Пет години затвор за депутат от ДПС

Митхат Табаков е осъден заради ВиК далавери в Дулово
12 дек 2011 20:16,
97
Пет години затвор за депутат от ДПС
Митхат Табаков. Снимка: НС

Депутатът от ДПС и бивш кмет на Дулово Митхат Табаков бе осъден на 5 години затвор от Софийския градски съд (СГС) заради престъпление по служба.

Той бе подсъдим заедно с Алтан Чаушев за сключена сделка за изграждане на водопровод в Дулово, когато депутатът е бил кмет.

Според прокуратурата той е нарушил Закона за обществените поръчки и се опитал да присвои 11 млн. лв., като сключил договор с фирма "Джеми".Собственик на фирмата е Зехир Мерт, чиято дъщеря е съпруга на брата на Митхат Табаков – Сали.

Алтан Чаушев, бивш заместник-кмет на Община Дулово, получава присъда четири години лишаване от свобода като помагач. Той е бил шеф на комисията, която е определила фирма „Джеми” да изгражда водопровода в Дулово.

„Тази присъда ни удовлетворява и няма да я протестираме. Това е много сериозна присъда за опит за измама в особено големи размери. Опитът за измама е бил в размер на 11 милиона лева, но все пак е останал опит и не са успели да осъществят измамата. Така че  за опит за измама, такава сериозна присъда нас ни удовлетворява”, коментира прокурор Пламен Георгиев пред „Фокус”.

Още по темата
 Чрез СРС-та обвинението е успяло да докаже, че зад фирма „Джеми” стои братът на Митхат Табаков – Сали и заради това са извършени всички нарушения, за да спечели фирмата на брата на депутата.

Двамата подсъдими Табаков и Чаушев получиха и съответно шест и пет години забрана да заемат държавни или обществени длъжности.

Присъдата може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още по темата: Митхат Табаков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
до номер 8; Ти да си привърженик на СЪСЕЛА
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Човека е невинен! Този съд е червен!
13
5
 
14
 
! Отговори
aгент Гoце преди 12 години
Пожертвах тази пионка, понеже беше дребна риба, а се опитваше да краде като нас, дето сме на върха на хранителната верига. Той още малко и мезонет в Париж като мен щеше да поиска да си купи. Дадох съответните инструкции на съда, нека хората видят, че моят съд може да съди. Още повече след като оправдахме сина, оня убиеца с ножа, на другаря от БСП, трябваше да има и една такава присъда
12
0
 
7
 
! Отговори
Тялото преди 12 години
Мноооог ме кефи как като няма присъда виновен е Гоце, като има заслугата е на Бойко.А кога ще разберете че съдебната и законодателната власт са отделни?Специално за съда когато се провали едно дело по света не искат оставката на съдията, а на прокурора. Негова е отговорността за присъда.
11
1
 
7
 
! Отговори
GXx преди 12 години
Присъдата може да се обжалва пред Софийския апелативен съд. А там ги знаем колко са независими и как от 5 години ефективна присъда ще стане 5 години условна.
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре. Остават още няколко стотин политици, бизнесмени, дипломати, адвокати и всякакъв продажен криминален "елит" и можем да почваме да развиваме държавата на чисто.
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А 6 шест апартамента колко ли струват?И вече са факт!
8
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха сега де! Герберите твърдят, че съда е необективен и неотсъжда правилно! така ли е бе гербери! сега правилно ли е! Съда на Гоце сега как отсъди:)))))
7
1
 
15
 
! Отговори
до номер ЕДНО преди 12 години
"Една птичка пролет не прави!"- Българска народна поговорка
6
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи ако съда осъди - браво на гербАко не осъди - виновен е гоце????????????????????гербава работа
5
8
 
2
 
! Отговори
ЕРОТИКА преди 12 години
Това се казва *курбан чорба * , дава се за да се омилостивят *боговете*Коляш и готвиш най - невинното и го изяждаш с поклон към някого ?
4
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1Как браво на ГЕРБ бе! Нали съдът отсъжда в полза на червените и на Първанов:))) Оооо! Извинявай! То червените са ГЕРБ:)))))
3
4
 
6
 
! Отговори
kritik преди 12 години
toq si padna na kasmeta!koito tarsi namira!
2
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не си е платил достатъчно :/
1
19
 
31
 
! Отговори
Браво на ГЕРБ ! преди 12 години
Браво не ГЕРБ! А после изпедерастените асфалтояди разправят, че нямало осъдени при Бойко. Ами ето.