Главният прокурор Борис Велчев – конституционен съдия

Той е назначен от квотата на президента
31 окт 2012 17:03,
68
Главният прокурор Борис Велчев – конституционен съдия
Борис Велчев. Снимка: Булфото

Борис Велчев беше назначен за конституционен съдия от квотата на държавния глава с указ на президента Росен Плевнелиев. Велчев трябва да положи клетва в едномесечен срок, съгласно Закона за Конституционния съд.

Сегашният главен прокурор, чийто мандат изтича, беше номиниран от Плевнелиев през октомври след много слухове и спекулаии около евентуалното му назначение.

Още по темата

Часове преди Плевнелиев да обяви името му, Борис Велчев заяви, че не знае дали ще бъде номиниран от държавния глава за конституционен съдия и че не е коректно да коментира.

По-късно стана ясно, че сегашният главен прокурор е разговарял дни по-рано с Плевнелиев и е приел да стане част от Конституционния съд.

Днес парламентът избра заместник-председателя на Народното събрание Анастас Анастасов и заместник-председателят на Върховния административен съд (ВАС) Венета Марковска за членове на КС от квотата на парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Краси преди 11 години
Комунистът Плевнелиев избра комуниста Велчев за конституционния съд,после се чудим защо конституционният съд е отсъдил,че ДПС не е противоконституционна!Комунистът Велчев не пожела и др.Масларова да бъде осъдена за злоупотреби с 10/десет/милиона лева!докато има *** гласуващи за днешните социалисти,бившикомунисти,никога няма да станем нормална държава!!!
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обраслия синеок ОБРАТЕН *** - Борис Велчевич не става и за *** за ЗЕЛЕЕЕЕ!
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко Борисов щял да бори политическата корупция с Борис Велчев..... Ха-ха-ха-ха ! Та нали руският възпитаник Борис Велчев и внук на Члена на Политбюро на ЦК на БКП Борис Велчев, е доверен човек на Георги Първанов ? И той ще тръгне да обвинява своите другари от БСП ? Както самият той се изрази, "ако имало достатъчно убедителни доказателства". Значи, чисто и просто няма да достигат достатъчно убедителни доказателства !
52
0
 
3
 
! Отговори
до №61 преди 11 години
Нека,нека чувстват как на СУХО ги бръсне боце-живковиста смотан-бандит..недоклатените и *** шарани...*)))Жалкото е,че и ние демократите страдаме заради тъпизма на мат'ряла...
51
0
 
4
 
! Отговори
Тъпанарииии преди 11 години
Защо гласувахте за ГРОБарите ,бе пезевенци!? Сега сух ще го барате-мокър ще го лапате!
50
0
 
3
 
! Отговори
селянин преди 11 години
Пожелавам му да го блъсне автомобил и цял живот да си остане инвалид.
49
0
 
7
 
! Отговори
izumen преди 11 години
нямам думи , и какви са му заслугите ? и последните убедени герберисти разбраха комунистическия характер на партия ГЕРБ
48
1
 
10
 
! Отговори
НФСБ преди 11 години
Има ли геребери във форума! Какво ви нареди тиквата ,бе?
47
2
 
20
 
! Отговори
дърт милиционер преди 11 години
Ей , и този *** го търпяхме толкова години да ни замазва очите...че всичко било ..наред...И той като Татарчев обещаваше големи реформи и сега каква е равносметката? НИЩО ! Голям толуп ! Сега пак ще е на върха на пирамидата и ще си ***......Тази истрадала държавица никога няма да се оправи ! Ех...къде си др.Т.Живков...живи да ни оплачеш ............................................
46
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Слава на Богу! Толкова се тревожех за този доблестен човек да не остане на улицата!!! Хип-хип- Ура!
45
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така е като слушкаш и папкаш.
44
2
 
19
 
! Отговори
George1 преди 11 години
Роску *** се подигра с мнозинството българи като назначи тоя алкохолик Борис Велчев за конституционен съдия.Явно България никога няма да се освободи от комунистическите мекерета.Позор
43
1
 
21
 
! Отговори
БПФ преди 11 години
...те ги пускат" - крещяха и врещяха до припадък и Цецо *** и Боко Кратуната по отношение на престъпниците.... но сега техният слуга Плевнята слага главният "пускач" на топло кресло в Конституционният съд? Още ли вярвате, че ГРОБ наистина искат да се справят с престъпността?Наша цел трябва да бъде да търсим сметка И на този противен субект и на огромен брой негови подчинени !!!Български Патриотически Фронт
42
1
 
9
 
! Отговори
azz преди 11 години
не мога да разбера защо нареждате само Велчев, не че не е за нареждане окопалия се комунист, но в крайна сметка кой го избира - на ББ втората *** ... Плевнята.
41
2
 
15
 
! Отговори
БПФ преди 11 години
"Цар" киро - години наред неприкосновен, десетки хиляди *** - рецидивисти с извършени и доказани огромен брой престъпления - на свобода, за да вършат нови и да тероризират хората - в затворът влизат хора, осмелили се да защитят имота и живота си срещу разпасалата се и безнаказана бандитска напаст - и т.нар. "главен прокурор", вместо да влезе в затвора доживот за противодържавна дейност - става конституционен съдия ?!?!? И то от квотата на президента - лакея на борисов?Ние ги хващаме...
40
1
 
12
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
За конституционните...съдии,или хубаво,или...нищо;за г-н главпрокурора в...оставка,второто по му...отива.
39
1
 
6
 
! Отговори
Оракул преди 11 години
Борис Велчев е "хванат за гушата" с една доста нелицеприятна истина за себе си, "снесена" на Бойко от зад океана. Която и партия да беше на власт, внукът Велчев щеше да е такъв, какъвто си и беше.
38
1
 
24
 
! Отговори
Класика :-) преди 11 години
Роднина, милиционер, роднина, милиционер....
37
2
 
5
 
! Отговори
ДО 41 преди 11 години
Не ,всички са от един дол----ДРЕНКИ!
36
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей,няма отърване от Борето .....сега пък там ли ще --СПИ!?