Общо 22 г. затвор за черния Великден в Симеоновград

Съдът в Хасково даде ефективни присъди на обвиняемите
Обновена: 3 май 2012 20:50 | 3 май 2012 20:00,
103
Общо 22 г. затвор за черния Великден в Симеоновград
Обвиняемите Живко Желев и Данаил Георгиев. Снимка: архив, Булфото

Окръжният съд в Хасково призна за виновни Данаил Георгиев и Живко Желев, обвиняеми по делото за зверската катастрофа в Симеоновград, в която загинаха шестима младежи навръх Великден миналата година.

Данаил Георгиев, шофьорът на колата-убиец, получи 12 години лишаване от свобода при първоначален общ режим в затворническо общежитие от отворен тип. Съдът го лиши и от правото да шофира в продължение на 15 години.

Братовчед му Живко Желев получи присъда от 10 години лишаване от свобода и 13 години без право да застава зад волана.

Почернените родители, както и адвокатите на осъдените, бяха категорични, че ще обжалват присъдата пред Пловдивския апелативен съд.

Dnes.bg припомня, че трагичният инцидент стана минути преди полунощ на 23 април миналата година. Тогава шестимата загинали младежи заедно с още двама техни приятели тръгнали към църквата.

Още по темата

Миг след като стъпили на тротоара, върху тях връхлетял лек автомобил Опел Вектра, шофиран от 23-годишният Данаил Георгиев.

Според обвинителния акт на прокурора Живко Желев в пияно състояние (1,07 промила алкохол в кръвта) е преотстъпил управлението на автомобила си на водача Данаил Георгиев, който също в пияно състояние (1,30 промила алкохол в кръвта) и с неразрешена скорост от 133,6 км/ч връхлетял върху движещи се по тротоара младежи и причинил по непредпазливост смъртта на шестима от тях, както и средни телесни повреди на други двама.

Случаят бе определен като особено тежък, а повдигнатото обвинение и за двамата предвиждаше наказание от 5 до 15 години лишаване от свобода.

Обвинението срещу Данаил и Живко бе повдигнато 8 месеца след катастрофата, а делото започна през декември миналата година.

Адвокатите на Данаил и Живко ще продължат да отстояват тезата си, че алкохолните проби на двамата обвиняеми не са взети и съхранявани по надлежния ред. Те ще искат и допълнителна експертиза на колата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
3
 
! Отговори
s-klasata преди 12 години
MALKO E!!!
80
0
 
3
 
! Отговори
Конти Монти преди 12 години
Мноо си *** уе, къде има в България уранови мини, че да пращаш затворници там, приказватееееее само
79
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На българина все някой друг му е крив - пътят бил лош, абе каъто е лош къде са тръгнали. Кьорави ли са да вървят пеш, като злополучните деца на тротоара?
78
0
 
7
 
! Отговори
Лени преди 12 години
Цифрите и верни, и неверни нямат значение, фактите остават...правилна е присъдата и още трябваше, за назидание. И както някои казват тук, редно е за всички подобни извършители да има същото наказание
77
0
 
4
 
! Отговори
от 93 преди 12 години
Така пише в статията, приемаме го за вярно...защо да съм ***, къде сбърках в правописа?
76
3
 
2
 
! Отговори
new koz преди 12 години
93 Неграмотнико влезни в youtube и виж тестове на автомобили за здравина. Ако е карал с 130 нямаше да има кола.
75
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато състоянието на пътя е лошо се внимава още повече, аз поне така правя. Как може, пил, лош път и да караш с 133 км в час в населено място. Присъдите никак не са високи, просто трябва такива да се прилагат при всякакви подобни случаи. Тези деца-убийци са от бедни семйства и родителите им не могат да изкихат хилядарките на подкупните ни прокурори както Максим Ставийски го направи
74
1
 
5
 
! Отговори
До "но комент&q преди 12 години
Ти си с болна психика. Или и ти си от убииците на пътя? Признай си, ще ти олекне.
73
2
 
8
 
! Отговори
bo преди 12 години
В USA това е доживот без право на обжалване, но при нас ........
72
1
 
4
 
! Отговори
Metalex_ преди 12 години
Е, ниски присъди, но ги има!
71
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"12 години лишаване от свобода при първоначален общ режим в затворническо общежитие от отворен тип"Какво е това бе, "лишаване от свобода", "общежитие от отворен тип", т.е. не е затвор. Тогава какво "лишаване от свобода"?
70
3
 
16
 
! Отговори
Григор преди 12 години
Нереално високи били присъдите... в една нормална държава тези присъди щяха да се умножат по 6.
69
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е ниски са присьдите.
68
28
 
8
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Вместо да си поправят улиците-убийци, тези ненормалници ореваха света за тежки присъди.дано сега са доволни и да спят спокойно.А присъдите са ненормално високи за непредпазливо деяние.Лим, Бяла-много случаи, в които жертвите бяха повече,а присъдите значително по ниски.В случая се прикрива вината на виновните за състоянието на пътя.
67
22
 
7
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Дано на тъпите симеоновградски селяни още сто години да им стоят разбити като лунен пейзаж пътищата,та да си счупят тъпите селски глави в тях!
66
8
 
5
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Размечтаха се *** за каменни кариери и уранови мини.
65
0
 
15
 
! Отговори
РРР преди 12 години
Абе какво става днес с съдиите ни? Всички ги осъждат на пансиони а не затвори. И братя Галеви и тези изверги деградирали по рождение. Пансион означава, всяка събота и неделя ще са си в къщи а през седмицата могат да излизат от пансиона за по 2-3-4 часа.. Както се разберат и си платят на надзорниците си. С 2 думи ще спят, ядат и *** там само и през деня са свободни, освен ако не заработват там нещо и ще ги пуснат след 5-6 години максимум както е практиката у нас. Ех, ако бях Хан Крум, тежко им
64
3
 
8
 
! Отговори
фарс преди 12 години
Поредния съдебен фарс който служи на определени среди да защитават своите позиции преследвайки користните си цели и ползвайки за инструмент хорското нещастие.Жалко за загиналите младежи !
63
4
 
17
 
! Отговори
преценете сами преди 12 години
Абсолютно съм съгласен с коментара на N 75, дори с това да си навлека негодованието ви.Погледнете ситуацията от по-различна гл точка: идва племенника ви в ранния следобед и ви иска назаем автомобила ви за да отиде с приятели на дискотека.Идва абсолютно трезвен и с обещания да пази колата ви.Знаейки как кара, вие не се усъмнявате и за миг и му давате колата си.Нататък всички знаем какво стана...Значи ли това,че собственика на колата трябва да лежи 10 години?!Преценете сами.
62
4
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Като гледам какви *** са, вече май са забравили какво са свършили. До живот на каменните кариери или в урановите мини.