Цветанов безстрашен, готов да си даде пак имунитета

"Аз съм готов с искането си и даже съм го подписал"
24 юни 2013 16:45,
103
Цветанов безстрашен, готов да си даде пак имунитета
Цветан Цветанов готов да си даде имунитета за втори път. Снимка: архив, БТА

Готов съм да се откажа от имунитета си на народен представител, заяви пред журналисти заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров поиска за втори път имунитета на Цветан Цветанов.

Прокуратурата е събрала достатъчно данни за извършени престъпления от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов в хода на разследването срещу бившия директор на ГДБОП Станимир Флоров, посочиха от държавното обвинение.

Цветан Цветанов в качеството си на вътрешен министър е отказал да нареди на СДОТО използване на специални разузнавателни средства при разследването по друго досъдебно производство, водено срещу Орлин Тодоров (бивш директор на РЗБОП – Велико Търново) , въпреки че е имало решение на председателя на Окръжния съд – Велико Търново.

Още по темата
Бившият вътрешен министър разбрал от медиите, че има второ искане за снемане на имунитета му.  Цветанов вече е със свален имунитет заради нерегламентирано подслушване в СДОТО и вече се сдоби с обвинения.

Той каза, че не може да си спомни конкретния случай, заради който прокуратурата отново иска имунитета му.
Когато се докладват исканията за прилагане на СРС-та, директорът на СДОТО заедно с главния секретар започваме да решаваме какво да правим и как да се прилагат тези СРС-та”, обясни Цветанов.

Има случаи, когато повторно прилагане на СРС преминава над законно установения срок от 180 дни и тогава независимо, че има всички разрешения, ние пишем, че не е възможно, обясни Цветанов.

Той заяви, че по тази логика на всички министри или окръжни съдии, които са писали "не" на искане за прилагане на СРС-та, трябва да им бъде потърсена наказателна отговорност. 

„Аз съм готов с искането си и даже съм го подписал, но трябва да видя дали действително е входирано в парламента, а да не изпадаме в ситуацията от миналия път“, каза още Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
6
 
! Отговори
xo xo преди 10 години
4321, те тях няма и да ги разследват, над тях винаги ще има чадър
13
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До смяхТи си ***! Прокуратурата е независима от изпълнителната власт бе ***. А този плъх Цветанов трябва да отиде при себеподобните си в затвора.
12
13
 
29
 
! Отговори
4321 преди 10 години
За едно правя евала на Цветанов - под обществения натиск си даде имунитета. Да не забравяме как преди няколко години доброволно даде да бъде разследван заради имотните скандали, които се въртяха около него. Не съм защитник на ГЕРБ, но колко човека от сегашното управление са правили такова нещо? Кога Станишев, Р.Овч, Миков, Доган, Местан и Сидеров доброволно ще сдадат имунитета си и ще се оставят в ръцете на прокуратурата?
11
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ще му го входират отзад и то доста пъти
10
18
 
25
 
! Отговори
смях преди 10 години
Абе това правителство освен да обвинява Цветанов и Борисов - нищо друго не прави! Поне да имаха малко уважение спрямо мнението на народа- хората не ги искат и трябва да си подадат оставката, а не да се крият зад стените! Губи се ценно време! Хората са недоволни, има напрежение, а нищо не се върши!
9
14
 
23
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
След като Цветанов ги осъди всичките в Страсбург - ще си купи не 6 а 26 апартамента,браво Цацаров - само като чета повдигнатите обвинения, срещу МВР министър и шеф на ГДБОП за престъпления и ми се повдига,толкова явна подкрепа за мафията демонстрира само избора на Д.Пеевски!
8
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
4etete faktor bg KAK Sergeq za 1 godina 6te si lapne 15 miliona evro
7
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Грешката е, че избираме неграмотни хора да ни управляват. Престъпленията , които е извършил ЦЦ, категорично съм сигурен ги е извършил от глупост, не осъзнавайки , че това са престъпления. Същият *** е и ББ. И ако протестиращите сега са умните, красивите, младите и те протестира отново ГЕРБ да се върне на власт, а не нови лица, то започвам да се съмнявам , че сме нормални хора. От 1878 г. не семе имали толкова неграмотни хора да ни управляват - ББ и ЦЦ /не коментирам дали са престъпници/
6
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А на станишев кога ще падне имунитета.а цаца
5
20
 
24
 
! Отговори
аман преди 10 години
под вола теле търсят
4
17
 
16
 
! Отговори
Georgi_GL преди 10 години
Да се обзаложим ли къде ще си ги навре сотир тези обвинения?
3
9
 
24
 
! Отговори
Georgi_GL преди 10 години
Да се обзаложим ли къде ще си ги навре сотир тези обвинения?
2
9
 
28
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
това е един ЛЪВ.сега сериозно вече по ТРИ дела му искат имунитета - първо по тоав че пестъпон бездейстав и позволил да се подсулшват невинни гарждан.второ - че отказал шест пъти да подсулшват шеф на Антимафия, за когото имало съмнение че е куримпиран.трето - по делото "Флоров" - отново за подслушване.предстоят дела за лекарите от Горан Оряховица , както и съдене на Мирослава тодорова в Страстбург....жална му майка.
1
29
 
34
 
! Отговори
Bai Hoi преди 10 години
V zatvora ....vednaga !!!!