ВКС оправда окончателно кмета на Хасково по дело за подкуп

Делото срещу него започна през 2009 година
Обновена: 8 ное 2011 13:20 | 8 ное 2011 13:13,
6
ВКС оправда окончателно кмета на Хасково по дело за подкуп
Снимка: БТА

Върховният касационен съд оправда кмета на Хасково Георги Иванов по дело за подкуп.

Градоначалникът бе обвинен в това, че през декември 2003 г. е получил в банковата си сметка 5 000 лева от фирмата, снабдяваща с храна детските и социални заведения в общината. По документи парите са дарение за предизборната кампания на кмета, но са преведени след вота.

Георги Иванов разбрал за тях след 5 години и ги върнал на фирмата заедно с начислените лихви.

Делото срещу кмета на Хасково започна преди две години. През юли 2009 година Хасковският окръжен съд оправда градоначалника. По-късно решението бе потвърдено от Пловдивският апелативен съд.

Още по темата

Dnes.bg припомня, че срещу кмета на Хасково се води още едно дело. То е за безстопанственост.

По него градоначалникът е обвинен, че е забавил умишлено връщането на внесени в общината пари от търговска верига и така е ощетил бюджета със 113 000 лева лихви.

Очаква се Хасковският окръжен съд да излезе с решение по това дело следващата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: ХасковоГеорги Иванов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От българския съд може да се очаква всичко, освен справедливост. Българските съдии за 22 г. не успяха да открият нито едно годно доказателство срещу публично-известни мафиоти и престъпници, същевременно усилено работят за мафията, измамниците и убийците. Да знаете осъдени имотни измамници? А, данъчни, политици, мафиоти, убийци? Аз не знам, но познавам много хора, които загубиха имотите си със съдействието на българския съд и парламент, тъй като още няма закон за измама с недвижим имот. Защо ли?
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Работата е там че в Хасково почти няма дупки благодарение на този кмет...не е китка за мирисане но който е ходил там няма как да не отбележи че града изглежда прекрасно...
4
0
 
3
 
! Отговори
Хас преди 12 години
Ех,Маринчо,де да бяха твои строителните фирми,дето запълват дупките в Хасково,съвсем друга песничка щеше да пееш...Ама не са,чоджум,твоя си е само злобичката и завистта...
3
0
 
0
 
! Отговори
марин преди 12 години
Какво искате от човека? Синът му стана милионер веднага щом навърши 18. Всички строителни фирми които запълват дупките са на негови роднини. Ако недай си боже ти трябва разрешение за някакъв бизнес от общината, ще си платиш скъпо. Жоро е напълно невинен и много добър човек, построил е страхотна къща за прислугата си.
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е такива са всичките дела сътворени от ГЕРБ и после се чудите защо съдът ги оправдава.Подкуп преведен по банков път-това може само на член на ГЕРБ да му скимне.Хайде сега плюйте пак по съда
1
5
 
1
 
! Отговори
Не Узунжовец преди 12 години
Жива Узунжовска ***...