Прокурорът по "САПАРД" стана обвиняем

Ненков е обвинен за осуетяване на наказателно преследване
28 яну 2013 18:11,
27
Прокурорът по "САПАРД" стана обвиняем
Снимка: архив Булфото

Прокурор Стойчо Ненков, който оттегли протеста на оправдателните присъди по делото “САПАРД“, е привлечен като обвиняем за осуетяване на наказателно преследване  срещу Марио Николов и Людмил Стойков, съобщиха от прокуратурата. Ненков е с мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 5000 лв.

Разследването, провеждано от следователи от НСлС, продължава.

Още по темата

През септември Софийският апелативен съд оправда на втора инстанция Марио Николов, съпругата му Мариана Николова, Ана Шаркова, Иван Иванов и Валентин Ангелов и потвърди оправдателната присъда на бизнесмена Людмил Стойков по делото за пране на пари по програма САПАРД, което беше образувано по сигнал на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ).

Генералният директор на ОЛАФ Джовани Кеслер обясни, че следи внимателно случая и трябва да се потърси отговор на въпроса защо има разминаване на решенията по едно и също дело на нашия и на немския съд.

По-късно стана ясно, че прокурор Стойчо Ненков е оттеглил протеста по оправдателните присъди. Дни след това Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство срещу Ненков за осуетяване на наказателно преследване с цел да бъде избегнато правосъдие.

Преди повече от седмица от думите на главния прокурор Сотир Цацаров стана ясно, че той има подозрения за начина, по който делото “САПАРД“ е било разпределено при въпросния прокурор. Обвинител №1 заяви, че му трябва още време за служебна проверка и до дни ще даде повече информация

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цацаров явно ще си оправдае заплатата,но да видим дали Темида е още в цикъл.
2
3
 
17
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Браво на Цацаров,първо почиства собственния двор,а след това ще...награби и другите...правораздаватели.
1
0
 
29
 
! Отговори
ясен преди 11 години
Дано да има осъден прокурор и да лежи в затвора ,но не вярвам !!!!