Районния съд в Пловдив иска справка за съдимост на Цветанов

Започна делото срещу вътрешния министър заведено от съдия Мирослава Тодорова
27 апр 2012 18:35,
101
Районния съд в Пловдив иска справка за съдимост на Цветанов
Цветанов беше представляван в съда от адвоката си. Снимка: БТА

Районният съд в Пловдив поиска справка за съдимост на вътрешния министър Цветан Цветанов и да бъдат предоставени имената на неговите родители.

Това се случи, след като в града под тепетата тръгна делото, в което съдия Мирослава Тодорова  съди за клевета министърът на вътрешните работи.

Скандалът между двамата избухна когато шефът на МВР я обвини, че обслужва организираната престъпност.
Повод за нападките станаха забавени мотиви по дело срещу наркобоса Васил Маникатов - "емблематичен за Европа трафикант на наркотици", както се изрази Цветанов.

Освен това Цветанов на няколко пъти коментира, че заради забавените от Тодорова мотиви за присъдата на Маникатов, той е бил освободен от затвора.

Още по темата
Делото се гледа на неутрален терен в Пловдив, където се предполага, че съдиите няма да бъдат пристрастни при взимането на решението.

На първото съдебно заседание магистратите назначиха фоноскопска експертиза, която ще трябва да дешифрира думите на Цветан Цветанов, които са засегнали съдия Мирослава Тодорова. И двамата бяха представлявани в пловдивския съд от своите адвокати и не се явиха лично.
 
„Възползвам се от правото си да не коментирам”, заяви в след заседанието на съда адвокатът на Цветанов – Десислава Добрева.

Лаконична беше и шефката на адвокатската колегия Даниела Доковска, която защитава интересите на съдия Мирослава Тодорова.

„Некоментирам дела, направете ми път да мина”, заяви Доковска. 

Адвокатът на вътрешния министър поиска делото да бъде отложено, защото не се е запознала с големия обем от доказателства, към които днес бяха добавени справка от съдебното решение срещу Васил Маникатов и съобщение от затвора в Бобов дол, където той изтърпява наказанието си.

Процесът Тодорова срещу Цветанов продължава на 25 юни.

Преди да заведе делото срещу Цветанов, шефката на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова го призова, ако има доказателства срещу нея, че "обслужва" организираната престъпност, да започне разследване срещу нея. По думите й обаче клеветата на Цветанов засяга достойнството на човека, а думите на министъра не са засегнали само нейното достойнство, но и на съдийската гилдия, която е важна за реформата в съдебната система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕЙ МУФЛОН ГРОЗЕН КАКВО ПИШЕ В СВИДЕТЕЛСТВОТО ЗА СЪДИМОСТ?????"ЛИЦЕТО Е ОСЪЖДАНО"ЗАЩО НЕ ГО ПОКАЖЕШ????
83
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИЙХЙХИПИОЙ
82
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БРАВО НА СЪДИЙКАТА!НЕКА ГО ОСЪДИ ТОЯ ***!НА ПРАКТИКА ЗНАЕТЕ КОЙ ТОЛЕРИРА ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ.
81
2
 
5
 
! Отговори
коко преди 11 години
Бойко,Цецо май беше лош избор,подобен на РУМЯНА ЖЕЛЕВА.Въпреки всичко те подкрепям,защото ТИ искаш да промениш БЪЛГАРИЯ.ОКОЛО всеки кит се въди малката риба прилепало.Тези риби след време ще те предадат.
80
0
 
4
 
! Отговори
az преди 11 години
7 4asa razlika e po deistvitelen slu4ai , razbraxte li koja e sadiikata sega v deistvitelnost :)))) SADA PROKURATURA MVR si pravjat kakvoto si iskat s nas xorata danakoplatcite , koito im pla6tame zaplatite za da ni sadjat KORUPCIA TOVA E MVR SAD PROKURATURA
79
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека всеки който е против Сегашната демокрация да излезе на 1 май в 10:30ч. на протест пред общината. Да свалим ГЕРБ.
78
6
 
17
 
! Отговори
ИВАН преди 11 години
КАКВОТО И ДА НАПИШЕМ ЦВЕТАНОВ ПАК ЩЕ СЕ ОПРАВДАЕ, КАКТО 6-ТЕ АПАРТАМЕНТА, ПОЗДРАВЯВАМ ТАЗИ СЪДИЙКА, ТОВА СЪЩО Е ДОСТАТЪЧНО ЧЕ ЗАСТАНА СРЕЩУ НЕГО ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА - БРАВО! ВРЕМЕ Е И ЦВЕТАНОВ ДА СИ ХОДИ!!!
77
14
 
9
 
! Отговори
fuckmunism преди 11 години
Ей вие луди ли сте да симпатизирате на съдийката? Не е ли вярно, че съда покрива организираната престъпност? Нападките на Цветанов към съдиите са напълно основателни - не всички, но повечето съдии са корумпирани и некадърни.
76
1
 
17
 
! Отговори
Енчо преди 11 години
Когато осъдят Лечков, тогава и Цветанов
75
4
 
12
 
! Отговори
Niiki преди 11 години
на снимката - изгнил, гаден ПЪПЕШ!
74
7
 
9
 
! Отговори
до демократ преди 11 години
стига си спамил бе ***. Какво като има жандармерия и полиция в Кнежа? Да не влиза полицията с теб в тъмната стаичка а? Писна ми от такива платени форумни драскачи като теб! Смени си ника на комунист смапер вместо демократ!
73
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако и сега тоя бъде оправдан (както в случая с незаконно придобитото имущество), ще стане съвсем ясно колко е гнила и проядена правораздавателната ни система. С право от ЕС ни пращат негативни доклади, че няма осъдени знакови престъпници.....
72
6
 
27
 
! Отговори
Интересно преди 11 години
Дали след делото в справките за вътрешния министър няма да пише `криминално проявен` :-)
71
7
 
18
 
! Отговори
Смехуран преди 11 години
Съдии от ССБ, червени и тъмносини от ДСБ се обявиха в подкрепа на М.Тодорова?! На нейно място хич нямаше да съм доволен от такава ситуация! Получава се като в песента от филма на всеки километър": "Нас червеното знаме роди ни Iнас не ще ни уплаши смъртта I ние сме на всеки километър I итака до края на света!". Боже ,божке: едните с черните раса съдят като поповете -слушай ни какво говорим , а не ни гледай какво правим; а сините и червените си омешаха капите! И всичко това в защита на статуквото, а всеки опит то да се отмени има за отговор съд за оклеветяване на независимите, честните, справедливите, несменяемите съдии, забатачили важни дела , в резултат на което жертвите си остават жертви, а престъпниците реално са ненаказани!
70
9
 
13
 
! Отговори
Мнение преди 11 години
Ами ръководството на ГЕРБ (а Ц.Ц. е заместник на ББ) и депутатите на ГЕРБ са си виновни: трябваше да направят магистратите изборни и всичко щеше да си отиде на мястото си. Доверието в съдиите е най-ниско, та дори депутатите ги изпревариха по рейтинг; прокурорите и МВР са традиционно с по-високо доверие от чернодрешковците. Въпреки това от ГЕРБ решиха да следват другият начин: постепенно овладяване на висшите и елитните съдилища (ССГС, САС, ВАС, ВКС) и резултатът е налице: съдиите отдавна си формираха държава в държавата и сега правят каквото си поискат и когато си поискат и съдят както си искат. Стигна се до ситуация съдия, забатачила важни дела със забавяне на мотивите на присъдите по 3-4, та дори 5 години, да съди министър на МВР за клевета! И отгоре на това да се представя за изразител на мнението на всички съдии?! Или пък ВАС и КС да правят Темида държава в държавата! Тя, работата е ясна: или ще се следва унгарската рапсодия в съдебната система с овластяване на БГ Царица, или държавата ще си отиде и ще останат тези с черните тоги... Защото термин като самореформиране на съдебната система е нонсенс. А много по-лесно беше магистратите да са избираеми, както беше дори по времето на тоталитаризма. Щяхме да се изчистим поне от доста наглите и некадърните , както и нечистоплътни магистрати. И една от триото Михова-Рушанова-Митева от САС нямаше да се хвали, че е преживяла като съдия трима президенти.
69
16
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цвъкания Цецо трябваше от одавна да задоволява *** в централният затвор. И не заради обида, а заради корупцията.Но както се вижда, не само съдът оставя престъпниците на свобода, но и НАП и прокуратурата.Дано поне жената и децата на Цецко добре да са видели какъв *** ги храни.
68
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Заради тебе Боко страда ***!!!!!!!!
67
15
 
19
 
! Отговори
Има по важни неща ! преди 11 години
Съдийката ще загуби делото.Все пак Цв. е консултант по европейско право,а не шофьор на "УАЗ" в ДС или деловодител в НМ или физкултурник.Сега е рано за дела срещу него.Времето за такива работи е след м. юли 2013 г.Тогава Цв.трябва да докаже трудовия стаж на тъста и тъщата си и дали е вкарвал контрабанда Тир с цигари и цистерна с гориво, както твърди Ваньо Танов? Днес скачача на овчарски скок няма как да бъде съден, зад него стои НС и онзи, който е държал хавлията на Алексей Петров.
66
6
 
28
 
! Отговори
cas преди 11 години
В------------ЗАТВОРА ,ТАМ ТИ Е МЯСТОТО ГАД МАЗНА.
65
3
 
13
 
! Отговори
The Punisher преди 11 години
Некоментирам дела, направете ми път да мина, заяви Доковска. "Некоментирам"?! - Нов български език измислихте. Нещастници.