Йоско призна всичко за зверската катастрофа

За пръв път подсъдимият се яви в съда - в инвалидна количка и с охрана
Обновена: 10 фев 2012 18:14 | 26 яну 2012 11:08,
70
Йоско призна всичко за зверската катастрофа
Снимка: БТА

Йосиф Йосифов – Йоско, който причини зверска катастрофа в столичния квартал „Бояна“ през март миналата година, при която загинаха двама души, призна всички обстоятелства около инцидента.

Днес той се яви за първи път в съдебната зала пред състав на Софийския градски съд, но следван от петима охранители. Йосифов се появи в инвалидна количка,  като упорито криеше лицето си.

Според закона, щом признава вината си и всички факти в обинителния акт срещу него, той трябва да получи присъда под минималната. Подсъдимият поиска процесът да се гледа по съкратената процедура.

През март миналата година Йоско навлезе в насрещното и се заби челно в автомобил КИА с бронирания си джип. Колата бе смазана, а на място загинаха 31-годишният Станислав Михайлов и 53-годишният Димитър Керчев. Други двама мъже пострадаха тежко. Йоско също бе приет в болница с опасност за живота.

Разследваният за убийството на Константин Димитров-Самоковеца Йоско е обвинен, че е шофирал пиян – с 2,6‰ алкохол в кръвта, и с превишена скорост – 95 км/ч, с което е причинил катастрофата.

1 250 000 лева кръвнина поискаха семействата на загиналите и ранените при сблъсъка.

На делото не беше даден ход, тъй като на предишното заседание Йоско не се яви в съда, а адвокатът му обясни, че той е парализиран от кръста надолу.

Още по темата
Тогава магистратите назначиха съдебномедицинска експертиза, която да определи дали Йоско може да участва в процеса.

Тя беше изготвена от трима лекари, които твърдяха, че Йосифов е в състояние, което не му позволява да се яви в съдебна зала. Според заключението от експертизата той не можел да стои в седнало положение повече от 15 минути и поради тази причина не може да присъства на съдебните заседания.

Четирима полицаи от Сливен обаче свидетелстваха, че на два пъти са видели Йосифов в Сливен да стои на седалката до шофьора си. На базата на тези показания съдът отсече, че след като Йосифов може да пътува от София до Сливен, може да присъства и на делото в съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
32
 
! Отговори
ООО преди 12 години
Ще го осъдят на 3 години и след 1 някой Марин ще го амнистира.
19
12
 
7
 
! Отговори
до 9 преди 12 години
Не си юрист предполагам. Качването в колата пиян и умишленото убийство са две различни неща. Да виновен е, но не е убил хората умишлено. Работата е че ако е парализиран, няма да го правят в затвора. Понеже няма как. Затова и най-вероятно се признава за виновен. Макар че, наказанието от това да си парализиран цял живот, е в пъти по тежко от това даси затвора като се замислиш.
18
0
 
24
 
! Отговори
belqta преди 12 години
Интересно е как вече по улиците на софия се движи Г-класа с тия табели с които беше тази от снимката? 4540... и тука е имало лапаница
17
36
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А?Ама тоя още ли не е в затвора?Ооооо...Ясен ми е и Бойко и Цецо и цялата им мутрокомпания...
16
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Условна присъда ще му дадът.А на роднините на загиналите ще им откажат кръвнината която искат и ще им дадът много по малко, има няма 100 бона.Останалата сума от кръвнината ще си я разделят съдиите за уловната присъда.
15
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този сигурно много го е яд, че Гоце не е президент вече... Нали четохте за скандалните помилвания на Марин??!! Помилвал е убийци, изнасилвачи, насилници и грабители, щеше да помилва и Йоско.
14
1
 
26
 
! Отговори
честито преди 12 години
Не се притеснявайте! Обществото върви към разпад и силен упадък! След упадъка идва и разцвет, жалкото е че този разцвет я дойде след 50 год я не дойде и няма да доживеем да го видим! Честитя на всички новият ред!
13
0
 
40
 
! Отговори
Каква присъда ??? преди 12 години
Близките на починалите да му изплатят обещетение че е в инвалидна количка,защото после ще ходи на фитнес и там има разноски.А охраната от 5 човека кой ще му подържа.За мутрите или условна или извинение от съда...
12
0
 
38
 
! Отговори
belqta преди 12 години
наи много по 50000лв на човек ще плати. и условна 3-5год. и още 200000 под масата. това е!
11
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За какво му е охрана на този убиец?! Да не катастрофира и с инвалидната количка ли?!
10
0
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Не забравяй пияннннн!!
9
0
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тримата лекари дето са дали експертно мнение не трябва ли сега и те да отговарят за лъжите си.
8
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо да не мине и за УМИШЛЕНО ?! след като съвсем умишлено се е качил пиян в колата и е карал толкова бързо ?! и тия с експертизата си ще ги разследват ли сега след тази фалшива експертиза ?!
7
0
 
52
 
! Отговори
ined преди 12 години
Това с намаляването на наказанието нали нямаше да важи за пияни убийци на пътя?
6
1
 
52
 
! Отговори
2121 преди 12 години
Крайно време е да осъдят този помияротнел живота на двама души!
5
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредните почернени семейства , които няма да получат и капка възмездие!Отвратена съм от законодателството!
4
0
 
42
 
! Отговори
someone преди 12 години
И сега ако му "лепнат" някаква условна присъда (без значение за колко време), това ще е поредния цирк... Бил си признал вината?! WTF??? Та той е убил пиян 2-*** души за Бога!8 (осем) години зад решетките и това е!
3
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ади сега тримата "експерти" с него на дело...........
2
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според закона, щом признава вината си и всички факти в обвинителния акт срещу него, той трябва да получи присъда под минималната. ------Направо се чудя по някога кой ги е писал тия закони.. дебилни от всякъде ...Убил двама души и сега ще е някаква смешна присъда.
1
2
 
9
 
! Отговори
........ преди 12 години
Uslovan shte e -spoko!