Дойчин Дойчев и Руслан Колев окончателно на свобода

Прокуратурата дори не протестира мерките им за неотклонение
Обновена: 24 авг 2012 14:49 | 24 авг 2012 11:11,
123
Дойчин Дойчев и Руслан Колев окончателно на свобода
Прокуратурата изобщо не протестира мерките на спецсъда от миналата седмица. Снимка: БТА

В Aпелативния специализиран наказателен съд не е постъпил протест от прокуратурата за мерките за неотклонение на обвинените за превозването на три тона кокаин на кораба „Свети Николай” Дойчин Дойчев и Руслан Колев, съобщиха от съда.

От 10.00 часа днес трябваше да започне разглеждането на мерките за неотклонение на Дойчев и Колев, които бяха освободени на 20 август от Специализирания съд. След решението на обвинителите да не протестират определението на съда двамата обвиняеми остават окончателно на свобода.

Като основание за освобождаването им от ареста тогава Специализираният наказателен съд посочи, че липсват доказателства обвиняемият Колев да е ръководил, а обвиняемият Дойчев да е участвал в организирана престъпна група

Двамата бяха с повдигнати обвинения за организиране, ръководене и участие в организирана престъпна група във връзка със задържания в испански води кораб „Свети Николай” с голямо количество наркотици на борда.

Дойчин Дойчев е собственик на фирмата, менажирала кораба, а Руслан Колев е арестуван като организатор на транспорта на кокаина.

Още по темата
Разследващите не са събрали и доказателства за познанство между двамата обвиняеми и капитана на кораба и следователно няма как да се направи извод, че те представляват организирана престъпна група, посочи тогава съдебният състав и ги пусна без мерки за неотклонение.

Вчера след среща на вътрешния министър Цветан Цветанов с испанския му колега Хорхе Фернандес стана ясно, че задържаните 21 български моряци от кораба „Св. Николай” ще бъдат съдени в Испания.

МВР шефът коментира, че испанците останали изненадани, че задържаните у нас двама българи не са в ареста. Цветанов даде уверения, че ще се работи за събирането на още доказателства и че, ако такива бъдат събрани, то екстрадицията в Испания няма да е проблем. 

Чрез куха фирма е ставало менажирането на плавателния съд, посочи още вътрешният министър и категорично заяви, че освободените от съда в България Дойчин Дойчев и Руслан Колев са се познавали.

Според него собственикът на кораба Дойчин Дойчев и обвиненият в трафик на тонове кокаин в Италия Евелин Банев – Брендо също са се познавали отдавна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
7
 
! Отговори
Лъчо преди 11 години
Пуснаха ги, защото не е имало три тона кокаин на кораба а е имало три тона амфитамини !Пък амфитамините се движат по ВИП магистрала.
28
0
 
1
 
! Отговори
venci преди 11 години
pak se izlojihme pred chujdencite.P.S. I duma ne moje da stava moriacite da badat sadeni v Bg,to e vse edno da si gi pratiat direktno v kashti...da ne pasat treva Ispancite
27
0
 
5
 
! Отговори
до 26 преди 11 години
може и така да е- Хорхе Велес няма да им прости, само не ми се връзва защо Брендо е оставил за пушечно месо чичо си, с който въртяха далаверите досега, защо не го е предупредил и защо Дойчин Дойчев, виждайки какво става, е продължил ?
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
" Щом съм казал, че няма да ги закачаме, няма да ги закачаме! Аз да не съм Първанов да не защитавам своите"
25
0
 
6
 
! Отговори
ДО 26 преди 11 години
БЕЗ ДУМИ !
24
0
 
17
 
! Отговори
Прас Чо преди 11 години
Сега нека проследим хронологично....Бренд-екстрадация в Италия и след 3 дни баааааам кораб 3 тона кока,просто Брендо вече е защитен свидетел срещу клана Велес,а тия двамата тук са освободени за отстрел...Щото колумбияните ***,за 3 тона ще му затрият семката до 9 коляно...Мисля,че до седмица ще открият ловния сезон....
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Могат да плащат, знаят на кого да плащат и Великия се обажда, да не ги закачат.
22
0
 
26
 
! Отговори
TooN преди 11 години
Станахме като индианците по времето на Колумб, мамк* му! Шепа хора ни правят на будали, крадат ни, подиграват ни се, ние им се радваме като индианци на бял човек, че и накрая им гласуваме, за да могат да си нагласят изборите по-лесно и да ни манипулират още по-лесно.Срам ме е, че съм българин! Това ли е България на Българите!?! СРАМ!!! Ето заради такива решения на "неманипулативния" ни съд ни се подиграва цял свят!
21
0
 
11
 
! Отговори
алан коло преди 11 години
ГОВРИМ СИ ЗА ДА СИ ЧЕШИМ ЕЗИЦИТЕ,ЕДНИ КАЗВАТ КОРАБА ОСВЕН ДРОГА И ИЗНОС НА ЖИВА ПЛЪТ САМИЯ ЦВЕТАНОВ СЕ РАЗХОЖД ДО ИСПАНИЯА ,МОРЯЦИТЕ ОСТАВАТ В АРЕСТА В ИСПАНИЯ,А БАШ ТАРТОРИТЕ ОСВОБОДЕНИ ЗДРАВЕ МУ КАЖИ,НЯМА СПРАВИДЛИВОСТ.
20
0
 
24
 
! Отговори
цеци преди 11 години
Присъдата за кражба на кола е до 8г., а за превозването на три тона кокаин и един ден няма.В случай че крадеца заяви, че е взел колата да покара малко, а не я е откраднал също ще липсват доказателства за извършено престъпление, обаче това явно минава само при по големите риби пък мишоците да си плащат.
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Та за това Испания реши да ги съди там, защото знаят какво ще се стане с процеса тук. Въпреки, че са хванати в международни води можеха да ги изпратят тук да ги съдят. Ясно ви е, защо ги държат и ще ги съдят там, нали ?
18
0
 
10
 
! Отговори
BG преди 11 години
MADE IN BG........................
17
1
 
12
 
! Отговори
барото преди 11 години
И после ще ми говорят че размера няма значение. За 3 тона толкова.Ако беше 20 грама, можеше и да ги осъдят на 1,5 години условно, а за 10 тона изобщо нямаше да ги викат и до съда.Не случайно Цв е в Испания. Трябва да се уточни, кой ще е виновен, кой ще е невинен...
16
3
 
23
 
! Отговори
НАРОДНА ПИТАНКА преди 11 години
А с братя Галеви какво стана???? Защо и тоя слу4ай се потули??? Цецо, дай обяснения.....народа не е забравил и 4ака отговор по тия въпроси!!! И кажи също колко пари прибрахте от тях за да ги пуснете да се изнижат като пр*дня от ***!
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако брендо не беше екстрадиран в Италия и него щяха да го пуснат... окончателно
14
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гласувайте:(+) първи ще свитнат Дойчин Дойчев и после Руслан Колев(-) първи ще свитнат Руслан Колев и после Дойчин Дойчев
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В България е така - ако сега открадна две кебапчета да си нахраня децата ще ме вкарат за 72 часа и после по бързата процедура, може и ефективно, обаче за един кораб с дрога ще ме пуснат на свобода.
12
0
 
8
 
! Отговори
минЧо преди 11 години
не бе, те моряците са спретнали бунт на кораба, завзели са командването и после, моториста се е обадил на колумбийски колега, да им метнат 3 тона кока ;-) Кептън и Босовете нищичко не знаят и с невинни! "Не сте САМИ"
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БГ посткомунистически съд.
10
0
 
11
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Мартооо,в предишна статия писах че българските съдилища са най "човечните" в света,няма други такива,даже в Занзибар и Танганайка!Бандита закуцуква,полицаите го подкрепят като древен монарх,на съдиите сърцата се късат от жалост и ги пускат моменталически на свобода!!!После тези техни подопечни изтрепват всички свидетели и на бегом се връщат в леглата си(може и в болнични) и със страдалчески изражения на лицата дават интервюта на всеки журналист,който не го домързи да ги интервюира:)))))))