Пет години затвор за депутат от ДПС

Митхат Табаков е осъден заради ВиК далавери в Дулово
12 дек 2011 20:16,
97
Пет години затвор за депутат от ДПС
Митхат Табаков. Снимка: НС

Депутатът от ДПС и бивш кмет на Дулово Митхат Табаков бе осъден на 5 години затвор от Софийския градски съд (СГС) заради престъпление по служба.

Той бе подсъдим заедно с Алтан Чаушев за сключена сделка за изграждане на водопровод в Дулово, когато депутатът е бил кмет.

Според прокуратурата той е нарушил Закона за обществените поръчки и се опитал да присвои 11 млн. лв., като сключил договор с фирма "Джеми".Собственик на фирмата е Зехир Мерт, чиято дъщеря е съпруга на брата на Митхат Табаков – Сали.

Алтан Чаушев, бивш заместник-кмет на Община Дулово, получава присъда четири години лишаване от свобода като помагач. Той е бил шеф на комисията, която е определила фирма „Джеми” да изгражда водопровода в Дулово.

„Тази присъда ни удовлетворява и няма да я протестираме. Това е много сериозна присъда за опит за измама в особено големи размери. Опитът за измама е бил в размер на 11 милиона лева, но все пак е останал опит и не са успели да осъществят измамата. Така че  за опит за измама, такава сериозна присъда нас ни удовлетворява”, коментира прокурор Пламен Георгиев пред „Фокус”.

Още по темата
 Чрез СРС-та обвинението е успяло да докаже, че зад фирма „Джеми” стои братът на Митхат Табаков – Сали и заради това са извършени всички нарушения, за да спечели фирмата на брата на депутата.

Двамата подсъдими Табаков и Чаушев получиха и съответно шест и пет години забрана да заемат държавни или обществени длъжности.

Присъдата може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още по темата: Митхат Табаков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
11
 
5
 
! Отговори
ГРОБ за ГРАБ преди 12 години
Като не шариш на ГРАБестите е така-влизаш в панделата!!!!
34
0
 
0
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
А бе гара Дулово на път за морето с влак ....но мисълта ми е ,че не са чисти турци нищо че са по светли.
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По информация от вестници,тази присъда е в резултат на разработка на ДАНС Тази служба е качествена и събира годни доказателства На други служби все съдът им е виновен
32
1
 
7
 
! Отговори
ПИШЕМЕ АКТИВ преди 12 години
АЛА БАЛА БЛА БЛА БЛЯТЕ ТАКА СЕ ЗАКАНВАХА ЗА КИРЛИВИЯ ТУР4ИН ДОГАН И МРЪСНАТА КРАДЛИВА *** СИМЕОН , АМА СА ВСЕ ОЩЕ НА СВОБОДА, ДОРИ НЕЩО ПОВЕ4Е БОКО ТИКВАТА ЗАМАЯН ОТ ПРОСТОТИЯТА СИ , ТОПКАТА И ЛЕНТИ4КИТЕ ЗАБРАВИ КАКВО СЕ ЗАКАНВАШЕ ЗА ТЕЗИ *** *** И РЕШИ ДА ИЗКАЖЕ НАИ НЕВЕРОЯТНАТА ПРОСТОТИЯ И ОЛИГОФРЕНИЯ НА СВЕТА.СИМЕОН СЕКСУГЪЗОТСКИ БИЛ ИДЕАЛНИЯ ВАРИАНТ И ИДЕАЛНИЯ 4ОВЕК ДА БЪДЕ ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ.ХАХАХАЕ ДА БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕГО БОКО ТИКВОКО СТАНА ГЕНЕРАЛ И ПОСЛЕ КМЕТ,А КОЛКО ДИПЛОМИ , ТИТЛИ И МЕДАЛИ СИ ВЗЕ ТО Е СМЕШНО ЗА РАЗПРАВЯНЕ.ДАНО САМО ПОЖАРНИКАРСКАТА МУ ДИПЛОМА ЗА СРЕДНО УБРАЗОВАНИЕ ДА НЕ СА МУ Я ДАЛИ ПО ПАРТИИНА ЛИНИЯ ОТ БКП.
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГРЕШКА,трябвало е да гепи кинтите за да не го осъдят,а сега какво,няма кинти,има панделка...неприятна история....
30
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде съдът се отпуши! да му мислят герберите:)) Дори редовите ***. няма да бъдат пощадени:)
29
0
 
7
 
! Отговори
до 22 преди 12 години
бате ти луд ли си? По правилно е да питаш в Дулово има ли българи....В цялата община има 2 хиляди българи и 18 хиляди турци....там български не се говориА селата са си чисто турски....Овен,Вокил Окорш и прочие....Българите ,които са останли там са пенсионери на по 70 години и чакат да умрат....
28
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Пет години затвор за депутат от ДПС"Едно добро начало,а колко гербави дУпетати чакат да бъдат осъдени.
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахахахахах! Герберите вече викат "Браво ГЕРБ"! Те дори не знаят, че съдът съди:))) А това бил Гоцевият съд:))))
26
3
 
10
 
! Отговори
Helzo преди 12 години
Малко са ти, турски ***. Срам си и за собствените си сънародници, а за нас българите си просто ходеща мишена. Мазен ***.
25
5
 
4
 
! Отговори
Румяна Ченалова преди 12 години
Ние от справедливия български съд ясно заявяваме, че лицето ще бъде пуснато след 3 месеца, а дотогава ще бъде в общежитие Казичене на свободен режим.Трябва да е ясно, че ние сме безпощадни срещу престъпноста и смятам общественоста ще е доволна сега от нашето отсъждане.Парите които взех от лицето Митхат Табаков са за апартамент на сина ми.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
15Ако съсела е Боко, то да, привърженик съм му:))))))
23
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ало герберастите,какво стана с корумпирания Гоцев съд.Забравих,че за всичко хубаво заслугата е на Бабуина а за лошото е виновен Станишев па макар и три години след управлението му.
22
5
 
4
 
! Отговори
питам преди 12 години
В Дулово има ли етнически турци те не са ли като онея двамата братя от Търговищко,които не са турци а турчеещи ***?
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един турчин пролет не прави - тези от ДуПеСето трябва на ята да полетят към затвора.
20
1
 
1
 
! Отговори
За Гоцевия СЪд преди 12 години
Само да отбележа......Че точно Гоце наложи Вето на промените в НПК.......относно това подсъдимия да може да си наема 1000 адвоката както Маргина, Алексей Петров и както това момче от така нареченото дело Соло......и най накрая няма един осъден..Маргина имаше 11 или 13 адвоката ...А.Петров си е наел 6...а на другия от Соло адвокатите се разболяваха един след друг и делото се протака почти 3 години......Така,че аре да бъдем обективни...Кой прави мизериите а?
19
5
 
1
 
! Отговори
Долу АТАКА!! преди 12 години
Волен Сидеров,фашиста, е виновен!!!!
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако Цвък разбере,че като каже "по телевизора",че някой е виновен не означава,че има събрани доказателства в делото нещата може и да потръгнат.
17
2
 
9
 
! Отговори
sante_dog преди 12 години
доживях да осъдят депутат! Евала...
16
4
 
11
 
! Отговори
MORSKI преди 12 години
BRAVO NA GERB.SA6TATA SADBA TREBVA I ZA DOGAN.