Цветанов се гордее с Флоров, не знаел за разработката

Ексминистърът отиде на разпит и за подслушването
Обновена: 23 апр 2013 16:14 | 23 апр 2013 15:56,
325
Цветанов се гордее с Флоров, не знаел за разработката
Снимка: Булфото

След пет часа разпит ексвътрешният министър Цветан Цветанов напусна сградата на столичното следствие, където беше повикан да даде показания по досъдебното производство срещу временно отстранения от длъжност шеф на ГДБОП Станимир Флоров.

Цветанов беше доста лаконичен в коментара си след разпита. По негови думи е подписал декларация, че няма да разгласява данни и факти по делото. Цветанов обясни още, че е бил върнат в детството си, когато двамата с Флоров живеели в един блок.

Още по темата
Ексвътрешният минитър обясни, че познава шефа на ГДБОП от 1973 г. и оттогава били семейни приятели.

Станимир Флоров е един достоен българин, един достоен служител, с който системата се гордее и ще продължи да се гордее, каза той.

По думите на Цветанов отстранения шеф на ГДБОП има съществен принос като ръководител на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” през последните 4 години.

Според ексминистъра Флоров винаги е получавал много високи оценки от всички партньорски служби, “защото винаги е спазвал законите”. Истината трябва да възтържествува, каза още той.

Бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че не е бил запознат с оперативното дело срещу директора на ГДБОП Станимир Флоров.

Той за пореден път обясни, че прокуратурата се използва за предизборни цели от политическите опоненти на ГЕРБ. Конкретно Цветанов обвини лидера на левицата Сергей Станишев. Цветанов за пореден път обясни, че няма да се оттегли от политиката и призова Станишев да го направи.

Цветан Цветанов коментира още, че е бил разпитван за биографията си и политическата си кампания, а разследващите цитирали и негови изказвания от медиите.

Зам.-председателят на ГЕРБ и председател на предизборния щаб на партията пристигна около 10 часа с няколко души охрана и две коли в столичното следствие, за да даде показания по досъдебното производство срещу Флоров.

Станимир Флоров беше отстранен от длъжност, след като прокуратурата образува досъдебно производство срещу него за подкуп в особено големи размери. Обвинението започна проверка, след като в началото на седмицата медиите и прокуратурата получиха серия от документи с гриф “Строго секретно“, в които се твърди, че Станимир Славейков Флоров дълги години е бил разработван за това, че в качеството си на МВР служител на различни нива е покровителствал контрабандни канали, трафик и търговия с наркотици и е осъществил всички възможни форми на корупция.

Флоров винаги е бил сочен за един от най-приближените хора на ексвътрешния министър, който продължава в медийните си изяви да защитава бившия си подчинен.

Официална информация, че Цветан Цветанов днес ще бъде разпитан не беше оповестена. На редакционните мейли днес пристигна съобщение изпратено от имейл адрес cvetanov_sgp@mail.ru, че ексвътрешният министър ще бъде на разпит. Вчера около 21 часа вечерта пък пресцентърът на ГЕРБ разпространиха съобщение, че срещите от програмата на Цветанов за вторник се отменят.

Цветанов обаче не е приключил със срещите си с прокуратурата за днес. Сега той отиде на разпит в Специализираната прокуратура. Там най-вероятно той ще даде показания за скандала с незаконното подслушване.

Преди около две седмици главният прокурор Сотир Цацаров оповести, че има предпоставки за незаконно подслушване и обвинението образува четири досъдебни производства срещу ръководители на СДОТО. Днес Софийската градска прокуратура е повдигнала обвинения на Сергей Кацаров, който сега ръководи СДОТО, и неговите предшественици Камен Костов и Цветан Иванов за това, че като директори не са изпълнили задълженията си по служба, от което са настъпили тежки последици.

Привлечен в качеството му на обвиняем е и началникът на отдел в СДОТО Радко Димитров, станал известен като “Радко с отверката“. Сигналът за незаконното подслушване избухна, след като лидерът на левицата Сергей Станишев оповести анонимен сигнал, че политици, бизнесмени и общественици са били подслушвани незаконно по разпореждане на Цветанов. Цацаров обясни, че до този момент около две трети от сигнала на Станишев се е потвърдил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гласувайте пак за ГЕРБ за да просите по улиците и да бъркате контейнери и кошчета и младежите да напуснат страната.
224
1
 
2
 
! Отговори
Буда преди 11 години
Незабавно да се призове и Красимир Стефанов(шефа на НАП), защото той е комбина на Цветанов за бруталния рекет върху бизнеса в България чрез СРС-та,който доведе до капитулация и деградация на държавата.В самото начало на ГЕРБ започна поголовно начисляване на една и съща сума ДДС(между 50 000 и 300 000лв) върху 10-15 фирми едновременно и това го знае всеки инспектор/агент на НАП участвал в "РЕКЕТ-ревизиите". ГЕРБ=Организирана престъпна група! Разбира се финансовия министър Дянков е сценарист
223
1
 
1
 
! Отговори
хайде преди 11 години
Хайде Сарафов щом ЦвЦв не е свещена крава повдигнете му обвинение, не е тайна че във всеки офис на НАП има по 15-20 служителя на МВР които слушаха и рекетираха за ШЕФОВЕТЕ Дянков,Кр.Стефанов и ЦвЦВетанов. Когато разберат че фирма получи по-голямо плащане или просто работи добре ТЕ не я оставяха докато не изцедят всичките ий ресурси. Това продължи 3.5 години....доста материал има прокуратурата за да вкара тази престъпна шайка ГЕРБ-ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА в ареста,а съда няма да ги пусне 100%
222
1
 
1
 
! Отговори
Турчин преди 11 години
Тия от ГЕРБ се мислят за много хитри, всичко го направиха нарочно, за да кажем НИЕ хората вижте правителството на Марин Райков не е кукла на ГЕРБ, за това Цветанов уж беше извикан. Нещастници за толкова глупи ли на имате !
221
1
 
2
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
Г-Н ЦАЦАРОВ, ТРЯБВА СПЕШНО ДА СЕ АРЕСТУВА ЦВЕТАНОВ...!!!ЗАЩОТО:1. АМИ, АКО ПОДСЛУШВАНЕТО Е АКЦИЯ НА ЧУЖДО РАЗУЗНАВАНЕ...?2. А КАК СА ЗАЩИТЕНИ ОТ ПОДСЛУШВАНЕ ОТ ЧУЖДИ РАЗУЗНАВАНИЯ ДЪРЖАВНИЦИТЕ НИ...??3 КАК СА ЗАЩИТЕНИ ИЗОБЩО КОМУНИКАЦИИТЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ НИ ИНСТИТУЦИИ...???ЦВЕТАНОВ ТРЯБВА ЗА ОТГОВАРЯ ДЪЛГО И НАПОИТЕЛНО, А И:4. ДАЛИ МИНИСТЪРА В ОСТАВКА, ПОД ФОРМАТА НА "ПАРТИЙНО" ПОДСЛУШВАНЕ, НЕ РАБОТИ ЗА... ЧУЖДА ДЪРЖАВА...????- АЛО-О-ООО, ЦАЦАРОВ...!!!.
220
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦВЕТАНОВ И ФЛОРОВ УКРИВАТ СИГНАЛ ЗА ТЪРГОВИЯ НА КАСИМ ДАЛ С ОРЪЖИЕ И РАКЕТИ. СИГНАЛЪТ ИДВА ОТ ЧУЖДА СЛУЖБА ПРЕДИ АТЕНТАТА В САРАФОВО.Пред Радио К2 Григор Здравков от легия Антимафия разказа, че в края на месец февруари, началото на месец март 2012 година е получен сигнал в служба ГДБОП, от служба на наша съседна държава- членка на ЕС. Сигналът съдържа информация, че г-н Касим Дал се занимава с нерегламентирана търговия на оръжие- леко стрелково оръжие, пластични експлозиви и ракети земя въздух. Сигналът съдържа и банкова сметка и място със склад, което се намира в района на Златоград.С
219
0
 
3
 
! Отговори
Като в един виц преди 11 години
Не знае... а как знаеше...
218
1
 
13
 
! Отговори
ДЯДО ГРОЗ преди 11 години
За бб Трактора бе доблестен гражданин,а за Цв.Цв. - Флоров е достоен българин!?!?!?
217
2
 
25
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 11 години
ГОРДЕЙ СЕ ЧЕ СЪСИПА БЪЛГАРИЯ !НАГЪЛ ФИЗКУЛТУНИК !
216
0
 
20
 
! Отговори
аз преди 11 години
ЕЕЕЕ,ЧАК ПЪК ДА СЕ ГОРДЕЕ..А СЛЕД 12 МАЙ ДАЛИ ЩЕ СЕ ГОРДЕЕ ОТНОВО
215
1
 
12
 
! Отговори
ДОКАЗАНО преди 11 години
Огромната част от подслушванията се поръчват от частни лица, които плащат на посредници на МВР подходяща сума. Подкупните ченгета на висш пост много добре знаяг как да преизвикат подслушване и да го облекат в законова форма - създаване някакво основание - примерно ви се обаждат от някакъв СЪМНИТЕЛЕН номер или ви пращат СМС, прави се искане, дава се разрешение и вие вече сте подслушван.Точно заради това законните подслушвания са 15 000 на година, което е причина и да се прибегне до НЕЗАКОННИ . .
214
5
 
1
 
! Отговори
Бсп преди 11 години
Трактора президент а станишев премиер!!!
213
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази вечер гледах атанас атанасов който е наредил на трактора да разследва Флоров. Видях ги заедно с червеняков че са от едно котило с татко *** и майка гей. Трактора ще успее да закопае всички които го отгледаха и сини и червени.
212
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това повод за гордост ли е?
211
1
 
10
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
Освен малоумното изражение и на двамата и фамилиите са им еднакви - цвете - флора , а фауната се оформя от режисьорите !
210
0
 
6
 
! Отговори
Не е истина преди 11 години
Абе тези наистина баннаха коментара за ***
209
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Два гущера търчат по жълтите павета:-Абе Цецо, що не казваш, че баба Яга е от столетницата? Виж на какво ни направи!
208
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...преди няколко години "некакви гущери...кьсаха некакви опашки"...а сега опитват ли да кьсат нещо... някой курбан ли ще дадатили както досега "мн.мн. ихоо....и после ТИХУУУ"
207
1
 
18
 
! Отговори
цуци-буци преди 11 години
цвъки, хващай се с флори и бегом към Франция. Там разрешиха вече гей-браковете.
206
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
-Леле Шефе, изгарям от гордост!-Цецо, ако ме имаш за пожарникар, *** си вземи един душ и ще ти мине!