Възможни са нови обвинения за убийството на Яна

Прокуратурата събира допълнителни доказателства
Обновена: 28 ное 2011 12:16 | 28 ное 2011 12:05,
74
Възможни са нови обвинения за убийството на Яна
Снимка: БТА

Не е изключено след събиране на допълнителни доказателства за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина да бъдат повдигнати и други обвинения.

Това съобщи на пресконференция говорителят на Софийската градска прокуратура Маргарита Немска.

Тя посочи, че следите за убийството са разнопосочни. На местопрестъплението е открит биологичен материал от повече от две лица, различен от този на жертвата.

До момента единственият обвиняем за смъртта на Яна Кръстева е Пламен Трифонов. Миналата седмица Софийският апелативен съд го пусна от ареста, тъй като съдиите прецениха, че към момента липсва обосновано предположение, че Трифонов е убиецът на Яна.

По разследването са разпитани над 30 свидетели и са назначени над десет експертизи. Сред тях е и психиатричната експертиза на Николай Русинов, който е бил с Яна в нощта на убийството й.
Резултатите от нея обаче все още не са готови, предаде БТА.

Още по темата
Според показанията на Николай Русинов, който се укриваше известно време, преди да се предаде на разследващите органи, той е бил с Яна до 6.00 часа сутринта в парка, а след като си тръгнал, тя все още е била жива.

Версията му обаче противоречи на резултатите от съдебно-медицинска експертиза, която сочи, че смъртта на Яна е настъпила в периода между 0.00 часа и 4.00 часа сутринта.

Яна беше открита мъртва на 10 юли т. г. в Борисовата градина близо до заведението "Маймунарника". Аутопсията показа, че 28-годишното момиче е било удушено.

Първоначално за убийството бяха арестувани двама души, но съдът прецени, че разследващите не разполагат с достатъчно доказателства срещу втория заподозрян - Николай Русинов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само от медиите мога да стигна до извода, че "предполагаем" извършител е Николай Русинов. Другото е работа на следствието, прокуратура и съд.
13
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мисля, че е време да си го приберат наркомана социопат и да разкрият букета от причини довели до тоя смъртен случай. Предпоставките ще открием в психиатричния профил на Русинов, в стила му на живот и предишни изяви, в злоупотребата с психоактивни вещества, в истината за стила на живот на Яна. Алкохол+наркотици+сексулни сигнали+фрустрация+гняв от отхвърляне. Имало е търсене и предлагане.
12
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tia pyk niamaha li po hubava snimka da slojat
11
5
 
35
 
! Отговори
gogo преди 12 години
Егати и полицията дето имаме,уж са пазителите на реда ,виждаме ДА.Един *** не могат да хванат ,а ако е от ромски произход го пускат .Браво МВР БРАВО пазителите на *** и *** :) .
10
5
 
13
 
! Отговори
До № 6 преди 12 години
Наистина ли си вярваш? Проверки "дом по дом", често без резултат, купища незаведени преписки, в чекмеджетата на ОР-тата? И пак най-много 33% разкриваемост. И преди и сега си е все така, само на повече фишове и актове, а преди и квитанкии - карнетки!
9
2
 
42
 
! Отговори
следва! преди 12 години
Очакве се делото да НЕ приключи, И през......3000 година .....!
8
1
 
26
 
! Отговори
Б. Велчев преди 12 години
"Ще видиииим ,ще анализирамеееее, търсим още доказателствааааа,ама предните ги загубихмеееее,ама един от свидетелите е в чужбинааааа ,друг е обявен за нац. издирванееее,но никой не го е и търсииииил ........."!Ами прави са ---съдииите !
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХУБАВА СТАТИЯ НО НЕ СТЕ ПИСАЛИ КОЛКО ВИШЕ СТОЯЩИ ЛИЦА ИМ НАПЪЛНИХА ГУШИТЕ С ТОЯ СЛУЧАЙ........... НЯМА ОПРАВИЯ В ТАЯ ДЪРЖАВА ТРЕПЕМ СЕ КАТО КУЧЕТА А КОРУМПИРАНИТЕ *** САМО ТОВА И ЧАКАТ ДА ЛАПНАТ ПОРЕДНИЯ "ДАРИТЕЛ" ВСИЧКИ КОРУМПИРАНИ ПРОКУРОРИ И АДВОКАТИ ДА ГИ ИЗКАРАТ НА ПЛОЩАДА И ДА ГИ ИЗБИЕМ С КАМЪНИ ГАДНИ *** НЕНАЯДАХТЕ СЕ
6
8
 
43
 
! Отговори
КАДЪР на Т.Живков преди 12 години
По наше време ,всичко се разкриваше за ----24 часа !Да ви пикам на ....КАДРИТЕ НА 22г.,----ПРЕХОД !
5
12
 
24
 
! Отговори
пръдливо джудже преди 12 години
не искам да се подигравам с мъртъв човек,ама да не се окаже накрая че нейната компания са си правили пиянска оргия ,и накрая по погрешка някой я удушил ,като е прекалил с любовните ласки...?
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кога ли ще достигне до нас, изобретението на китайците?За платените мошенници!
3
1
 
31
 
! Отговори
селянин преди 12 години
Други обвинения ли ще повдигаме или други обвиняеми ще търсим?
2
5
 
57
 
! Отговори
Дейл Купър преди 12 години
"На местопрестъплението е открит биологичен материал от повече от две лица, различен от този на жертвата."По всичко изглежда, че Лора Палмър е водила по-праведен живот от Яна Кръстева. Когато разбера кой уби Лора Палмър ще разбуля мистерията и около Кръстева!
1
24
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То,момичето вече изгни в гроба,а тия ушеви още търсят!