Репортерки: Думите на Бареков ги пише продуцентката

Разпитаха Диана Радева и Инна Пелева по делото за клевета срещу водещия
15 яну 2013 19:23,
41
Репортерки: Думите на Бареков ги пише продуцентката
Репортерките Диана Радева (л) и Инна Пелева Снимка: Impact Press Group

Известният телевизионен водещ Николай Бареков говорел в предаването си това, което продуцентката му напише. Това заявиха днес топрепортерките на ТV7 Инна Пелева и Диана Радева, които бяха призовани като свидетели по делото за клевета срещу Бареков.

Dnes.bg припомня, че делото бе заведено от хасковския кмет Георги Иванов след излъчването на предаването "Гореща точка" директно от Хасково през 2011 г. В ефир журналистът изрекъл "обидни за градоначалника квалификации". "Тук има един кмет, който общува не с гражданите, а с Бога... Той се има за божество... с цял поменик от престъпления... крадец на църковни имоти... имал незаконна вила в чашката на язовир "Клокотница" - това са част от цитираните в съда изявления на Николай Бареков.

Според обвинението журналистът е направил и твърденията, че Георги Иванов крадял заплатите на работниците, имал хотели в Германия и апартамент в Лондон, Алексей Петров бил политическият му чадър, кметът бил луд човек.

На първа инстанция телевизионният водещ бе осъден. Сега той обжалва присъдата си в Хасковския окръжен съд, но нито веднъж досега не е присъствал на съдебно заседание. Бареков го нямаше и днес в залата, тъй кото бил командирован служебно в Атланта, САЩ, обясни адвокатът му.

За сметка на това репортерките Диана Радева и Инна Пелева дойдоха, след като на миналото заседание съдът ги глоби за неявяване и постанови да бъдат доведени принудително. Двете журналистни обясниха, че сценарият на въпросното предаване, излъчено директно от Хасково, е бил написан от продуцента Виргиния Върбанова.

"В него пише какво точно трябва да каже водещият", заяви Радева. "Журналистът няма право на лично мнение и в конкретния случай не е имал", подкрепи я колежката й Пелева.

По време на заседанието стана ясно, че информацията, поднесена по време на живото предаване, е събрана от двете репортерки на база анкета с граждани, публикации в местната преса и интернет. Стана ясно, че не е правена проверка дали слуховете, научени от хасковлии, са верни. "Няма как да направя такава проверка", заяви Диана Радева.

Така двете репортерки прехвърлиха вината за изречените клевети по адрес на кмета на Хасково в ефира на ТV7 на продуцентката на въпросното предаване. Юристи коментираха, че това е много добърр ход от страна на защитника на Бареков, тъй като срокът за повдигане на обвинение срещу Върбанова отдавна е изтекъл.

Така, ако другата страна не успе да докаже, че телевизионният водещ е изразил собствено мнение по време на предаването, може делото да се размине без виновни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Митко преди 10 години
Тоя Дудук се оказа голям ***. Русата я гледах в Господарите, е*аси как ги е...ха за отразяването на протеста. Много зле, личи си на кой са се продали. А къдравката май се е махнала от тая турска телевизия, защото я видях другаде.
29
1
 
0
 
! Отговори
сенси преди 11 години
Неграмотници... Кой им е казал, че са журналисти - нито се изразяват правилно, нито пишат правилно... Но пък какво самочувствие, бреееееей
28
1
 
1
 
! Отговори
Гаро преди 11 години
А защо ли не се сетите , че са извадили думите на момичетата от контекста. Съществува медийна война. Погледнете как е представено това в другите медии, които са от другата страна на конфликта. Знае се много ясно кой срещу кого е. Тва са такива измишльотини. И се омаскаряват един друг. Красивите момичета нямат вина и междо другото са и умни. Инна водеше сутрешен блок в един момент и ми е направила безкрайно добро впечатление. За бой са собствениците на всички медиите.
27
0
 
1
 
! Отговори
танкист преди 11 години
до 20, абе я се скрии бе бифтекоф, ко си самолижеш дирника , между другото тия двете могат да ми похортуват на микрофоня, хич няма да им откажа, нищо че са надували твоя ***, ще си умият зъбките.
26
0
 
2
 
! Отговори
tankist преди 11 години
я бифтеков бил освен всичко друго и невменяем, еми то тиквата е луд камоли един бюрекоф
25
0
 
1
 
! Отговори
Алирезак преди 11 години
До 5 ruseborn Глас народен ,глас божи ! А ти отивай да правиш кавали на Бюреков!
24
0
 
2
 
! Отговори
vtm1 преди 11 години
Просто,нямам думи...
23
1
 
0
 
! Отговори
GORNO NANADOLNO преди 11 години
DRUGATQ RUSI¡EBORN, DO STOKHOLM LI SE 4UVA SVIRNIATA NA DUDUKA. MNOGO MOLIA NE NI OBIJDAI, NIE TUK E SLU6AME V ORIGINAL ( V EFIR) EHOTO E LAJOVNO. PAK I NIE RAZBIRAME OT NARODNA MUZIKA
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истината може да е и недоказуема, но си остава истина. Недоказуема е защото в българският съд само ако Господ слезе да свидетелства ще се приеме за меродавно. Свидетел от първо лице. Слуховете в 90% от случаите се базират на истина, дори да са преувеличени.
21
0
 
5
 
! Отговори
! преди 11 години
лелеее,каква порнография...ум да ти зайде..а "Марин Русеборн" явно е част от "екипа" на дудук тв??!!
20
6
 
2
 
! Отговори
ruseborn преди 11 години
По *** коментари ( вероятно и коментатори) не бях срещал. Всичките сте *** първа степен. Тази му била любовница, другата-гадже...Инна била захарче и класна мацурана..., Вирджиния била хитра... Ей ***, гледайте си в чашата на хоремага и си останете простолюдие. Бареков е с класи горе от другите журналисти които нито знаят да говорят (или смеят) или пък да пишат. И между другото- Дудуци сте вие всичките, без изключение.Аз се казвам Марин Русеборн, Стокхолм/Варна
19
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
За тази с начупената, черна коса и поглед на снайперист съм убеден, че DP си го знае като отче наш.
18
0
 
2
 
! Отговори
Кисинждър преди 11 години
Топрепортерки? И с подобна визия? Тези момичета може да са топ на друго място, но не и в журналистиката.Като се замисля за последните години няма нито един топ журналист. Всички станаха алчни за пари и свикнаха да играят по свирката на някой.
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия приличат на *** и струват толкова :))
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** е голяма гад, а като *** е непостижим !Каква журналистика в България?Я ги чуйте, какво приказват двете .
15
0
 
1
 
! Отговори
Съдията преди 11 години
Тия двете са ми подкупа бере абдали.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И двете са гаджета на ***.
13
0
 
2
 
! Отговори
х преди 11 години
еееххх инче ,инчее,какво си захарче
12
0
 
4
 
! Отговори
0 преди 11 години
Какво става с тази ТВ7 всички *** като мухи на *йно се събират в нея.Само че не знаят че на прехваляна круша с голяма торба не се ходи.Защото как дава сем Живкови пари тази телевизия е тяхна под прикритието уж на Ирен Кръстева уж Делян Пеевски че и Ахмед доган спягаха няма нищо такова.Това есътворено от БАТЕТО ------- БРАВО.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ники ***, известен и като Николай Бареков, е поръчков журналист и фурнаджийска лопата, по- скоро щях да се усъмня ако ми бяхте казали, че сам си пише простотиите.