEKRET'' ili besledno iz4eznal
38
1
 
0
 
! Отговори
banda Haiduti преди 12 години
da vidim dali 6te varnat 30-te miliatda obratno v Balgaria, parvia kradec e Todor Jivkov samo s 7 miliona lv.
37
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ ОБВИНЯВАЙТЕ БОРИСОВ, А ЕТО ТАКИВА СЪДИИ И ПРОКУРОРИ КАТО ПЕНГЕЗОВ, ПЪРВАНОВИ НАЗНАЧЕНИЯ, ТЕ НИ ВГОРЧАВАТ ЖИВОТА И ЗАРАДИ ТЯХ НЯМА СПРАВЕДЛИВОСТ В НАШАТА ДЪРЖАВА.
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
послепис - този *** на снимката е за затвора спрете да показвате крадците на България има по важни неща
35
0
 
0
 
! Отговори
koi Ograbi Balgaria преди 12 години
ako namerat horata koito sa ograbili Balgaria , stava vapros za 30 milirda lv, togava moga da kaja 4e Balgaria a im a, ako ne taa Darjava za ni5to ne stava , palna e s Partizani ot 1940 godina
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
добре защо триете на човека коментара , всеки има право на глас , и мен онзи ден ме обвини някой от вас че не спазваме правилно пунктоацията а вие правите грешки в самите новини които публикувате и използвате неактуални снимки и прочие , като правите забележки и коментари по наш адрес ще трябва и да приемате такива, нали , взимете си под внимание и се дръжте по прилично все пак ние ви носим рейтинг и крепим сайта ви като изключим такива като ал петров дето ви плащат
33
0
 
2
 
! Отговори
FBI преди 12 години
"В прехода аз съм бил на правилното място", каза още Алексей Петров и допълни: "ще бъдаактивен в следващите месеци да бъде изяснено кой къде е бил в прехода".Според него "натежава изводът, че арестът му е във връзка с опит за прикриване на истината за прехода".Петров каза, че в ареста му е била предлагана сделка. Той е трябвало да получи служебна присъда, но засега не се знаело при какви условия.Той каза, че в България са откраднати милиарди, които са отишли в чужбина, разграбени са активи за над 30 млрд. лв., а в държавната хазна са постъпили едва 2-3 млрд. лв
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
za6to triete komentarite nali e demokracia vseki si ima mnenie
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ ОБВИНЯВАЙТЕ БОРИСОВ, А ЕТО ТАКИВА СЪДИИ И ПРОКУРОРИ КАТО ПЕНГЕЗОВ, ПЪРВАНОВИ НАЗНАЧЕНИЯ, ТЕ НИ ВГОРЧАВАТ ЖИВОТА И ЗАРАДИ ТЯХ НЯМА СПРАВЕДЛИВОСТ В НАШАТА ДЪРЖАВА.
30
2
 
2
 
! Отговори
:) преди 12 години
Президент на Софииския затвор!:))) ...кой ли ще е вицето му !!?:)))
29
1
 
4
 
! Отговори
ПФУУУ преди 12 години
ЩО НЕ МУ ПОТЪРСЯТ СМЕТКА И ЗА СВЕТОВНОТО ЗАТОПЛЯНЕ. ЩОТО ПОРЕДНАТА ГНУСОТ ЛЕКО ЩЕ ПАДНЕ В СЪДА. ВИЖ ОБАЧЕ, ЗА ГЛАДА В СОМАЛИЯ, НЯМА ДА МУ СЕ РАЗМИНЕ НА АЛЕКСЕЙ. НЕЩО ГОЛЯМА ЧИСТКА НА МНЕНИЯ Е ПАДНАЛА. БИГ БРАДЪР Е НАВСЯКЪДЕ. ФИЗКУЛТУРНИКА И ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЦИТЕ СА СЕ РАЗВИХРИЛИ ЗДРАВО. ХВАЛА.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Започва разчистване на сметки!
27
0
 
0
 
! Отговори
ААААААА! преди 12 години
МАРИО 36 ЧЕНГЕ ЛИ Е? ЩОТО ЗАДРЪСТВА ФОРУМА С ТРЕСКАВИТЕ СИ БЪЛНУВАНИЯ. КОЙ МУ ПЛАЩА ЗА БОЛНИТЕ ОТКРОВЕНИЯ.Я МАРШ.МНОГО СТАНАХТЕ ЗА ПСИХИАТРИЯТА. ТОВА ДА НЕ ВИ Е ЛЕЧЕБНО ЗАВЕДЕНИЕ ЗА КЛИНИЧНИ СЛУЧАИ.
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Майтап бе Уили! Две години умуване в какво да го обвинят! Прокурорите да не се учиха сега да четат и пишат бе.....
25
1
 
0
 
! Отговори
HOT преди 12 години
Най-големите опоненти на Трактора - греяг от щастие, неговите хора са власт и сила, ГЕРБ - кои са лицата на партията, доста интригуващи инфота изскочиха в граничния сайт - 7plus7. net
24
0
 
1
 
! Отговори
iliqn преди 12 години
Aleksei Petrov e bil n1 vuv Vranq-baretire, sire4 Majaga a ne *** kato sega6nite politici xermafroditi
23
3
 
8
 
! Отговори
boro преди 12 години
Смяяяяяяяяяях,две седмици след изборите ще съдим КАНДИДАТ-ПРЕЗИДЕНТ, е какъв президент щеше да бъде ако беше избран???????????????????????
22
2
 
7
 
! Отговори
Срам за България! преди 12 години
Поредният подсъдим спонсор на президента Първанов...