Командировка на морето отложи дело срещу Бареков

Журналистът бе осъден да плати 1 лв. на хасковския кмет
20 юни 2012 12:50,
24
Командировка на морето отложи дело срещу Бареков
Бареков бил в командировка на морето. Снимка: архив Булфото

За трети пореден път Хасковският окръжен съд отложи делото за клевета срещу журналиста Николай Бареков.

През март той бе осъден на първа инстанция да заплати на кмета на Хасково Георги Иванов 1 лев заради обиди, изречени по адрес на градоначалника в директно телевизионно предаване.

Dnes.bg припомня, че гражданският иск срещу Бареков бе заведен миналата година след излъченото на предаването "Гореща точка" директно от Хасково. В ефир журналистът изрекъл "обидни за градоначалника квалификации".

"Тук има един кмет, който общува не с гражданите, а с Бога... Той се има за божество... с цял поменик от престъпления... крадец на църковни имоти... имал незаконна вила в чашката на язовир "Клокотница" - това са част от цитираните в съда изявления на Николай Бареков.

Според обвинението журналистът е направил и твърденията, че Георги Иванов крадял заплатите на работниците, имал хотели в Германия и апартамент в Лондон, Алексей Петров бил политическият му чадър, кметът бил луд човек.

Делото на втора инстанция, на която журналистът обжалва присъдата си от 1 лев и административната санкция от 2500 лева, тръгна през май. На първите две заседания той бе нередовно призован.

На третото заседание днес пък Бареков бе възпрепятстван, тъй като TV7 го изпратили в служебна командировка в Бургас и Созопол в периода 20-22 юни. Постъпила е и молба от адвоката му Менко Менков, в която защитникът твърди, че Бареков иска лично да се защити пред Темида.

Това даде основание на тричленния състав на Хасковския окръжен съд да за трети пореден път да отложи делото.

Магистратите обаче прецениха, че адвокат Менков няма уважителна причина да не се яви в съда и определиха, че при следващ такъв случай ще бъде глобен с максималната предвидена по закон санкция от 1000 лева.

На TV7 пък трябва да бъде изпратено съобщение, с което медията да бъде уведомена, че съгласно Кодекса на труда на работник, призован от съд следва да му се даде отпуск, а не да се изпраща в служебна командировка.

При неспазване на тези указания и неосигуряване на възможност на Николай Бареков да се яви на следващото заседание, TV7 също ще отнесе глоба. Делото за 1 лев продължава на 20 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Страхлива ку...ва. Лесно му е да обижда и клевети от екрана, но когато трябва да се яви в съда все му се намира спешна работа. Как изобщо служебната командировка е по-важна от съдебното дело, така на датите на всяко заседание Дудукът винаги ще намери повод да отсъства.
21
0
 
7
 
! Отговори
марио преди 11 години
то в цинганария освен герб и медии на герб друго няма освен заспали българи
20
3
 
14
 
! Отговори
Гогата преди 11 години
Бареков е човекът,който се слага най-много на Гроб.Цялото му предаване е една голяма порнография.ТВ 7 е личната телевизия на мутрите от Гроб и пропагандата на гербавите е пълна.Тиквата е Цвъ Цвъ са редовни гости и шоумени там,а *** се държи като евтина жена.Бареков буди само погнуса и отвръщение
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя Бареков който не го съди, той не го осъди . От години не го гледам . Той е типичен слагач на силните на деня и клакьор. Гнусен лъжец .
18
0
 
11
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Niki Duduka e mnogo hrabar kogato e vav efira,no kogato mu opre da dupeto pocva da sahikalkavi i vmesto edin lev,sada da go prati 10 dni komandirovka vav CSZ da si usavershenstvuva duducite
17
0
 
8
 
! Отговори
аз преди 11 години
какво уведомление до 7дни бре? незнанието на закона не извинява. това, че бил в командировка не е извинение за непресъствие в съда! това е самоволоно неявяване! те и кафе да го бяха черпили. друго си да си *** на краля (що е туй *** потърсете в речника)
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Все по-често ми се случва да не харесвам и едната и другата страна.Бил съм в Хасково доста време в командировка и наистина кмета им е доста ояден.От друга страна тоя бареков съм му гледал няколко предавания и наистина е платен "д"журналист.
15
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЯ САМОЗАБРАВИЛ СЕ НЕДОДЯЛАН СЕЛЕНДУР РАБОТЕЩ В ТЕЛЕВИЗИЯТА НА ГЕРБ--ТВ 7 НЕ СПРЯ ДА ЛЪЖЕ НАРОДА И ДА ЛИЖЕ И ХВАЛИ ГЕРБЕРАСТКИТЕ МУТРИ ТОЯ НЕДОДЯЛАН СЕЛЕНДУР ЗАЕДНО С ГЕРБОВАТА *** ЛЮБА КЛОЗЕТА ИХАМЕЛЕОНА КОШЛУКОВ СМЕНЯЩ ЦВЕТА СИ СПОРЕД УПРАВЛЯВАЩИТЕ СА СРАМ И ПОЗОР
14
0
 
8
 
! Отговори
тома неверни преди 11 години
А бре,какъв 1 лев,какви 5 лева??Журналистите са призвани да са будната съвест на обществото,да?Ама псевдо журналисти като онази звездичка негова ВОДЕЩА с нагласените репортажи,че и беше номинирана за разследваща журналистика(интересно ми е що прокуратурата на брадясалият излизащ от изтрезвителя прокурор ,не и повдигна обвинения).Този измислен ,но верен на боко и цецо,реди глупости в стил-една жена каза.Този майничка.колкото е дълъг,толкова е ..............
13
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Бареков бе възпрепятстван, тъй като TV7 го изпратили в служебна командировка в Бургас и Созопол " ...*** в Созопол ще събира узрели дълбоководни фекалии!Така ще затвърди реномето си.
12
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичките гербери ги съдят:))))) Те не обичат законите!
11
2
 
36
 
! Отговори
ined преди 11 години
Бойко Борисов се оплакал, че от доста време не може да се изпикае нормално.- Защо, да нямате проблеми с простатата?- Не, но като го извадя, отнякъде се появява Бареков и го налапва.
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този през 90-те бе шута на мутрите... и до сега не се е променил....
9
1
 
15
 
! Отговори
Гласоподавател преди 11 години
Не е само 1 лв. "наказанието", а ОСЪЖДА на основание чл.78а от НК във вр. с ...., което прави следващите подобни приказки на бившия чалгаджия и сегашен плазмодии, залепен за зад..ника на б.б. гарантиращи "условна", а после .... най-вероятно ще се "лепне" за новите управляващи... така е с едноклетъчните ....
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Странно ТВ7 възстана срещу зърнарите, а бТВ срещу гражданите защитаваща горите !!! И това ако са обективни медии...
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Николай Бойколизец и Люба КуКулизич !
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бареков стана милионер именно при управлението на ГЕРБ и може да си плати глобите от по 1000 и повече лева.
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** толкова обективен че повече няма на къде, самата обективност, затва, си би шута с фалшива командировка толкова внезапно на морето - хем моренце, хем да няма делце, ама рано или късно ще му сцепе дупето Темида и на втора инстанция, пък после да ходи се търка на плажа с пясък
4
1
 
29
 
! Отговори
йожи преди 11 години
Крайно време е Бареков да бъде осъден от хората, които клевети. Ама последователно, за да не излиза от съдебната зала....
3
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Глупости. Точно обратното. Търси под вола теле. Никога не казва истината. Според мен е медиен ***, който прибира сумати парички за да говори в интерес на определени хора.