Възможни са нови обвинения за убийството на Яна

Прокуратурата събира допълнителни доказателства
Обновена: 28 ное 2011 12:16 | 28 ное 2011 12:05,
74
Възможни са нови обвинения за убийството на Яна
Снимка: БТА

Не е изключено след събиране на допълнителни доказателства за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина да бъдат повдигнати и други обвинения.

Това съобщи на пресконференция говорителят на Софийската градска прокуратура Маргарита Немска.

Тя посочи, че следите за убийството са разнопосочни. На местопрестъплението е открит биологичен материал от повече от две лица, различен от този на жертвата.

До момента единственият обвиняем за смъртта на Яна Кръстева е Пламен Трифонов. Миналата седмица Софийският апелативен съд го пусна от ареста, тъй като съдиите прецениха, че към момента липсва обосновано предположение, че Трифонов е убиецът на Яна.

По разследването са разпитани над 30 свидетели и са назначени над десет експертизи. Сред тях е и психиатричната експертиза на Николай Русинов, който е бил с Яна в нощта на убийството й.
Резултатите от нея обаче все още не са готови, предаде БТА.

Още по темата
Според показанията на Николай Русинов, който се укриваше известно време, преди да се предаде на разследващите органи, той е бил с Яна до 6.00 часа сутринта в парка, а след като си тръгнал, тя все още е била жива.

Версията му обаче противоречи на резултатите от съдебно-медицинска експертиза, която сочи, че смъртта на Яна е настъпила в периода между 0.00 часа и 4.00 часа сутринта.

Яна беше открита мъртва на 10 юли т. г. в Борисовата градина близо до заведението "Маймунарника". Аутопсията показа, че 28-годишното момиче е било удушено.

Първоначално за убийството бяха арестувани двама души, но съдът прецени, че разследващите не разполагат с достатъчно доказателства срещу втория заподозрян - Николай Русинов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Клобовете са претъпкани с девойчета които се дрогират и прекрачват моралните норми, но не мисля че тези деца са самоубийци, дори напротив те искат да живеят пълноценно и да се радват на живота.
53
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво дете-момиче бре, на 28 години е. 28 години са близо една трета от средната продължителност на живота при жените. 10 години след пълнолетие, жена, за какво дете бръщолевите. Стига с дежурното съжаление над "жертвата". Нищо не може да оневини физическия й убиец, но обстоятелствата около този случай, говорят за смрадлива история провокирани от невинното дете-момиче, така че не я съжалявайте публично. Дано се хване убиецът, та да се разбере и по-голяма част от истината, дано.
52
1
 
11
 
! Отговори
Стоян преди 12 години
Всички знаем, че е Чецко убиец, но никой от МВР не иска да го арестува. Защо?
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дали в тъмното не са опънали Русинов вместо жертвата?
50
24
 
11
 
! Отговори
@45 преди 12 години
Подложилата се на убийство е пълнолетна жена с лековато поведение, несъответсващо на нормите за възпитание на деца. Добре, че не е била майка, макар че не е сигурно дали между моментите на последния й сексуален контакт в Борисовата градина и смъртта й междувременно не е станала такава.
49
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
голяма каша
48
1
 
13
 
! Отговори
SP преди 12 години
Принципно могат да те убият и без да те изнасилят, пак ли не е престъпление?
47
2
 
10
 
! Отговори
читател преди 12 години
В страната в която има милиция, а няма полиция е така.Възпитаниците на магнаурската школла в Симеоново могат толкова, колкото за един милиционер.Когато се появят полицаи (не по униформа) ще има и друго.
46
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жената не е правила секс според съдебните лекари и може би затова са и видяли сметката.
45
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Убито е дете-момиче която можеше да бъде майка.
44
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Познавах една изключително интелигентна и хубава млада жена, която друсаше, пиеше и се пердашеше безкритично. Предупреждавал съм я десетки пъти за рисковете аргументирано и достъпно, което не и пречеше да ходи с къса пола и без бельо. Веднъж дори ми довери, че презира мъжете, които си мислят, че ще спасят лошото момиче и че то търси спасение. Познавам и други подобни, за които тази случка определено имаше сплашващ ефект, но и това ще мине и ще се забрави. Бунт, младост или болест...бъдете умни!
43
5
 
13
 
! Отговори
#42 преди 12 години
Загряваш, бавно, но загряваш. Много ми е интересно дали така ще се обясняваш ако блъснеш самоубиец пресичащ магистралата (в случай, че си шофьор де).
42
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи ако си оставя входната врата отворена и се надрусам, и после ме убият всички ще са невинни.
41
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Русинов пил с нея,танцувал с нея,надрусал се с нея,правил секс с нея,заспал до нея,събудил се до нея...обаче друг я убил!И защо избяга?Защо отказа детектор на лъжата?*** по салфетките негова,слюнка по бутилката също,отпечатъците му са на телефона и .. а тоя Пламен търка нара за два косъма които я са негови,я не са.Евала на съда.Това е надежда,че ще започнат да правораздават справедливо.Ако си спомняте случая добре според полицаите виновен беше Русинов-Чеци,но по неясни причини прокуратурата реши да свали подозренията от него.Кокинов...?
40
6
 
20
 
! Отговори
#35 преди 12 години
За какво хулене на жертвата говорим? Ти си остави на излизане входната врата отворена, пък после се оплачи на МВР, че са те били ограбили и си 100% невинен!
39
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БИЛ НАДРУСАН ,БИЛ НА КОНЦЕРТА С НЕЯ ,ПИЛ С НЕЯ ,ПРАВИЛ СЕКС С НЕЯ ,ЗАСПАЛ ДО НЕЯ ,СЪБУДИЛ СЕ ДО НЕЯ ,СКРИЛ СЕ В ЧУЖБИНА .....ХА ОТГАТНЕТЕ КОЙ Е ?
38
3
 
16
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 12 години
Жалко за младата жена, ама... То човек и сам трябва да се пази малко...Отишла на заведение с приятеля си... оня *** се напил и заспал на масата, тя пък се напила и отишла да се въргаля из шумите с други тюфлеци. Като да не знае, че чуждите мъже са животни и по-точно - ***. То и мирно да седиш пак може да ти направи някой нещо лошо, ама пък и като търсиш "приключения" - ей на - видя се в приключение.
37
4
 
7
 
! Отговори
Debora преди 12 години
съдиите прецениха, че към момента липсва обосновано предположение, че Трифонов е убиецът на Яна.------------------------------------------------------------------------------------------- Cъдиите прецениха или пaрите прецениха ?
36
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А защо пуснахте Николай Русинов?Кой се обади да го пуснете?По лесно беше да обвините Пламен Трифонов!Наглсихте пъзела , ама не е правилен!Явно това дело няма да завърши никага или ще завърши като "Белнейски" с нарочен убиец!Хора не ходете в Борисовата градина , че да не ви припознаят , като убиец!
35
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един убиец е ненаказан, а вие хулите жертвата. Повечето млади хора взимат наркотици и правят безразборен секс.