Прокуратурата погна Флоров за подкуп

Обвинението образува досъдебно производство срещу шефа на ГДБОП
Обновена: 19 апр 2013 16:05 | 19 апр 2013 11:19, Камелия Цветанова
368
 Прокуратурата погна Флоров за подкуп
Станимир Флоров. Снимка: Булфото, архив

Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство срещу директора на ГДБОП Станимир Флоров.

Това става след проверка заради получените в обвинението сканирани копия на класифицирани документи от МВР и ДАНС. Изискани са оперативните дела, водени срещу Станимир Флоров, и от анализа на получените по електронен път материали се установява, че те са идентични с документите в оперативните дела.

От съдържанието на документите в тези оперативни дела, както и от други доказателствени източници, е направен извод, че са налице достатъчно данни за извършено от Станимир Флоров престъпление - подкуп, в особено големи размери и представляващ особено тежък случай  - чл. 302а от НК.

Още по темата

Софийският градски прокурор Николай Кокинов е уведомил министъра на вътрешните работи за образуваното досъдебно производство и е отправил предложение за предприемане на мерки по реда на Закона за МВР спрямо директора на ГДБОП.

В хода на разследването, което ще се провежда от следователи от Следствения отдел на СГП, ще се събират доказателства и за евентуално извършено престъпление по чл. 357 НК (разгласяване на класифицирана информация).

Припомняме, че Софийска градска прокуратура започна преди дни проверка за изясняване на факти и обстоятелства около сканирани копия на документи, изпратени до медии и на електронна поща в обвинението, съдържащи  класифицирани данни с гриф „Строго секретно”, които касаят Флоров.

В обяснителното писмо авторът на сигнала се представя като „дългогодишен служител на службите, охраняващи националната сигурност на България и борещи се с организираната престъпност“.

„Естествено в това писмо няма да посоча името си, тъй като с приложенията към него ще извърша престъпление съгласно законите на Република България, понеже предоставям документи с гриф „строго секретно“, посочва анонимният подател.

Той твърди, че Станимир Славейков Флоров дълги години е бил разработван за това, че в качеството си на МВР служител на различни нива е покровителствал контрабандни канали, трафик и търговия с наркотици и е осъществил всички възможни форми на корупция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


368
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
0
 
12
 
! Отговори
batevale преди 11 години
МВР служителите наистина ,а не само фиктивно трябва да са ДЕПОЛИТИЗИРАНИ .И тогава няма да има възможност да бъдат манипулирани и използвани от политическата конюнктура.Интересите на ОБЩЕСТВОТО трябва да са най-важни за тях.Отделен евъпросът за това ,че който и да дойдеше на власт до сега ,смяташе,че само той е обществото, а останалите са просто някакви други досадници......
245
0
 
4
 
! Отговори
братя ГАЛЕВИ преди 11 години
VENCEREMOC
244
0
 
22
 
! Отговори
ЧУКЧА преди 11 години
Преди малко коментирах и в БЛИЦ Каквото и да пишем истината е една ФЛОРОВ ГО ДЕФЛОРИРАХА
243
14
 
11
 
! Отговори
Ани преди 11 години
Искате да кажете , че Флоров преди четири години е станал шеф в полицията. И че оттогава взима рушвети. Ами къде са спали пияндетата Р. Петков и Михов. Ами Вицето на БСП генерал Марин като взимаше рушвети за помилвания. Даже помилваше престъпници с невлязла в сила присъда. Какво стана с този Марин? Нищо. Построи си в Батак вила и на себе си и на любовницата си. Всичко мина тихо и мирно. Нима при управлението на Станишев нямаше грандиозна корупция? Много бързо забравихте.
242
1
 
28
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
ЦАЦАРОВ Е ВЕЛИКАН!ЕТО ТАКИВА ХОРА НИ ТРЯБВАТ И ЗА ПРАВИТЕЛСТВО БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ КОЯ ПАРТИЯ СА!
241
0
 
10
 
! Отговори
Цветанчо преди 11 години
Е,малко съм послушвал ,какво толкова!Който е........ е........1!
240
0
 
9
 
! Отговори
И Николов изгоря, ке преди 11 години
Драстични нарушения в АЕЦ Козлодуй - това установи главният инспекторат на Министерски съвет. Министърът на икономиката, енергетиката и туризма е разпоредил материалите да бъдат предадени на прокуратурата.
239
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лакомо дупе, кръв се*е!
238
1
 
18
 
! Отговори
аник преди 11 години
Абе кво става.Новия главен прокурор за няколко месеца направи повече от Б.Велчев за цял мандат.Както е почнал нищо чудно да станеме бяла държава.Само да не е перде и да продължава да стяга.
237
0
 
11
 
! Отговори
Прах в очите преди 11 години
Върхушката започна да жертва опашката си...Това е кофти, защото без съмнение Флоров знае за рушветите и на началниците си...
236
1
 
16
 
! Отговори
ОПГ с шеф Буда преди 11 години
Мдаааа почна се ..... ОПГ с шеф Буда и н-к щаб Цвинокио, отдел мокри поръчки Флоров....Ейй ОПГ сега, а кво ли ще става след изборите га паднат будистите ..... като потекат едни МИЛИАРДИ дет са ги забърсали през тия 4 години, пък и по напред като кмет, гл. секретар и като чист мафиот и бандит....
235
3
 
24
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Крайно време беше тези престъпници от ГЕРБ да се сблъскат с прокуратурата? Има ли още ненормалници които искат да гласуват за мутрите?
234
2
 
17
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 11 години
ГЕРБ се издигат в очите на слепите!
233
2
 
24
 
! Отговори
Я, ДА СПРЕТЕ ДА ДУШИ преди 11 години
ФЛОРОВ Е БАНДИТ,СЪЩО КАТО КУМЕЦА СИ ЦЕЦО КРАДЕЦО С ШЕСТТЕ АПАРТАМЕНТА.ТЕ СА ОТ ЕДНА ПОРОДА. И ЦЕЦО Е ВЪТРЕ. ДА ГО РАЗСЛЕДВАТ И НЕГО ЗА ТЕЧ НА ИНФОРМАЦИЯ,ЗАЩОТО И ТОЙ Е ОТ МУЛТИМИЛИОЕРИТЕ В ОБРУЛЕНАТА НИ ДЪРЖАВА, ЗАБОГАТЯЛ ОТ БАНДИТИТЕ. АБЕ, ЦЕЦОВИТЕ,ЗАЩО ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА СЛУХТИТЕ ВЪВ ФОРУМА.ДЪРЖАВАТА СЕ ТРЕСЕ ОТ СКАНДАЛ С ПОДСЛУШВАНИЯТА, А ЦЕЦОВИТЕ ДУШАТ В НЕТА И ТРИЯТ ВСЯКА ИСТИНА ЗА ЦЕЦО,НО ВИЖ ЗА ОПОЗИЦИЯТА СЕ ДОПУСКАТ ВСЯКАКВИ ГАДОСТИ И ЛЪЖИ
232
0
 
7
 
! Отговори
DO 272 преди 11 години
БЕШЕ??? Защо беше? Имунитета го прави не-бандит ли ?
231
16
 
2
 
! Отговори
хаха преди 11 години
Смешно е просто червените във форума какво се радват. Че Флоров беше назначен за шеф на БОП от Миков. Сигурно и разработките срещу него са спрени от Тройната. Този случай яко ще ви окаля и Станишев ще трябва да се обеснява ми се струва.Но няма нищо изненадващо,все пак по това време А.Петров беше в ДАНС
230
1
 
23
 
! Отговори
Леонсио преди 11 години
ГЕРБ ОТДААААВНА РАЗВАЛИХА ФЛОРАТА И ФАУНАТА!
229
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каква власт.След 12 пак на избори.Не ви ли стана ясно,че правителство няма да се състави.Колкото до статията.Прокуратурата да не излиза с възможности и хипотези,а да види има ли солидни доказателства,защото,ако всичко е само гръмки думи мисля,че трябва прокурорите да нямат имунитет и да им се търси наказателна отговорност.
228
2
 
21
 
! Отговори
До МВР преди 11 години
Господа от МВР престанете да биете,рекетирате и убивате българи. Цяла България знае че зад всички гадости стоите вие. На протестите извикахте руски милиционери за да смажат мирно протестиращите. Бъдете сигурни че и вие няма да живеете с орлите.
227
0
 
11
 
! Отговори
Да се обзаложим преди 11 години
Аз казвам че никой няма да бъде осъден, който и да дойде на власт след 12-ти.