Делото срещу Тони Мамата тръгва наново

Уволнението на Мирослава Тодорова върна процеса в прокуратурата
Обновена: 9 авг 2012 15:08 | 9 авг 2012 12:56,
35
Делото срещу Тони Мамата тръгва наново
Заради уволнението на Тодорова делото тръгва наново. Снимка: Булфото

Делото срещу сочения за дясна ръка на Златомир Иванов-Златко Баретата -  Антон Савов – Тони Мамата, започва отначало. Процесът беше стигнал почти до присъда, но заради уволнението на съдия Мирослава Тодорова от Софийския градски съд, сега трябва да стартира наново.

Още по темата

Тодорова беше председател на съдебния състав, който гледаше случая. Припомняме, че на 12 юли Висшият съдебен съвет освободи дисциплинарно председателката на Съюза на съдиите в България заради забавени дела.

След уволнението на магистрата всички случаи, които е гледала, трябва да започнат отначало.

Делото  е било изпратено в Специализираната прокуратура. Още вчера обвинителният акт е внесен в Специализирания съд. Така новият съдебен състав ще започне събирането на всички доказателства и изслушването на вещи лица отначало.

Тони Мамата се счита за един от най-приближените на Баретата. Той е помагал на Златомир Иванов да ръководи престъпна група за разпространение на наркотици, позната като “Фирмата“.

Савов беше обявен за общонационално издирване на 4 февруари 2009 г. в качеството на обвиняем във връзка с организиране и ръководене на въоръжена престъпна група. През февруари 2011 година Мамата се предаде сам в полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
от народа преди 11 години
МАФИОТКА!!!РАЗСТРЕЛ ЗА ДУПЕДАВКАТА!!!
27
0
 
1
 
! Отговори
шоп преди 11 години
ТаА шия ,...не е от туршия!
26
0
 
2
 
! Отговори
GERB SAMISHLENIK преди 11 години
I KAKVO IA ZASHTITAVAHTE VAPROSNATA GOSPOJA;PROTEJE NA BSP;RABOTI ZA $ERVENATA MAFIA I SE OT4ITA DIREKNO NA STANISHEV;SLAVA NA GERB I NA NASHIA VOJD GOSPODIN BOYKO BORISOV;GOSPODIN BORISOV 2 000 000 miliona BALGARSKI GRAJDANI;PREDIMNO MLADI HORA SPECIALISTI IZGONENI OT PREDISHNIA REGIM ZAD GRANICA NE MOJESHTI DA SE VARNAT V RODINATA SI;STOIAT ZAD VAS NIKOGA POVE4E KOMUNIZAM ;ZA UVEDOMLENIE NA NEZNAESHTITE GERB SHTE BADAT OSHTE MNOGO MANDATI NA VLAST;
25
1
 
5
 
! Отговори
до 30 преди 11 години
Колко дни още ще го пишеш това? Какво мислиш, че ще промениш с тези коментари. Като нещо не ти харесва можеш да опиташ да го промениш като тръгнеш по институциите, от които зависи.
24
12
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ- ВЪН !!! преди 11 години
ГЕРБ и Игнатов- ВЪН !!! Игнатов ти си знаменосец на неграмотността !!! Лидери сте на простащината, неграмотността и злоупотребите- вие от ГЕРБ ! Твоето миниСТЕРСТВО трябва да бъде закрито веднага за гавра с образованието в България !!! Как сътворихте НАЙ- ВИСОКИЯ МИНИМАЛЕН БАЛ за учениците след 7- ми кл. на НВО за последните 22 г., при положение, че ИМАШЕ 50 % ДВОЙКИ ПО ЛИТЕРАТУРА И МАТЕМАТИКА ТАЗИ ГОДИНА ? Така уредихте тъпите си " герберчета " в ел. у-ща. ГЕРБ- ВИЕ СТЕ МОШЕНИЦИ ! ГЕРБ- ВЪН !!!
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е то и без това тя щеше да го оправдае, така че по - добре че го връщат делото за ново разглеждане!
22
0
 
6
 
! Отговори
до 12 преди 11 години
И кое точно те наведе на тази мисъл? Че новите Калинки на Цецко са по- читави ли?
21
1
 
5
 
! Отговори
ЦвЦв преди 11 години
Ей! Писачите! Нещо губите ентусиазъм! Плюйте, стига сте скатавали! После има да чакате надници, ама...
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Владо. Само да не стане обратното. Нали е съдия, откъде да знаем способностите.
19
4
 
8
 
! Отговори
Владо преди 11 години
Да я вкарат за една нощ в някой мъжки затвор и до сутринта ще си е казала всичко:)
18
1
 
7
 
! Отговори
прасчо преди 11 години
д-р Енчев е пипал по нослето,като гледам и мимическата мускулатура имаме и ботокс....навярно и Мирославови хълмове са загладени и повдигнати
17
2
 
8
 
! Отговори
Стършел преди 11 години
Аз предлагам да се уволнят всички съдии. Така няма да има кой да гледа делата на тия с прякорите /крадливите политици и чиновници и те в кюпа/ и по тази причина автоматично след време давностният срок за техните престъпления ще изтече. Вместо да раздават подкупи на съдиите да се реши за това престъпление толкоз пари в бюджета, за другото толкоз и това е. Ефектът ще е двоен. 1 Икономисват се значителни средства за издръжката на съдебната власт. 2. Постъпват редовно пари в бюджета. Че тъй де.
16
20
 
8
 
! Отговори
му-ха-ха преди 11 години
Гледам платените герберски драскачи яко напарят форума! Дерзайте, момчета! Изкарайте си смешните зплатки! Пък и Тони Мамата ще черпи по едно!
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Коко така е А ти как мислиш е стигнала до тоя пост ?Що дървета е гризнала на шефовете само тя си знае виж че чак носа и се е вирнал нагоре - да не пречи
14
2
 
3
 
! Отговори
ясно! преди 11 години
Ахаа, ето кой ще черпи Цвъки за съдийката!
13
3
 
18
 
! Отговори
Koko преди 11 години
Тази мадама преди десетина години е била много яка кобилка.
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Търсят го от началото на 2009-та. В края на 2012-та делото почва наново. Очаквайте евентуална присъда, след всички възможни обжалвания и забавяния през 2017-та. Ето това е бързо правосъдие, как да не се радваш, че живееш в държава като нашата? : )
11
2
 
9
 
! Отговори
алекс преди 11 години
Ако това е цената /забавянето на процеса / за да се изчисти съдебната система от ***, съгласни сме да я платим ! И без това Тони Мамата чака на топло !
10
1
 
6
 
! Отговори
не син преди 11 години
Делото беше стигнало не до присъда,а до плащане,определяне на цената ! Ще изтърпим още малко,свикнали сме,но поне ще го осъдят по закон и с мотиви !
9
2
 
6
 
! Отговори
Мери преди 11 години
Вземайки впредвид,че шеф на специализирания наказателен съд СНС Г.Ушев, както и шефката на апелативния НС (АСНС) са кадри тъкмо на Наказателното отделение на СГС, някакви различия във воденето на съдебния процес и размера на присъдата не се очакват... Въобще, оказа се, че софийските съдии, софийските прокурори и адвокати колят и бесят в Темида. затова сме и на това дередже...