Оставиха под домашен арест касиера, задигнал 21 млн. от банка

Нямало нови доказателства срещу Петко Митевски
Обновена: 31 май 2012 14:05 | 31 май 2012 14:05,
44
Оставиха под домашен арест касиера, задигнал 21 млн. от банка
Снимка: архив, Reuters

Задържаният за обира на "Алфа банк" Петко Митевски остава под домашен арест, реши Софийският апелативен съд. Митевски е заподозрян за автор на най-големия банков обир у  нас.

Според прокуратурата бившият главен касиер на "Алфа Банк" за около две години е изнесъл 21 милиона лева от трезора на банката.

Според прокуратурата задържаният през октомври миналата година Митевски е успял да открадне 21-те милиона в периода от 2008 до 11 май 2011 г., докато е бил главен касиер на банката. Той редовно изнасял големи суми, като криел парите в чанта.

Мъжът прикривал липсите с фалшиви приемно-предавателни протоколи. Графологична експертиза е установила фалшиви подписи под документите.

Още по темата
Съдът изтъкна, че разследващите не са събрали нови доказателства срещу Митевски в последните седем месеца, което заедно с обстоятелството, че обвиняемият не се е опитвал да се укрие, е сред причините той да бъде пуснат от ареста.

Според съда домашният арест е достатъчно ограничаваща мярка за неотклонение. Решението не подлежи на обжалване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: обиртрезорАлфа банк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
14
 
! Отговори
с. преди 11 години
Вечна слава на тоя човек!Така да изплющи гадната банка!Евала!И да полежи 5 годинки голям праз!После цял живот ще си живее екстра!
19
1
 
7
 
! Отговори
... преди 11 години
Хващам се на бас за 21 милиона лева, че на тоя ще му се размине най-много с 2 - 3 години условно! :)
18
0
 
8
 
! Отговори
бай Курти преди 11 години
Дайте ми на мен 21 млн лева и обещавам сам да се държа под домашен арест, че ако парите са по-малко ще ме вкарат в затвора...
17
1
 
6
 
! Отговори
сарач преди 11 години
Да каже касиера на коя партия е носил чантите с парите. За куфарчетата знаем, ама за чантите...
16
0
 
1
 
! Отговори
номер 3 преди 11 години
номер 3 ви разясни ситуацията. какво да се коментира ?
15
0
 
21
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Моят нов герой, ще се разцепя от кеф ако го оправдаят поради липса на доказателства. Хахаха ей такива новини ми пълнят душата
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
търся работа като пазач на 21 млн. лв. няма да бягам от БГ ! ще си стоя под домашен арест. ще си викам румсервиз и мацки на повикване във вила с басейн и палми. до като ми съберат доказателства вече ще имам нужда само от един голям венец с голяма панделка....ама не съм взискателен,мога и без него.
13
0
 
13
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 11 години
#14, я ми кажи едно име на престъпник, който е откраднал милиони и лежи в затвора? То ненапразно имаше една карикатура, където мазен дебелак с ланци се е излегнал на шезлонг, на морски плаж, с коктейлче в ръка, а в съседство друга картинка, където кльощав очилатко гледа през решетките на затворническа килия. Под първата картинка пишеше "източил 5 милиона от ДДС", а под втората - "Източил 5 MP-тройки от интернет".
12
1
 
9
 
! Отговори
13, преди 11 години
А бе, читателю - това е касиер, не е мафиот или политик. Ще си го осъдят като стой та гледай.Даже ще го отнесе за всички далавери на крадливата банка.
11
1
 
15
 
! Отговори
читател преди 11 години
За какво му е да офейква, ще си посиди малко в къщи, независимият и справедлив български съд ще го оправдае и тогава съвсем законно ще си доживее старините на остров Аруба или друга подобна дестинация.Без да се страхува че го издирват с червена, зелена, кафява бюлетина...
10
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само му се чудя защо не е офейкал навреме с милионите.
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Куче влачи рейс ... диря няма
8
1
 
4
 
! Отговори
тинтири минтири преди 11 години
Тази новина е миризлива партенка . К'ви 20 милиона марки ве ей ай сектир ве кви 20 милиона марки ве ей шшшш ш са оправяш .
7
0
 
30
 
! Отговори
Мистър Пръц преди 11 години
"от дет дошло там отишло" - крадеца откраднал от крадците
6
0
 
10
 
! Отговори
али баба преди 11 години
точно така -разправям ви -като крадете така че да има повече от алибитата за да сте невинни и като другаря митевски -не се занимавайте с кокошкарски работи -колкото повече толкова повече алибита -
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Екстра. Крадеш си 21 млн и после си живееш живота- в БГ няма да те съдят, няма доказателства.Ще поседи малко вкъщи сега и после ще бъде тотално оправдан поради липса на каквато и да е връзка м/у този човечец и липсата на тези милиони... униклно гадна държава,където печеливши са наглите и безскрупулни хора. Земетресението трябваше да ни затрие!
4
5
 
1
 
! Отговори
sole преди 11 години
da gi varne-vednaga
3
0
 
45
 
! Отговори
ined преди 11 години
След като съда се запозна с предоставените от Митевски пачки с доказателства реши - Митевски е невинен, виновни са тези дето са си държали парите в Алфа Банк.
2
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гърците колко откраднаха , колко милиарда откраднаха , колко пачки изнесоха , колко ?
1
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом е крадял от банка, човека е невинен!