Задържаният прокурор - чист, нито искал, нито взел подкуп

Арестуваният адвокат злоупотребил с името му
Обновена: 15 фев 2013 16:32 | 15 фев 2013 16:32,
88
Задържаният прокурор - чист, нито искал, нито взел подкуп
Прокурор Ангел Георгиев. Снимка: Булфото

Задържаният зам.-административния ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас  Ангел Георгиев по подозрение, че е взел подкуп, е бил освободен поради липса на доказателства, съобщиха от Софийската градска прокуратура.

Съобразно събраните доказателства на адвокат Марин Стефанов предстои да бъде повдигнато обвинение за измама.
Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство за поискан от прокурор Ангел Георгиев подкуп в размер на 8 хил. лв. от обвиняем по наказателно производство, наблюдавано и ръководено от прокурора.

Вчера, на 14 февруари 2013 г., в гр. Бургас, по реда на Закона за МВР са били задържани прокурор Ангел Георгиев и адвокатът Марин Стефанов.

Още по темата
В рамките на 24-часовото им законно задържане са извършени активни действия по разследването, в хода на които не са събрани каквито и да било доказателства за извършено престъпление от прокурор Георгиев.

Установено е, че адвокат Марин Стефанов е искал от клиента си 8 хил. лв., на когото е обяснил, въвеждайки го в заблуждение, че парите се искат от прокурора, за да извърши неправомерни действия по досъдебното производство.

Стефанов е симулирал и провеждане на среща с прокурор Георгиев, за да създаде впечатление у клиента си, че в действителност прокурорът иска подкуп. Доказателствата по делото сочат, че Ангел Георгиев нито е искал, нито е получавал пари, във връзка с ръководеното от него наказателно производство, а адвокат Стефанов е злоупотребил с името му.

Няма доказателства, че прокурор Ангел Георгиев е подозирал за намерението и действията на адвоката.
Процесуално-следствените действия по досъдебното производство продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
12
 
! Отговори
ХА ХА преди 11 години
Поредния цирк за пред народа. СЛЕД КАТО ПРОЧЕТОХ СТАТИЯТА ОЩЕ ПОВЕЧЕ СЪМ УБЕДЕНА, ЧЕ НЕ ВЯРВАМ НИТО НА ПРОКУРАТУРА, НИТО НА СЪД И ОЩЕ ПО-МАЛКО НА ПОЛИЦИЯ. СРАМУВАМ СЕ ОТ СЪБИТИЯТА В РОДИНАТА СИ И НЕДОУМЯВАМ ДО КОГА ЩЕ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖИ ТАКА?
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хора!!!!!!!!!!!!!! хубаво ругаете прокурора, адвоката и т.н., но има едно голямо НЕЩО, КОЕТО СЕ ЗАБРАВЯ: на клиента/подсъдимия, който е дал 8000 лв, също трябва да се повдигне обвинение. в случая, ако е имало намерение за подкуп, сделката е между престъпника и прокурора, а адвокатът е муле/разносвач. докато не се промени този манталитет да се дават пари, ще има телефонни измами, мошеници лекари, корумпирани съдии и бандити катаджии. ДАВАНЕТО НА ПАРИ трябва да спре, не пренасянето и приемането!
32
1
 
2
 
! Отговори
до смях преди 11 години
За съжаление в тази държава всеки почтен човек ще може да бъде обругаван,обвиняван и съсипван от клюки и неправомерни действия,докато има простаци като тебе.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дайте ми ги на мен тези 8 хил. лева. Аз ще направя едно голямо нищо по това дело, дори никой няма да разбере.
30
2
 
10
 
! Отговори
Смях преди 11 години
Смях до сълзи............А какво прави прокурор с адвокат на среща......Те са интимни приятели или някакви други "приятели". Има ли такова производство, където прокурорът и адвоката да са заедно. Има ли други производства да са били заедно? Защо без да се провери всичко...се прие че прокурорът е невинен? Аз съм от Бургас и съм твърдо убеден в друго.......
29
0
 
3
 
! Отговори
e преди 11 години
Ачик далавера,адвоката по този *** начин е прикрил прокорора,всичко е мафия братче,вън за винаги и двамата от съдебната система.Имали малко съмнение трябва да са вън,това нее детска играчка.
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бг-СЪД. СИСТЕМА ----,НАЙ-ЧИСТАТА В ЦЕЛИЯ СВЯТ !
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЛОГИКАТА ---23г.Бг-адвокат и Бг-прокурор на една маса ,...освен -------ДАЛАВЕРА ,друга тема ---няма !
26
0
 
2
 
! Отговори
Eдин преди 11 години
Въпросът е един - имало ли е среща между прокурора и адвоката /за което в статията се казва, че адвоката бил симулирал среща/? Ако среща е имало, какъв е бил нейният предмет?
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом е Бг-прокурор,адвокат,съдия ,.....до стената !Защо ли ги мрази ,...целият Бг-народ ?
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
леле-мале, с тази розова ризка и сако от трикотажа, сякаш всеки момент ще стане и ще запее 'бяла роза'..все си мислех, че миро найденов е рядък селяндурин, но този тракторист би всякакви класации. такива ли 'прилагат' закона?..каква съдебна система, какви пет лева? сигурно 90% от работното му време минава в носталгични мисли за лехичката праз в задния му двор и как да нахрани добитъка..
23
0
 
8
 
! Отговори
nik преди 11 години
Е, той прокурор ако не знае как да си поиска подкуп/как се взема подкуп без да може да се докаже ... кой да знае?!
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в истинските държави, няма нищо по-нормално 2 СЪСТЕЗАВАЩИ се страни - защита и обвинение да се срещнат и да се опитат да договорят позиция, а после да я представят на НЕЗАВИСИМ съд. в съветско-ориенталския бантутистан милицията бие, обвинението граби подкупи, адвокатите пренасят пари, а 'съдиите' чакат фиш заплата след обаждане от министъра как да решат делото. ЕС ни ругае за съд. система ГЕНЕРАЛНО,а не че има малко осъдени; напротив сега се увеличиха в пъти спечелените дела срещу Бг в Страсбург
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПОЧИНА ---ТОДОР КОЛЕВ !МИР НА ПРАХА МУ !
20
0
 
12
 
! Отговори
България 2013 преди 11 години
Арестуваха ги да покажат как борят престъпността... пиха по едно кафе, арестуваните се отчетоха и ги пуснаха. Адвокатчето като новобранец в лапането на подкупи ще отнесе някоя глоба или условна присъда и ще си продължи с рекета.
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Незная но ми се струва че наивниците доста леко живеят, вярват на всеки не се интересуват за да знаят кога може да ги излъжат и кога не. Навсичкото отгоре ги наричат "горките хорица", мушениците са ги излъгали. Мушениците живеят благодарение на наивниците. Колкото по малко наивници толкова по малко и мушеници.
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ ЗА НАМАЛЯВАНЕ БРОЯ НА ДЕПУТАТИТЕ! ВСИЧКИ ДА ИЗЛЕЗНЕМ НА УЛИЦАТА ДО КАТО НЕ СЕ ОРГАНИЗИРА ТАКЪВ РЕФЕРЕНДУМ.
17
7
 
6
 
! Отговори
до аууу преди 11 години
няма нищо по - нормално от това адвокат и прокурор или съдия или юрист да се виждат; освен, че работят еднакви неща, най-вероятно са и завършили заедно! все едно да забраниш да се виждат архитект и инженер от надзора или патолог и гинеколог! по-страшното в т.нар. съдебна система е, че прокуратурата и съда често са в една сграда - това е недопустимо в белите държави! все едно да сложиш адвокатура и полиция заедно - винаги ще има далаверки за уреждане.
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хахаха...и на адвоката не могат да му повдигнат обвинение, ще падне! за подкуп са нужни двама: единият ако не е знаел, другият просто е взел повече пари от клиент-балама :)..това са граждански отношения и не виждам и клиента как ще си търси парите? в съд? на основание - абе дадох тука едни 8000 лв. за подкуп, чак и на полицията казах, ама сега помогнете да си ги взема обратно????
15
7
 
2
 
! Отговори
до Василев преди 11 години
Василев, какво лошо виждаш при масоните ? тОЧНО ПРИ ТЯХ ПОДКУПИТЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА СА ПОД ЧОВЕШКОТО ДОСТОЙСТВО