Отложиха за януари делото за трагедията в Симеоновград

Обвиняеми са шофьорът Данаил Георгиев и братовчед му Живко Желев
Обновена: 7 дек 2011 16:24 | 7 дек 2011 11:46,
56
Отложиха за януари делото за трагедията в Симеоновград
Снимка: Архив Булфото

Хасковският окръжен съд отложи делото за катастрофата в Симеоновград, при която на Великден загинаха шестима младежи.

Заседанието започна с искане от страна на адвокатите, роднините на загиналите деца и пострадалите Мария Луиза и Милен Димов, да бъдат конституирани като частни обвинители.

Прокурорът Павел Жеков обаче възрази срещу искането на адвоката на Милен Димов с мотива, че момчето не е включено в обвинителния акт по делото, защото той бил с лека телесна повреда след катастрофата.

След съвещание тричленният състав на Хасковския окръжен съд с председател Красимир Димитров не уважи искането на адвоката на Милен Димов. Това решение на Темида обаче подлежи на обжалване в 7-дневен срок - време, през което делото не може да продължи по същество. Това стана причина делото да бъде отложено за 25, 26 и 27 януари.

Още по темата

Dnes.bg припомня, че обвиняеми по делото са Данаил Георгиев и братовчед му Живко Желев.

23-годишният Данаил е обвинен в това, че в пияно състояние и с превишена скорост от 133,6 км/ч е връхлетял върху движещите се по тротоара младежи.

Братовчед му Живко Желев пък е обвинен, че е предоставил автомобила си на пияния Данаил, с който е причинена смъртта на шестимата младежи в нощта срещу Великден.

Ако бъдат признати за виновни, Данаил и Живко ги грозят между 5 и 15 години затвор. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
35
 
! Отговори
Samo minavam преди 12 години
Това *** го оставете сам,с пистолет с един патрон в цевта.Съдии,прокурори,адвокоти,ченгета и прочие от антуража,на един Бог се кланят,проклятието на Финикииците към човечеството.
55
3
 
31
 
! Отговори
Мафията 2 преди 12 години
Юристът Добри Тодев разкрива тайните на подземния свят - всички мистерии станаха ясни, хората, кукловодите, майсторските схеми на Маджо и трафика на цигари.Заплетените случаи разплетени от НЕГО - Адвокатът на Мафията - Добри Тодев... Look here -- 7plus7. net
54
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДОЖИВОТ И ЗА ДВАМАТА БЕЗ ПРАВО НА ЗАМЯНА И ИЗТЪРПЯВАНЕ ПРИ СТРОГ РЕЖИМ! ПОКЛОН ПРЕД ПЪМЕТТА НА ЗАГИНАЛИТЕ!
53
1
 
34
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
evala na pravosadieto ni za 6 mladi jivota 5-15 god zatvor kolko li struva edin jivot ne vi e sram dokato ima takiva prisadi 6te ima mnogo otneti 4ove6ki jivota ,ako be6e stanalo tova s va6e dete kak 6tiaxte da se 4uvstvate bokluci takiva SMART ZA TAKIVA
52
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kvoto i da im dadat nqma da vurne decata......trqbva da si ponesut nakazanieto, no vse pak sa deca.....na tazi vuzrast ne sa mnogo otgovorni.
51
1
 
31
 
! Отговори
Радост преди 12 години
не са нито в наша вреда, нито в наша полза! И ни най-малко не биха променили отношението ни към всичко, което се случи и все още се случва и намерението ни да се борим докрай със законни средства, за да получим поне някаква морална утеха за това, че убийците на нашите близки и приятели няма да се разминат без подобаващо наказание!
50
1
 
31
 
! Отговори
Радост преди 12 години
Да забравят, че са имали приятели?! Да забравят ужасяващата гледка от онази вечер?! Ако имате магически уред за изтриване на неприятните спомени споделете го с всички останали, защото всички, които познвахме тези деца, а и много други, които не ги познваха, страдаме от случилото се вечерта на 23.04.2011г. Питайте и ще ви отговоря на въпросите на които знам отговорите във връзка с досъдебното производство, но имайте предвид, че глупавите и несъстоятелни коментари
49
1
 
31
 
! Отговори
Радост преди 12 години
и приятелите на загиналите младежи?! Да забравим, че са съществували и да продължим напред?! Вие бихте ли го сторили?! Не бихте ли искали да разберете цялата истина за случилото се?! Не бихте ли искали виновниците за смърта на ваш близък да получат заслуженото наказание?! Или трябва да ги съжаляваме?! За кое?! За това, че ни избиха децата ли?! А тези двама младежи, които станаха свидетели на цялата тази ужасяваща гледка? На тях какво ще препоръчате, уважаеми защитници на убийците?!
48
1
 
31
 
! Отговори
Радост преди 12 години
защото количеството кръв, което е взето се оказва прекалено малко за такава проба. И от кога, уважаеми, ходенето на църква е престъпление?! И от кога е прието за нормално някой някъде да бъде убит, вървейки си по тротоара, отивайки на църква?! Не бъдете толкова крайни в изказванията си, защото всеки ден загиват хора освен по тротоарите и по пешеходните пътеки и на светофарите (пресичайки на зелено). Истината е, че не можем нищо да върнем, но какво предлагате да направят родителите, близките
47
1
 
31
 
! Отговори
Радост преди 12 години
Що се отнася до пътя... Той наистина е в трагично състояние и това не е от вчера и днес, а от много години. По този път обаче, разумните трезви шофьори карат с 35-40 или най-много 50 км/ч. Тези две момчета познават квартаа достатъчно добре за да знаят какъв е пътя. Въобще защо повдигаме възпроса за пътя след като са налице толкова много факти - пиян шофьор, употребил над допустимото количество алкохол, на когото прокуратурата не може да разпореди изследване за упойващи вечества в кръвта
46
1
 
31
 
! Отговори
Радост преди 12 години
Зададен беше въпроса как така Живко е оцелял без сериозни наранявания. Всички ние също се чудим, но заключението на експертите е, че слагането на колан, както и това, че въздушната възглавница се е отворила при удара са успели да го предпазят и да се размине без травми. Задавате ли си въпроса, обаче, как е оцелял и другия пътник в автомобила, при положение, че той се размина с изкълчване на пръст. Ако някой може да ми обясни този феномен, нека заповяда.
45
1
 
31
 
! Отговори
Радост преди 12 години
и Живко. Ако се чудите защо не са загинали при челен удар, ще ви отговоря - нямало е челен удар. Автомобила излиза от пътя с висока скорост следва превъртане, при което убива 2 от децата, ранява други 2, събаря железобетонен стълб, прави превъртане при което откъсва крака на 1 от децата и го изхвърля в градинката на къщата, пред която се развива касапницата, след което умъртвява и другите 3 деца (2 от които са намерени вътре в автомобила, който ги е засмукал при удара).
44
1
 
31
 
! Отговори
Радост преди 12 години
До хората, които се съмняват в достоверността на предоставената от тази медия информация:Трябва да ви кажа, че това е възможно най-обективната статия която четох. Въпросите: "С колко км/ч се е движил автомобила?"; "Били ли са пияни двете момчета?" и т. н. се изясниха в хода на досъдебното производство. Комплексната автотехническа експертиза установи, че скоростта, с която се е движил автомобила е 133,6 км/ч, а съдържанието на алкохол в кръвта е установено от взетите кръвни проби на Данаил
43
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
umrelite ne we se varnat no tezi ubiici sled kolkoto godini da izlqzat we se varnat po domovetirodazat da ziveqt. OKO za OKO.ZAB za ZAB. tova e meriloto i pravoto...
42
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е няма по-абсурдна страна от нашата :( има убити деца, има виноник, има свидетели, има доказателства, но бюрокрацията и вартичките в закона задушават всичко :(
41
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
колкото повече се дърпат присъдата ще бъде по-голяма 7-8г. вероятно! а мен ако питате 15г. - за назидание на всички, които сядат пили зад волана!
40
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А неграмотникът се познава по липсата на пълен член.
39
2
 
37
 
! Отговори
RVM преди 12 години
до 35.Доста силни изкавания правиш без дори да ме познаваш.аз не се крия зад анонимни коментари. написах тия а не тези защото ми свършиха символите, а за *** - използвам го за да не използвам по-силни и обидни думи които ми идват на езика.А и от опит мога да ти кажя че правилния правопис не е особено голям индикатор за това дали даден човек е "***" или трезво мислещ човек.
38
1
 
39
 
! Отговори
Денчо преди 12 години
Всеки си носи кръста,но язък за младежите.
37
4
 
34
 
! Отговори
аз преди 12 години
Нека го отложат всичко за 21 декември 2012 г.