Цветанов безстрашен, готов да си даде пак имунитета

"Аз съм готов с искането си и даже съм го подписал"
24 юни 2013 16:45,
103
Цветанов безстрашен, готов да си даде пак имунитета
Цветан Цветанов готов да си даде имунитета за втори път. Снимка: архив, БТА

Готов съм да се откажа от имунитета си на народен представител, заяви пред журналисти заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров поиска за втори път имунитета на Цветан Цветанов.

Прокуратурата е събрала достатъчно данни за извършени престъпления от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов в хода на разследването срещу бившия директор на ГДБОП Станимир Флоров, посочиха от държавното обвинение.

Цветан Цветанов в качеството си на вътрешен министър е отказал да нареди на СДОТО използване на специални разузнавателни средства при разследването по друго досъдебно производство, водено срещу Орлин Тодоров (бивш директор на РЗБОП – Велико Търново) , въпреки че е имало решение на председателя на Окръжния съд – Велико Търново.

Още по темата
Бившият вътрешен министър разбрал от медиите, че има второ искане за снемане на имунитета му.  Цветанов вече е със свален имунитет заради нерегламентирано подслушване в СДОТО и вече се сдоби с обвинения.

Той каза, че не може да си спомни конкретния случай, заради който прокуратурата отново иска имунитета му.
Когато се докладват исканията за прилагане на СРС-та, директорът на СДОТО заедно с главния секретар започваме да решаваме какво да правим и как да се прилагат тези СРС-та”, обясни Цветанов.

Има случаи, когато повторно прилагане на СРС преминава над законно установения срок от 180 дни и тогава независимо, че има всички разрешения, ние пишем, че не е възможно, обясни Цветанов.

Той заяви, че по тази логика на всички министри или окръжни съдии, които са писали "не" на искане за прилагане на СРС-та, трябва да им бъде потърсена наказателна отговорност. 

„Аз съм готов с искането си и даже съм го подписал, но трябва да видя дали действително е входирано в парламента, а да не изпадаме в ситуацията от миналия път“, каза още Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
7
 
10
 
! Отговори
@#$%& преди 10 години
Да ми го дадат тоя за 72 ч. Всичко ще си каже:)
73
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имам чувството, че в тая държава, живеят само престъпници. Цветанов бил подслушвал, ами защо не? Бил имал 6 апартамента, ами тия дето имат по 300 кой ги търси? Никой. Цветанов ви е крив защото разкри "октопода", "наглите", "киларите"... и т.н. щеше и на братя Галеви да им го намести но корумпирания червен съд ги пусна. Опита се да въведе някъкъв ред и вие го искарахте най- черния. Тънете в мизерия още 200 години.
72
5
 
13
 
! Отговори
цецоумното преди 10 години
не зависи от теб бе ***. решават и ти го снемат. кво дрънкаш простотии..
71
15
 
17
 
! Отговори
koko преди 10 години
А кога на цацаров ще му повдигнат обвинения за:1.За допускане на теч на информация към външни служби (медиии) ппо проверки на прокуратурата при операции с данс.2.За неоказване на контрол към медии при нарушаване на конституционността в деня преди изборите.3.За оказване на съдействие за изтичане на непроверена (недоказана) информация.4.За невършене на работни задължения и за съмнителен подбор на резследвания по които е сигнализиран.5.За прикриване на действителни данни и участие на гл.прокур
70
10
 
21
 
! Отговори
Простично е ! преди 10 години
До ИванАми то е ясно, бе мен. Подслушвал е тези, които е нямал право и е спирал подслушванията на тези, които МВР е трябвало да подслушва. Какво не разбрахте пак ?
69
10
 
18
 
! Отговори
петко преди 10 години
Цв. Цв. - най-голямото коп*ле. В МВР са му викаха "Цецо ***" (защо ли). Пълен нека**рник, който с малко власт и се надр**ка. За затвора-това е решението и нищо друго!
68
14
 
11
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Кво става бе :) един път за незаконно "подслушване" един път за незаконно "не подслушване " ставате смешни :)
67
15
 
10
 
! Отговори
amerikanets преди 10 години
тези нагли комунисти изобщо замислят ли се че най-късно до една година колелото пак ще се завърти..тогава вече ще има сеч,Бойко и Цецо няма да им простят втори път..ще има понеже сте отявлен престъпник,на колене..
66
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как може да има толкова безумни писания, егати тъпизмите-"цецо в затвора, цецо лъжецо". Бъдете по-отговорни и пишете само неща, които са в сферата на компетентността ви. Допуснахте ей така с няколко поредни премерени изказвания на "почтнетите" Станишев и Манолова да се натрапи идеята, че Цветанов е престъпника, а не олигарсите, че Цветанов мафиотизира т.нар"преход", а не ДС, че децата на номенклатурчиците сами спечелиха капиталите си, а не ги взеха от залъка на изстрадалия българин.
65
3
 
16
 
! Отговори
www преди 10 години
БЕЗСТРАШЕН ЗАЩОТО НЯМАМЕ ПРАВОСЪДИЕ...
64
5
 
15
 
! Отговори
ЧОЧО САМ преди 10 години
Като е толкова безстрашен, то да му свалят личната охрана.На всички снимкисе вижда охраната му, а народа си плаща.
63
11
 
6
 
! Отговори
само герб преди 10 години
ГРОЗЕН ,АМА наш- ГЕРБАДЖИЯ КРАДЕЦ,АМА НАШ-ГЕРБАДЖИЯ ЛЪЖЕЦ,АМА НАШ-ГЕРБАДЖИЯ! НА ПРОТЕСТИ-ДА НЕ ДАДЕМ НАШ ЦЕЦО НА КОМУНИСТИТЕ! ГЕРБ-ПОБЕДА,ПОБЕДА,ПОБЕДА!
62
3
 
9
 
! Отговори
1 преди 10 години
До владетеля,дано свърши ,като Берия.
61
11
 
15
 
! Отговори
Признай си ! преди 10 години
Цецо, покажи, поне един път в живота си, че си мъж! Че имаш яйца! Признай си престъпленията!
60
5
 
9
 
! Отговори
злодей преди 10 години
Южна дъга на Околовръстното-цена 3 700 000 лв на километър-най-скъпият път в България!Колко поиска Тиквата ,толкова му даде Станишев,същото се отнася и за метрото!Правили-ще правят,бе!Нали за това са там,не само да крадат!От 20 милиарда лева активи 19898 година,колко са останали днес в София-около четвърт,благодарение на "десния"грабеж 23 години!И друго-магистрали,мостове/като част от магистралите и други съоръжения/ се правят не от вас ,а въпреки вас,крадците!Прави ги Европа,защото тя дава п
59
4
 
17
 
! Отговори
hansa преди 10 години
Абсолютен катаджия, погледнете му дебилната физиономия само.
58
4
 
8
 
! Отговори
Хоп и стана ясно преди 10 години
"... Цветан Цветанов в качеството си на вътрешен министър е отказал да нареди на СДОТО използване на специални разузнавателни средства" Само от това изречение става ясно, че без Цецо няма начин някой да бъде подслушван ... поне легално няма как. Така, че в почти ясен изхода от първото дело.
57
1
 
12
 
! Отговори
злодей преди 10 години
До bariera_61-Само ,меко казано "некомпетентен "писач като тебе,може да пише глупости!Повтаряш като папагал това ,което повтаря и любимия ти вожд Тиквата!Имаш ли представа колко години труд се изисква ,докато стигнеш до подравняването и насипа на терена и след това асфалтирането?От 5 до 15 години.всезнайковци!Ами метрото?Определяне на трасе,сондажни проучвания,въздействие върху околната среда,отчуждителни процедури,икономическа съобразност и ред други и други дейности,предшестващи самото строит
56
3
 
18
 
! Отговори
111 преди 10 години
Няма по-*** и по-грозна муцуна........
55
2
 
17
 
! Отговори
владетеля преди 10 години
ТОВА Е БЪЛГАРСКИЯ "БЕРИЯ"