3,5 години затвор за Феим Чаушев. Ефективно

Бившият заместник-министър на външните работи ще обжалва
Обновена: 20 яну 2012 18:43 | 20 яну 2012 18:32,
43
3,5 години затвор за Феим Чаушев. Ефективно
Снимка: Архив Булфото

Софийският районен съд постанови ефективна присъда от три години и шест месеца затвор за Феим Чаушев.

Бившият заместник-министър на външните работи бе признат за виновен, че е е съдействал да върне откраднат автомобил на турски бизнесмен.

Същото наказание получи и другият обвиняем по делото Ивайло Геков, на когото според прокуратурата са предадени 23 000 евро за колата.

Още по темата

Допълнително съдът им наложи забрана да напускат България, както и им отне правото да шофират за период от 4 години.

Присъдата е под средната за подобно деяние, според закона наказанието е от 1 до 10 години затвор. Съдът обаче се е съобразил с чистото минало на обвиняемите.

Председателят на съдебния състав Методи Лалов обяви, че Феим Чаушев е бил сред висшите фигури в страната и като такъв е трябвало да служи за пример. Съдиите са приели, че двамата не са търсили лична облага, но са съзнавали, че вършат престъпление.

След края на заседанието защитниците заявиха, че днешното решение на Районния съд е с излишна строгост и ще го обжалват пред Софийския градски съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: Феим Чаушев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЧЕСТИТОВсе така да ни върви с ефективни присъди тази година. Може да са ниски, ама с народната благословия до 9-то коляно все се ядва
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредната демагогия
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аиде сега да те видим Турска Боядисана *** Непрана,дека глава немаш зам. Министер че бъдеш джовете с пара аидушка да пълниш.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тепърва има право на хиляда обжалвания,спокойно. Този ако влезе в затвора просто няма да повярвам.
27
0
 
2
 
! Отговори
Баш Майстора преди 12 години
Досега не съм прочел някой да е влезнал в затвора! Имал присъда и какво от това?! Май ще чакаме да си избере къде да си лежи присъдата ?-на северното ,на южното черноморие или на планина!!!Защо в цялата държава правят обикновените хора на пълни ***? Явно хората найстина са напълно отчаяни и на никой не му пука за нищо! Вцарството на слепите едноокият е цар!!!!
26
1
 
3
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
НЕЩО НЕ РАЗБРАХМЕ...- ТОЗИ КАК СЕ КАЗВА - ФЕИМ ИЛИ ПЕТЪР...?- КАК ТАКА ИМА ДВЕ ЛИЧНИ КАРТИ И ДВЕ ЕГН-та...??- ОЩЕ КОЛКО ДУШИ В БЪЛГАРИЯ ИМАТ ПО... ДВЕ ИМЕНА, ДВЕ ЛИЧНИ КАРТИ И ДВЕ ЕГН-та... И ИМА ЛИ ГИ В ИЗБИРАТЕЛНИТЕ СПИСЪЦИ...???ВЪПРОСЧЕТА...
25
4
 
2
 
! Отговори
Ямболлия преди 12 години
А кмета на Ямбол го осъдиха за 2млн. на 3год и още си е кмет! Подобно е и положението с Лечков, ама никой не пише за тях! Герберастия-идиотия!
24
2
 
4
 
! Отговори
vasil levski преди 12 години
tam da izgnie turskata svinia
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Охоо където няма престъпление сериозно съда е много строг ...*** цирковете !
22
0
 
13
 
! Отговори
Партия НЕЗАВИСИМОСТ преди 12 години
Всичко е парлама, дори няма да посмеят да го бутнат в пандиза и за три месеца
21
1
 
8
 
! Отговори
фе преди 12 години
чаушев споко. тихомълком ще мине на условна, а може и да го оправдаят.
20
4
 
5
 
! Отговори
до valeria преди 12 години
Много искаш. Те са недосегаеми. Статуквото се пази от др.Борисов.
19
2
 
1
 
! Отговори
до 21 преди 12 години
21 изяде ли клечката. На условни присъди и подлежащи на обжалване се радваш като детенце от детската градина. На фона глупостите на вожда ти тези бледнеят.
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нито СерГей ще осъдят, ни масларова, ни овчаров, ни топлото.......... алабала за наивници от гроб
17
0
 
9
 
! Отговори
поредния цирк преди 12 години
"След края на заседанието защитниците заявиха, че днешното решение на Районния съд е с излишна строгост и ще го обжалват пред Софийския градски съд."Засилката е винаги голяма, после съдиите омекват. Някое дело да е ЗАВЪРШИЛО с осъдителна присъда и мръсника от висшето общество да е влязъл в кауша???????? Да ги напомням ли? На какво се радвате?????????
16
1
 
11
 
! Отговори
мистър Бийн преди 12 години
ТОЗИ НЕ СЕ ЛИ КАЗВАШЕ ПЕТЪР,ИЛИ НЕЩО БЪРКАМ...
15
0
 
9
 
! Отговори
valeria преди 12 години
Iskam i Maslarova da go posledva kakto i Ov4arov !
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хаха ВСС върнали на работа онази съдийка- дъщеря на съдия, която се направи социлано слаба и си построи хотел в Поморие. Някой съмнява ли се вече, че бг съдът е вреден за страната....Иксам да имам възможност да водя дела В ЧУЖД СЪД, а не в български...
13
0
 
6
 
! Отговори
гнусни лъжливи изрод преди 12 години
Заместник министър в две правителства посредник при получаване на откуп за краден автомобил?2011.03.08 2 коментариФеим Чаушев е бил задържан тази вечер в София като посредник при получаване на откуп за краден автомобил, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от агенция Фокус. Чаушев беше заместник-министър на външните работи в правителството на тройната коалиция.Късно тази вечер, при извършване на полицейска операция за предотвратяване на предаване на откуп за краден автомобил, в София бе задържан бившият заместник-министър на външните работи Феим Чаушев, каза Цветанов за Фокус.Откупът е бил поискан за джип БМВ Х6 с турска регистрация. Колата била открадната на 19 февруари от паркинг на столичен хотел. Автомобилът е бил без застраховка. Приблизителната му стойност е около сто хиляди евро, добави Цветанов. При разрешаването на случая са използвани СРС-та, каза той.Турският гражданин, който е собственик на автомобила е потърсил помощ от полицията. Според разказа му той се свързал с Феим Чаушев, който му обещал, че ще опита да направи нещо, за да намерят автомобила. Според потърпевшия, след няколко дни Феим Чаушев му заявил, че това може да стане, но ако се плати откуп на крадците 25 000 евро.Тази вечер около 20.00 часа е задържан и 37-годишният Ивайло Г. при получаване на откуп за крадения автомобил в размер на 23 000 евро. Потърпевшият заявил, че толкова е сумата, която е успял да събере.Около час и половина по-късно за среща със задържания е пристигнал бившият заместник-министър Чаушев, който, според задържания Ивайло Г., е обявил, че идва за да си оправят нещата.Феим Чаушев е задържан на ул. Персенк в ж.к. Лозенец и е отведен в СДВР за разпит. Работата по случая продължава.Много неща съм видял, но никога не съм очаквал, че висш служител на държавната администрация и бивш заместник-министър в две министерства, ще бъде разкрит и задържан в схема за получаване на откуп за краден автомобил, коментира Цветанов пред Фокус.
12
0
 
4
 
! Отговори
гнусни лъжливи изрод преди 12 години
Тръгна делото срещу Феим Чаушев08.11.2011, 12:40 (обновена 08.11.2011, 12:47)Ина ДрумеваКоментари (3)феим чаушев БГНЕССофийският районен съд даде ход на делото срещу бившия зам.-министър на външните работи Феим Чаушев и Ивайло Геков. Съдебното заседание започна с прочитане на обвинителния акт срещу двамата.Държавното обвинение твърди, че те са били посредници за връщането на откраднат автомобил като в замяна са искали за себе си 25 хил. евро.В съдебната зала първи беше разпитан Ерден Дурмушев. Той е приближен на Фейзи Илханъ, чиито автомобил BMW Х6 е откраднат. Свидетелят разказа накратко историята около откраднатия автомобил, поискания откуп за него и начина на предаването на парите.Много често обаче той твърдеше, че не си спомня подробности и обстоятелства, важни за разкриването на истината. Това наложи прочитане на показанията му, дадени по време на досъдебното производство. От тях става ясно, че на 16 февруари 2011 г. с BMW Х6 влиза от Турция у нас през ГКПП Капитан Андреево. Автомобилът е управляван от Фейзи Илханъ, който е племенник на собственика на автомобила. Фейзи идва в България с цел да купи футболен отбор. С него пътувал и самият Ерден Дурмушев, който първи беше разпитан на днешното съдебно заседание.