12 години и 8 месеца затвор за жестокия убиец от село Лозен

След запой Никола Атанасов задушил с възглавница 52-годишен мъж
13 дек 2012 21:02,
27
12 години и 8 месеца затвор за жестокия убиец от село Лозен
Снимка: БТА

32-годишният убиец от село Лозен Никола Атанасов бе осъден днес от Хасковския окръжен съд на 12 години и 8 месеца затвор. През април миналата година той уби по особено жесток и мъчителен начин съселянина си - 52-годишния Здравко Тошев.

През март Атанасов вече бе осъден от хасковските магистрати на 12 години и 4 месеца лишаване от свобода, но делото бе върнато от Апелативния съд в Пловдив и започна отново.

Мотивът - делото да се гледа по по-тежка квалификация. Освен Атанасов бяха осъдени и тримата му приятели, които са му помогнали да прикрие следите на престъплението. Деян Георгиев получи ефективна присъда от 1 година и 8 месеца, а Демир Венциславов и Димитър Кирилов - условни присъди от 1 година и 4 месеца с 4-годишен изпитателен срок.  

Жестокото убийство бе извършено на 16 април миналата година в дома на жертвата в любимешкото село Лозен. След запой в местно заведение четиримата мъже в малките часове на нощта тръгнали към къщата на Здравко, за да искат цигари. Там обаче стопанинът си поискал дадените назаем 700 лева на Никола Атанасов. Това била причината побоят да започне. 

Още по темата
След множеството удари, които му нанесъл, Никола дори започнал да го налага с вила. След което взел възглавница, сложил я върху лицето му, седнал отгоре и така го задушил. Тримата му приятели гледали острани, но не се намесили. След като разбрали какво е направил, те му помогнали да заличи следите на престъплението - подредили мебелите в стаята, забърсали следите от кръв и изгорили дрехите на Здравко.

Днес и тримата съучастници признаха вината си и се разкаяха за случилото се. Атанасов, който също направи самопризнания за убийството, за първи път също съжали за престъплението.

Той трябва да заплати обезщетение от 50 000 лева на дъщерята на убития Диана Братанова, която бе конституирана като частен обвинител по делото.

Присъдата на Хасковския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив в 15-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: убийствоприсъда
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Планирано убийство по особено жесток начин не по малко от 20 години сигурно си е платил
21
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 11 години
Тази ***, наричана съдии, магистрати и пр. са основните виновници за тежката престъпност в държавата.Продават се вече на цени по 500-1000 лв. Няма друга държава в света, където за такова престъпление да дават 12 г. присъда. В наказателния кодекс съвсем ясно е определена граница над 15 г. до доживотна. Ама кой да спазва закона и има ли кой да търси отговорност за неспазването му.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За убийство по особено жесток начин и очевадна склонност към насилие-убийство по особено жесток начин!
19
0
 
2
 
! Отговори
SISI преди 11 години
ТОЗИ ИМА И ДРУГО УБЙЙСТВО ..НЕРАЗКРИТО.
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само толкова ?!?!!?!!?!
17
0
 
35
 
! Отговори
Читател преди 11 години
В САЩ, в 40 щата от всичките, и 4-та отдавна биха били опържени на стола, или глътнали малко елексир... В останалите щати щяха да получат по 40-50г. лъскане на наровете.В Китай директно ги чака истрел в тила,А ТУК ГИ ДОНДУРКАМЕ КАТО ПАЛАВИ ДЕЧИЦА!!!Да се преброим, който е за смъртно наказание за жестоки убийства, да слага +, който е против -
16
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега ще го храним тоя 13 години. Да ни е честит.
15
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Въже!
14
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защото демокрацията означава, че си свободен да правиш каквото искаш, стига да не ограничаваш свободата, живота и здравето на другите. Червени *** като тебе там не виреят. А смъртното наказание и доживотния затвор са доста по-големи гаранции за свободата на хората, отколкото условната присъда. Успя ли да ти смели малкото мозъче защо се получават така нещата?
13
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе защо в страната символ на демокрацията САЩ има смъртно наказание и доживотен затвор
12
0
 
34
 
! Отговори
ПИНОЧЕТ преди 11 години
САМО СМЪРТ !
11
4
 
35
 
! Отговори
ex преди 11 години
Пияница удушил другиго и получил12 години затвор. МАКСИМ СТАВИСКИ, също пиян, затри двама невинни младежи с баровския си автомобил и получи краткотрайна условна присъда. Справедлив съд игриво му размаха пръст. Затова наглостта му доби отвратителни размери и форми В СТОЛИЦАТА НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ПРОВЕЖДА МЕЖДУНАРОДНО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА КУПА ДЕНКОВА , СТАВИСКИ !!! Невероятно, но някой му създава условия за нечувана гавра с паметта на един младеж и пълната физическа безпомощност на едно красиво момиче. А Стависки без срам си е учредил купа с нечие съдействие. Малка България има и цяло Министерство на спорта. Значи България е страната на неограничените възможности.
10
0
 
16
 
! Отговори
0 преди 11 години
*** и убийците, па и съдиите..., а за първия коментар нямам думи, какви приятели, мишоци пияни гнусни!
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ех..имаме си съдебна система----след 6 години е навън..а човека от гроба няма да се върне....жална ни майка....
8
1
 
39
 
! Отговори
ава преди 11 години
12 години и 8 месеца за жестоко убийство. Аз не знам сериен убиец ли трябва да си, за да влезеш доживот или поне за 25 години. Еми то затова наркотрафиканти, сутеньори минат не минат 2-3 години и са пак навънка и престъпността ни е такава. Оставили жената без баща и тоя щял да й плати 50 000лв - та тоя е нямал да върне 700лв на бащата, пък ще обезщети дъщерята... аз не знам тея от съда вярват ли си или не...
7
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Smeshna presada. Za jestoko ubiistvo 12g i 8 meseca, tova e podigravka .E tova e Bulgariia , ako beshe v USA shteshe da e SMART ili pone Dojivotna presada.SMART ZA TAKIVA UBIICI....PONE DA IMA SPRAVEDLIVOST.A sega ubitiia e ubit, a ubieca ne sled 12 g i 8 m shte izlezne ot zatvora , a mnogo po ranoSMART SAMO SMART
6
1
 
24
 
! Отговори
Оп-са преди 11 години
1-ви, много си гледал Бригада! Там наистина има диалог "Брат, убих човек! - "Взимам лопатата", но това първо е филм (любим мой филм), и второ - там се избиват престъпници и мафиоти, а тук тези *** се напили като *** и затрили човека за нищо! Разлика правиш ли?
5
2
 
34
 
! Отговори
do 1 преди 11 години
Не са били приятели-просто са били пияни като мотики и са гледали филмирани как оня го убива.После когато оня е спрял да преритва като заклана кокошка мишоците са поизтрезнели,че може и да го лежат.Затва са се напънали да замажат положението.Малко им е ако питаш мен.Трябваше на убиецът да му дадат доживотна + още години за побой и телесна повреда както в САЩ.Щяха да му се съберат към 200 години затвор.А на фен клубът му по една 15-ска.До 2030- за много години.Ама нали се сещаш живеем в БГ..
4
1
 
7
 
! Отговори
az преди 11 години
ubiec
3
2
 
24
 
! Отговори
ЯСЕН преди 11 години
НА ТОЛКОВА ДА ОСЪДЯТ И УБИЕЦ НА ДЕТЕ НА МАГИСТРАТ!!! МНОГО ПЛАЩАЛ -ЗА ТОВА Е ТАЗИ ПРИСЪДА , И ДЕ ФАКТО ЩЕ ЛЕЖИ 7-8 ГОД , А В САЩ ЗА ИЗНАСИЛВАНЕ -ТОВА Е МИНИМУМА!!