Кметът на Хасково невинен по делото за безстопанственост

Делото "Билла" завърши с оправдателна присъда за Георги Иванов
Обновена: 7 юни 2012 19:15 | 7 юни 2012 19:05,
10
Кметът на Хасково невинен по делото за безстопанственост
Съдът оправда Георги Иванов по делото "Билла". Снимка: Impact Press Group

Кметът на Хасково Георги Иванов бе обявен за невинен от Хасковския окръжен съд по т.нар. дело "Билла".

Градоначалникът бе обвинен в умишлена безстопанственост, която е нанесла на общината щета в размер на близо 113 000 лв. Сумата представлява лихва по невърната навреме сума на компанията.

Преди няколко години "Билла" превела средства на общината, за да разчисти терен, на който частното дружество възнамерявало да построи магазин. Впоследствие фирмата се отказала и си поискала обратно сумата, която не била върната навреме.

"Удовлетворен съм от резултата. Това беше един реален изход, но битката продължава, тъй като прокуратурата ще обжалва", заяви минути след произнасянето на присъдата Георги Иванов.

Според адвоката му Розалина Апостолова още преди старта на делото е бил ясен резултатът, но прокуратурата е решила, че съдът трябва да се произнесе. "А той прецени справедливо", коментира Апостолова.

Още по темата

Делото "Билла" влезе в съда през 2009 година. Докладчик бе тогавашният председател на Окръжен съд - Хасково Росен Русев.

Той обаче почина миналата година и делото бе дадено на съдия Кольо Димитров. Рестартът на процеса бе направен през февруари тази година.

Общо 16 са заседанията по делото при двата съдебни състава.

Решението на Хасковския окръжен съд подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд в 15-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
xaxa преди 11 години
Този Динко с номер 8 и или *** от кв. Република на Хасково на които кмета редовно им плаща по изборите за местна власт или е някои гнусен фес на които след провала на ДПС в Хасково на втория тур от кораба майка им наредиха да подкрепят Г.Иванов.Или един от малкото останали българи в гр.Хасково, но това че си българин не означава че не може и да си много *** и кух като лейка, близък роднина на кмета които има интерес да подмива публично *** на този Узунджовски ***.Краде, краде.....
8
6
 
2
 
! Отговори
dinko преди 11 години
kmeta na haskovo e nai dobria v balgaria nai mnogo e napravil za haskovo a tezi sadi iskkat pod vola tele da iskarat
7
0
 
5
 
! Отговори
МАЙКА ИМ СТАРА преди 11 години
Питам се,защо никой не публикува нищо??????????????????????САМО ВЕСТНИК СЕГА..ПРОДАВАЛИ СА СЕ В ГРАДА,НО КМЕТЧУ ГИ ИЗКУПИЛ ..АМИ ТЕЗИ КОЙТО НЯМАТ НЕТ НЯМА КАК ДА РАЗБЕРАТ????ЗАЩО НИКОЯ ТЕЛЕВИЗИЯ ,ЗАЩО ДРУГИТЕ ВЕСТНИЦИ НИЩО НЕ НАПРАВИХА..ЩЕ МЕ ПРИНУДАТ ДА ИЗКАРАМ НА ПРИНТЕР ТАЗИ ПОМИЯ,ДОБРЕ ЧЕ ЗАПИСАХ ИМАМ ОТ ДО ВСИЧКО,КОЕТО ГО ПИШЕ В ВЕСТНИКА И ИЗ ЦЕЛИЯ ГРАД ЩЕ ЛЕПЯ НАВСЯКЪДЕ..НО МЕ Е СТРАХ!НЕКА ТЕЛЕВИЗИИТЕ ДА ИЗЛЪЧАТ ТОВА! НЕ Е ЧЕСТНО!ГЕРБ-АДЖИЙТЕ КРАДАТ НЕ САМО ГРАДА А ДЪРЖАВАТА:@
6
2
 
6
 
! Отговори
селянин преди 11 години
Е видяхме го номер 4 вашия шаран кмета.Той си е жив престъпник.От тези пребоядисаните комунисти сега членове на ГЕРБ.Такива само арматурното железо ги оправя.Като го шибнеш главата му трябва да изпращи.Иначе няма ефект.
5
1
 
5
 
! Отговори
джинджифил преди 11 години
Да, бе ??? Егати изненадата, пусанах го и тоя !!! Абе за какво е тоя съд, направо да ги арестуват и после да ги пускат, защо се хаби време и се харчат пари по съдий от данъкоплатеца. Егати гаврата с НАРОДА е тоя съд !!!
4
1
 
6
 
! Отговори
ТЪП НАРОД БЕЕ преди 11 години
ЕЙ ШАРАНИ ПРОСТИ,ВИЖТЕ КАКВО СТАВА В БОТЕВГРАД БЕ,*** segabg/article.php?id=602965 ЗАЩО СЕ ПРАВИТЕ НА УТРЕПАНИ,В ВЕСТНИК СЕГА Е ПУБЛИКУВАНО,ЗАЩО ВИЕ НЕ ПУБЛИКУВАТЕ,ЗАЩОТО СТЕ ОТ ГЕРБ ЗА ТОВА!ТОВА КОЕТО СТАВА В ТОЗИ ГРАД Е ЗА СЪД.ХАЙДЕ НАПРАВЕТЕ НЕЩО ПО СЛУЧАЯ,КОЛКО ТЕЛЕВИЗИИ ГО ИЗЛЪЧИХА?КОЛКО?ИМАЛО ГО В ВЕСТНИК СЕГА НО ВЕСТНИЦИТЕ КМЕТА ГИ Е ИЗКУПИЛ НО ГО ИМА И В САЙТА ОТ ТАМ НЯМА КАК ДА ГО ИЗТРИЕ.АИДЕ ОТВОРЕТЕ НА ЦЯЛА БЪЛГАРИ ОЧИТЕ,ЧЕ НЯМА ПРАВОСЪДИЕ ДА НЯМА!
3
1
 
4
 
! Отговори
каун преди 11 години
Има си хас да е виновен.. Гоше от какъв зор трябваше да развалиш договора с Била. От Кауфладн май ти бутнаха повечко. Неустойките платихме ние.,данъкоплатците.Как с кметска заплата се издигат хотели? Дерзай кмете, *** от Република пак ще те изберат.
2
0
 
3
 
! Отговори
магистрат преди 11 години
Естествено, не ставай смешен!
1
1
 
5
 
! Отговори
Раят за мутрите! преди 11 години
Това беше съвсем неочаквано!